GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reciklažno asfaltno postrojenje Zagrebačkih cesta

Reciklažno asfaltno postrojenje Zagrebačkih cesta
POSTROJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 10:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Početkom 2013. godine Zagrebačke ceste potpisale su ugovor s njemačkom tvrtkom Benninghoven za izgradnju u ovom dijelu Europe najmodernije reciklažne asfaltne baze u Rakitju, koja se temelji na tehnologiji recikliranja starog asfalta koji se uklanja s prometnica, pa time donosi znatne uštede u sirovinama i materijalu, omogućuje smanjenu količinu buke i prašine te uvelike pridonosi ekološki osviještenom poslovanju.

Projekt recikliranja starog asfalta s prometnica

Reciklažna asfaltna baza Benninghoven puštena je u rad 16. rujna 2013. godine. Projekt recikliranja starog asfalta je na izuzetnoj ekološkoj razini jer se udio staroga glodanog materijala u proizvodnji penje do čak 50 % te je količinu glodanog asfalta koja se svakodnevno skida s prometnica gotovo nemoguće primjereno obraditi osim recikliranjem u ovakvom postrojenju. Kapacitet proizvodnje postrojenja je 240 t/h.
Na istoj lokaciji nalazi se i asfaltno postrojenje Gradis iz 1990. godine kapaciteta 160 t/h. Ukupni proizvodni kapaciteti s oba postrojenja u pogonu i povoljne uvjete (temperatura, vlaga) omogućuju brzinu proizvodnje od 400 t/h što se predviđa da je dovoljno za potrebe grada Zagreba i bliže okolice u sljedećih tridesetak godina.

Radna jedinica Proizvodnja asfalta

Povijesno gledano, Zagrebačke ceste su u svojih preko sedamdeset godina postojanja koristile asfaltna postrojenja na raznim lokacijama: Donje Svetice, Trstenik, Savica, Sesvete, Velika Gorica i Kutina. Radna jedinica Proizvodnja asfalta na lokaciji u Rakitju nalazi se još od sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

Proizvodnja asfalta podrazumijeva skladištenje svih potrebnih komponenti za proizvodnju (kameni agregati, bitumen, kameno brašno, reciklirani asfaltni agregat), samu proizvodnju asfaltnih mješavina te kontrolu proizvodnje. Unutar kruga radne jedinice nalazi se velik deponij glodanog asfalta na kojem se on sortira i skladišti te mlin za mljevenje kako bi se asfalt doveo do stanja koji je pogodan za daljnju upotrebu.
Prema vrsti kamenog materijala koji se koristi u proizvodnji dobiva se dolomitni i eruptivni asfalt. Eruptivni asfalt se obično koristi kao gornji sloj na prometnicama s većim opterećenjem, dok se dolomitni koristi kao donji sloj za sve prometnice, a u određenim uvjetima i on se može koristiti kao gornji sloj.

Suvremen i informatiziran laboratorij

Asfaltno postrojenje prati potpuno informatiziran laboratorij za kontrolu ulaznih sirovina (bitumena i kamenog agregata) i kontrolu proizvodnje unutar dva asfaltna postrojenja i dvije drobilice. Jedna drobilica se nalazi u krugu asfaltne baze u Rakitju dok je druga u radnoj jedinici Recikliranje građevinskog otpada na Jakuševcu.

U asfaltnu bazu dolazi frezana masa – asfalt koji je odslužio svoj vijek trajanja te ga treba odstraniti i zamijeniti novim. Nakon što se stari asfalt premelje u mlinu, dio se koristi za ugradnju u prijekope ili za makadamske puteve, dok se dio može umiješati u novi asfalt na određen način i pod određenim uvjetima koji se utvrđuju u laboratoriju.

Održivi razvoj manifestira se posebno recikliranjem građevinskog otpada te njegovom obradom u svrhu stvaranja vrijednih sirovina za korištenje u cestogradnji, ujedno pridonoseći očuvanju okoliša i smanjenju iskorištavanja prirodnih resursa.

Naslovna fotografija: Postrojenje za proizvodnju asfalta Zagrebačkih cesta


Komponente za proizvodnju asfalta

Asfaltna baza Gradis

Asfaltne baze Benninghoven i Gradis

Tagovi: Zagrebačke ceste, Zagrebački holding, Benninghoven, asfalna baza, održivi razvoj
PROČITAJ I OVO
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
INOVACIJE
Plurato Sailfin: Hrvatska električna daska koja lebdi nad morem
ZAGREB - Apsolutni hit ovog ljeta bit će električna daska koju će ovinici o adrenalinu, avanturisti kao i svi zaljubljenici u aktivnosti na vodi zasigurno željeti probati, piše u nedjelju Večernji list.
Šćuric: ToMontenegro ne može u utakmicu s Air Serbijom
ANALITIČARI
Šćuric: ToMontenegro ne može u utakmicu s Air Serbijom
PODGORICA - Najveći problem Air Montenegra (ToMontenegra) je što je u daleko lošijem položaju nego je bio Montenegro Airlines, smatra vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric u analizi koja je objavljena na regionalnom avio-portalu ZAMAaero.
Alfa Plam u minusu i treću godinu zaredom
LOŠ TREND
Alfa Plam u minusu i treću godinu zaredom
VRANJE - Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa Plam (ALFA), objavio je godišnji finansijski izveštaj za proteklu godinu tokom koje je nastavljen silazni trend poslovanja ove kompanije.
BioNTech ima velike planove u Singapuru
PLANOVI
BioNTech ima velike planove u Singapuru
BERLIN - Tvrtka BioNTech se svojim cjepivom protiv korone uzdigla u sam svjetski vrh - i financijski. Ali već razmišlja i o vremenu nakon ove pandemije i sprema golemu investiciju u Singapuru.
Kreativne industrije Srbije u vreme pandemije imale rast od 3,6%
RAST
Kreativne industrije Srbije u vreme pandemije imale rast od 3,6%
BEOGRAD - Kreativne industrije u Srbiji ostvarile su rast od 60 odsto tokom poslednjih šest godina, a i tokom pandemije zabeležile su rast od 3,6 odsto, saopšteno je danas.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE