GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna 2019. za Aerodrom Tivat

Rekordna 2019. za Aerodrom Tivat
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.01.2020 / 21:41
Autor: SEEbiz / Vijesti
TIVAT - Aerodrom Tivat u 2019. uspostavio je novi, apsolutni rekord u fizičkom obimu prometa - jer je kroz dva terminala te vazdušne luke prošlo skoro 1,37 miliona putnika.
Ukupno je lani tivatski aerodrom imao 1.367.282 putnika, što je rast od 9,7 odsto u odnosu na rezultat iz 2018. godine, kada je ta vazdušna luka imala ukupno 1.245.999 putnika.Tokom 2019. godine, na pistu aerodroma Tivat sletjelo je 7.049 aviona, što je 234 aviona, odnosno 3,4 odsto više nego u 2018.

Prošlu godinu, osim otvaranja za saobraćaj novoizgrađenog privremenog objekta Terminala 2, obilježilo je dodatno povećanje broja linija koje prevoznici uvode sa aerodroma Tivat tokom ljetnje sezone, pa je ta vazdušna luka ljetos bila povezana sa oko 50 destinacija u Evropi i na Bliskom istoku.

Među novim prevoznicima koji su uspostavili sobraćaj sa Tivtom, svakako najznačajnija je njemačka nacionalna aviokompanija "Lufthansa" koja se prvi put pojavila na crnogorskom tržištu, saobraćajući iz ovog primorskog grada tokom ljeta za Frankfurt i Minhen.

Najave avioprevoznika za ovu godinu nagovještavaju dodatni rast obima fizičkog prometa u tivatskoj vazdušnoj luci jer se menadžmentu Aerodroma Crne Gore javljaju nove kompanije koje žele da saobraćaju za Tivat, a potvrđeno je i uvođenje linija sa tog aerodroma ka nekim novim destinacijama poput Milana u sjevernoj Italiji.

Tagovi: Aerodrom Tivat, Aerodromi Crne Gore
PROČITAJ I OVO
Cjepivo protiv koronavirusa: Izrael će početi prva klinička ispitivanja 1. studenoga
NAJAVE
Cjepivo protiv koronavirusa: Izrael će početi prva klinička ispitivanja 1. studenoga
TEL AVIV - Izrael će 1. studenoga započeti svoja prva klinička ispitivanja cjepiva protiv novog koronavirusa, objavile su u nedjelju vlasti koje pokušavaju obuzdati drugi val zaraze.
Cosco uspostavio novu vezu između Grčke i Italije
TERET
Cosco uspostavio novu vezu između Grčke i Italije
PIREJ - Diamond Line u vlasništvu Cosco Shippinga službeno je lansirao Vado Ligure Express Service (VAX) s pirejskog kontejnerskog terminala (PCT).
Nova direktna zračna veza između Mađarske i Kine
LETOVI
Nova direktna zračna veza između Mađarske i Kine
BUDIMPEŠTA - Mađarska i Kina bit će povezani još jednom direktnom linijom, a radi se o vezi između Zhengzhoua i Budimpešte i to tri puta tjedno.
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
NOVI ISKORAK
Damir Vanđelić ušao u proizvodnju maslinovog ulja i voća
ROVINJ - Uz cestu Rovinj – Bale, nasuprot sela Čubani, na osunčanoj padini prema moru predjela Valade, prostire se jedno od najvećih istarskih poljoprivrednih kompleksa.
Gucci slavi stoti rođendan
OBLJETNICE
Gucci slavi stoti rođendan
FIRENZE - Modna kompanija Gucci koju je prije gotovo jednog stoljeća osnovao talijanski biznismen i modni dizajner iz Firenze, jedna od najvećih na svijetu, slavi 100 godina postojanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE