GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rastoder želi zaboraviti incident s kokainom i normalizirati opskrbu bananama

Rastoder želi zaboraviti incident s kokainom i normalizirati opskrbu bananama
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2020 / 18:49
Autor: SEEbiz / indikator.ba
LJUBLJANA - Nakon nedavnog incidenta u Makedoniji, kada je policija pronašla kilogram kokaina u pošiljci banana, slovenski biznismen crnogorskog porijekla Izet Rastoder i njegov kolumbijski dobavljač Uniban uvode dodatne mjere kako bi osigurali usklađenost poslovanja i zaštitili trgovačke rute i logistički sistem.

U ovom pogledu obje tvrtke surađuju s agencijama za provođenje zakona, a u Sloveniji ovih dana prisustvuju visoki predstavnik veleposlanstva Republike Kolumbije i visoki predstavnik kolumbijske tvrtke Uniban koja isporučuje banane Rastoderu, izvještava ljubljanski Dnevnik.

Oni su rekli da su nakon incidenta u trgovini drogom u Makedoniji kolumbijske vlasti odlučile zaštititi trgovačke rute i spriječiti zloupotrebu logističkih sistema, što ima negativne posljedice za obje kompanije. Lokalna uprava već je poslala dodatne sigurnosne snage na područja odakle potječu sporne pošiljke, pooštrivši tehničku kontrolu nad svim procesima.

Kolumbijsko društvo ističe da je otkriće droga u njihovim pošiljkama banana vrlo rijetko, a nakon pet godina suradnje, nešto slično se dogodilo prvi put u pošiljci Rastoderu. Objašnjavaju da odgovornost za kvalitetu i usklađenost pošiljaka s nasada do sabirnog centra snose nasadi trećih proizvođača, a od zbirnog centra do ukrcaja robe, dobavljači banana, u ovom slučaju Uniban.

Odgovornost za robu tada preuzima brodarska kompanija, a Rastoder tek kada stigne u skladište tvrtke.

Rastoder, koji surađuje sa slovenskom policijom, Interpolom i drugim međunarodnim institucijama izjavio da je njegov sistem meta kriminalnih društava naglašavajući da do završetka carinskih postupaka skladište ne snosi nikakvu odgovornost za primljenu robu i da međunarodne kriminalne organizacije očito zloupotrebljavaju kanale opskrbe iz Južne Amerike za svoja kaznena djela.

Rastoder - koji posjeduje brend Derby - i Uniban - žele što brže zaključenje međunarodne policijske istrage i normaliziranje operacija što je brže moguće, jer ističu da postoji ogroman pritisak kupaca na normaliziranje situacije.

Tagovi: Izet Rastoder, Derby, banane, kokain, Uniban
PROČITAJ I OVO
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE