GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspisuje se natječaj za dodjelu koncesije u luci Urinj

Raspisuje se natječaj za dodjelu koncesije u luci Urinj
KONCESIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Vlada je u četvrtak odlučila raspisati natječaj za dodjelu koncesije s ciljem izgradnje i gospodarskog korištenje industrijske luke Urinj te pomorskog dobra izvan lučkog područja u općini Kostrena Barbara, a koji su i dio projekta rekonstrukcije riječke rafinerije nafte.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je zaprimilo pismo inicijative Ine za pokretanje postupka raspisa javnog prikupljanja ponuda za davanje koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke posebne namjene - industrijske luke Urinj i izgradnje i gospodarskog korištenja pomorskog dobra izvan lučkog područja u Kostrena Barbara.

Izgradnja luke posebne namjene Urinj i izgradnja kolne površine na pomorskom dobru izvan lučkog područja sastavni su dio projekta rekonstrukcije Ina Rafinerije nafte Rijeka, izgradnja postrojenja za proizvodnju i preradu nafte, luke, skladište i transportni sustav za koks u toj Rafineriji, objasnio je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

"Koncesija se daje na razdoblje od 40 godina, računajući od dana sklapanja ugovora, a procijenjena vrijednost koncesije iznosi oko 800 milijuna kuna", istaknuo je Butković, navodeći i da je ukupna površina pomorskog dobra koje se daje u koncesiju 124,5 tisuće metara kvadratnih.

Kazao je i da je početni iznos stalnog dijela koncesijske naknade 2 kune po kvadratnom metru, odnosno po zauzetom pomorskom dobru 249 tisuća kuna godišnje, dok je početni promjenjivi dio koncesijske naknade 2 posto prihoda ponuditelja ostvarenog na koncesioniranom području.

Natječajnu dokumentaciju, kao i samu obavijest o namjeri davanja te koncesije objavit će u Elektroničkom oglasniku javne nabave RH, a ponude će primati na adresu Ministarstva u roku 30 dana od dana objave u oglasniku.

Inače, Ina je sredinom prosinca prošle godine objavila da je donesena konačna investicijska odluka o projektu obrade teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, ukupan iznos te investicije u modernizaciju riječke rafinerije je oko četiri milijarde kuna, a početak rada tog postrojenja očekuje se u 2023. godini.

Taj projekt uz ostalo uključuje postrojenje za obradu teških ostataka, rekonstrukciju postojećih jedinica u rafineriji kao i novu luku sa zatvorenim skladištem koksa.

Ina je već ishodila lokacijsku dozvolu (s pripadajućim izmjenama kojim je definirano jshođenje građevinskih dozvola po fazama, a za sljedeće faze potrebno je ishoditi koncesiju za gospodarsko korištenje pomorskog dobra, objašnjava se uz ostalo u Vladinu dokumentu.

Tagovi: Luka Urinj, kompanija Ina, Rafinerija Rijeka, Oleg Butković, Općina Kostrena Barbara
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE