GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rat u Upravi Hrvatskih cesta

Rat u Upravi Hrvatskih cesta
SUKOBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.08.2019 / 10:04
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U Hrvatskim cestama u tijeku je "rat" između tri člana uprave i predsjednika uprave, a po svemu sudeći rezultirat će smjenom nekih od njih.

Na jednoj su strani članovi uprave Alen Leverić (HNS), Senko Bošnjak (HSLS) i Nikša Konjevod (HDZ), a na drugoj je predsjednik uprave Josip Škorić (HDZ).

Tri člana uprave zamjeraju Škoriću, kako doznaje Večernji list, natječaj i odluku o izvođaču radova za izgradnju dijela obilaznice Omiša. Na taj natječaj je stigla smo jedna ponuda, Strabagova, a članovi uprave drže spornim uvjete za most iz toga natječaja te da je zbog njih stigla smo jedna ponuda pa sumnjaju da je natječaj namješten.

Oni smatraju, kažu nam upućeni, i da Škorić nije smio bez njih donijeti odluku o dodjeli ugovora Strabagu za taj posao. Osim toga, sporno im je angažiranje tvrtke Snaga ideje za konzultantske poslove vezane za pripremu tog natječaja kao i za natječaj za izgradnju državne ceste 403. Kako doznajemo, Leverić, Konjevod i Bošnjak na nedavnoj sjednici uprave smijenili su šeficu nabave Savku Brekalo, i to preglasavanjem, tri naprema jedan. Škorić pak, kažu dobro upućeni, smatra da se tri člana uprave žele uplitati u rad povjerenstva koje donosi odluke o odabiru na nadmetanjima, a da on kao predsjednik uprave samo potpisuje te odluke. Povjerenstvo, u kojem je jedan od članova i predstavnik resornog ministarstva, odluke o odabiru donosi jednoglasno i tu odluku ne može promijeniti ni predsjednik uprave.

Osim toga, Škorićev je argument, doznajemo od sugovornika, da je na natječaju za omišku obilaznicu bila izjavljena žalba na natječajnu dokumentaciju koju je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila. Isti je slučaj i s natječajem za CD403. Usto naši sugovornici kažu da su na sjednici Nadzornog odbora HC-a na kojoj je dana suglasnost za ugovor sa Strabagom za omišku obilaznicu, bila i tri člana Uprave te da ni jedan od njih nije se ni riječ kazao o tom ugovoru. Škorić smatra, kako nam kažu dobro upućeni, i da je šefica nabave nezakonito smijenjena jer ona nema direktorsku poziciju pa o njenoj smjeni ne može odlučivati uprava. 

Ministar Butković odlučuje Angažman Snage ideje pravda pak velikim brojem postupaka javna nabave zbog čega se angažiraju vanjski suradnici. Netrpeljivost između predsjednika i članova uprave HC-a je, kako doznajemo, nepremostiva. Neki od članova uprave navodno su već proslavili svoje ustoličenje na Škorićevo mjesto. O svemu će zadnju riječ imati resorni ministar Oleg Butković koji će ovih dana, doznajemo, pozvati na razgovor upravu HC-a te će nakon toga vjerojatno doći do smjena.

 

Tagovi: Hrvatske ceste, Josip Škorić, Alen Leverić, Senko Bošnjak, Nikša Konjevod, Strabag
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE