GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordna turistička godina za Kvarner

Rekordna turistička godina za Kvarner
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.01.2020 / 11:03
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Prošla turistička godina bila je rekordna za Kvarner, s 3,1 milijunom turista i 19,1 milijunom noćenja, što je dva posto više turista i jedan posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu, podaci su iz Turističke zajednice Kvarnera.

Tijekom špice sezone noćenja su ostala na razini prethodne godine. U predsezoni ostvareno je jedan posto više noćenja, dok je u posezoni bilo četiri posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Najviše gostiju bilo je iz Njemačke, a slijede Slovenci i Austrijanci.

Iz Turističke zajednice Kvarnera ukazuju i na veliko povećanje prometa s dalekih tržišta. Tako je zadnje tri godine sve više Kineza i Amerikanaca.

Najviše noćenja ostvaruje se na otoku Krku, zatim crikveničko-vinodolskoj rivijeri, otoku Lošinju, opatijskoj rivijeri i na otoku Rabu, a gosti najviše borave u obiteljskom smještaju, zatim kampovima i u hotelima.

Najveće povećanje broja noćenja je u smještaju visoke kategorije. Hoteli su u prosjeku ostvarili 1 posto više noćenja, dok su hoteli s 4 i 5 zvjezdica imali 6 posto više noćenja u odnosu na prethodnu godinu.

Isto tako, obiteljski smještaj je imao 1 posto više noćenja, dok je obiteljskom smještaju s 5 zvjezdica bilo 38 posto više noćenja nego prethodne godine.

U kampovima je u prosjeku bilo 1 posto manje noćenja, ali su kampovi s 5 zvjezdica zabilježili 22 posto više noćenja nego prethodne godine.

Neovisno o kategoriji, objekti s 5 zvjezdica lani su ostvarili 15 posto više noćenja, a u posljednje 3 godine čak 70 više noćenja, naglašavaju iz Turističke zajednice Kvarnera.

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov naglasila je da glavni cilj ostaje jačanje pred i posezone, jer se rekordi u špici sezone neće uvijek moći ponoviti.

Tagovi: hrvatski turizam, Kvarner
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE