GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspisuje se natječaj za dodjelu koncesije u luci Urinj

Raspisuje se natječaj za dodjelu koncesije u luci Urinj
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Vlada je u četvrtak odlučila raspisati natječaj za dodjelu koncesije s ciljem izgradnje i gospodarskog korištenje industrijske luke Urinj te pomorskog dobra izvan lučkog područja u općini Kostrena Barbara, a koji su i dio projekta rekonstrukcije riječke rafinerije nafte.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je zaprimilo pismo inicijative Ine za pokretanje postupka raspisa javnog prikupljanja ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - industrijske luke Urinj i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u Kostrena Barbara.

Izgradnja luke posebne namjene Urinj i izgradnja kolne površine na pomorskom dobru izvan lučkog područja sastavni su dio projekta rekonstrukcije Ina Rafinerije nafte Rijeka, izgradnja postrojenja za proizvodnju i preradu nafte, luke, skladište i transportni sustav za koks u toj Rafineriji, objasnio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Koncesija se daje na razdoblje od 40 godina, računajući od dana sklapanja ugovora, a procijenjena vrijednost koncesije iznosi oko 800 milijuna kuna", istaknuo je Butković, navodeći i da je ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju 124,5 tisuće metara kvadratnih.

Kazao je i da je početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade 2 kune po kvadratnom metru, odnosno po zauzetom pomorskom dobru 249 tisuća kuna godišnje, dok je početni promjenjivi dio koncesijske naknade 2 posto prihoda ponuditelja ostvarenog na koncesioniranom području.

Natječajnu dokumentaciju, kao i samu obavijest o namjeri davanja te koncesije objavit će u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH, a ponude će primati na adresu Ministarstva u roku 30 dana od dana objave u oglasniku.

Inače, Ina je sredinom prosinca prošle godine objavila da je donesena konačna investicijska odluka o projektu obrade teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, ukupan iznos te investicije u modernizaciju riječke rafinerije je oko četiri milijarde kuna, a početak rada tog postrojenja očekuje se u 2023. godini.

Taj projekt uz ostalo uključuje postrojenje za obradu teških ostataka, rekonstrukciju postojećih jedinica u rafineriji kao i novu luku sa zatvorenim skladištem koksa.

Ina je već ishodila lokacijsku dozvolu (s pripadajućim izmjenama kojim je definirano jshođenje građevinskih dozvola po fazama, a za sljedeće faze potrebno je ishoditi koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, objašnjava se uz ostalo u Vladinu dokumentu.

Tagovi: Luka Urinj, kompanija Ina, Rafinerija Rijeka, Oleg Butković, Općina Kostrena Barbara
PROČITAJ I OVO
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
PLANOVI
Uber vozačima u Britaniji nudi plan mirovinske štednje
LONDON - Američka digitalna kompanija za usluge prijevoza Uber Technologies objavila je da će svim vozačima u Britaniji koji ispunjavaju uvjete ponuditi plan mirovinske štednje.
Emmezeta dobila novog vlasnika
AKVIZICIJE
Emmezeta dobila novog vlasnika
ZAGREB - Poljski Merkury Market dovršava preuzimanje šesnaest trgovačkih centara Emmezete u Hrvatskoj i Srbiji od LCN Capital Partnersa u transakciji vrijednoj oko 120 milijuna eura, otkrio je tjednik Lider. Tu informaciju je potvrdio Slobodan Školnik, predsjednik Uprave tvrtke Emmezeta Balkans.
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
LINIJE
Croatia Airlines otvara liniju Osijek-München
OSIJEK - Predstavnici osječke Zračne luke i Croatia Airlinesa u četvrtak su potpisali ugovor o uspostavi međunarodne putničke linije Osijek-München, što je prva međunarodna linija "Croatia Airlinesa" iz te zračne luke.
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
BOLJE PROGNOZE
Boeing blago podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima
PEKING - Američki proizvođač zrakoplova Boeing blago je podigao procjenu kineske potražnje za zrakoplovima u idućih 20 godina, računajući s brzim oporavkom kineskog gospodarstva od pandemije i rastom sektora diskontnih prijevoznika i e-trgovine.
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
LETOVI
 Flydubai ponovno uspostavio letove između Zagreba i Dubaija
ZAGREB - Fflydubai je u četvrtak ponovno uspostavio letove prema Zračnoj luci Franjo Tuđman Zagreb dva puta tjedno, a od prosinca ove godine povećat će učestalost tjednih letova na četiri, priopćeno je iz te zrakoplovne kompanije sa sjedištem u Dubaiju i zagrebačke zračne luke.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE