GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni broj putnika Air Serbije

Rekordni broj putnika Air Serbije
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 10:40
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Air Serbia je od početka 2023. godine do danas prevezla 2,76 miliona putnika i na taj način, već krajem avgusta, premašila ukupan broj putnika prevezenih tokom 2022. godine.

Očekuje se da će u prvoj nedelji septembra biti nadmašen i rezultat od 2,81 miliona putnika, ostvaren u do sada najuspešnijoj 2019. godini.

„Tekuća letnja sezona ostaće upamćena po brojnim izazovima. Loše vremenske prilike i česte zabrane točenja goriva, nedovoljan broj zaposlenih na aerodromima, nedostatak rezervnih delova na globalnom nivou i druge nepovoljne okolnosti uticali su tokom leta na obavljanje saobraćaja. Uprkos svemu, tokom jula i avgusta, do više od 80 destinacija širom sveta prevezli smo preko milion putnika i tako oborili sopstvene rekorde postavljene pre pandemije korona virusa. Najintenzivniji mesec je bio jul, tokom kojeg smo prevezli 27 odsto više putnika u odnosu na jul 2022. godine, odnosno 39 odsto više u odnosu na isti mesec 2019. godine. Dobri rezultati zabeleženi su i u avgustu, koji je bio naš 14. uzastopni rekordni mesec. U ovom trenutku već se intenzivno pripremamo za zimsku sezonu koja će biti vrlo dinamična“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Srbije.

Najpopularnije destinacije tokom jula i avgusta 2023. godine u regionu bile su Tivat i Podgorica. Kada je reč o Zapadnoj Evropi najviše se putovalo do Ciriha, Pariza i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najpopularnije destinacije bile Istanbul, Larnaka, Atina i Barselona. Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada u prvih deset destinacija po broju putnika tokom pomenuta dva letnja meseca.

Tagovi: Air Serbia, Aerodrom Nikola Tesla, Aerodrom Tivat, Jiri Marek
PROČITAJ I OVO
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
RAST
Adidas ostvario snažan rast, iznimka Sjeverna Amerika
BERLIN - Njemačka grupa za proizvodnju sportske robe Adidas ostvarila je snažan rast početkom godine - s izuzetkom važnog tržišta Sjeverne Amerike.
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Kraš povećao prihode i neto dobit u prvom kvartalu
ZAGREB - Nerevidirani konsolidirani rezultati za prvi kvartal 2024. godine pokazuju da je Kraš grupa održala stabilnost poslovanja te ostvarila neto dobit u iznosu od 1,45 milijuna eura, odnosno 0,88 milijuna eura više od dobiti ostvarene u istom razdoblju prošle godine.
Lufthansa značajno povećala gubitak
SVE GORE
Lufthansa značajno povećala gubitak
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa izvijestila je u utorak da je prvo tromjesečje zaključila sa znatno većim gubitkom, izdvojivši među glavnim razlozima val štrajkova.
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
GUBITAK
Adris u prvom kvartalu bilježi gubitak od sedam milijuna eura
ROVINJ - Adris grupa je u prvom tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom od sedam milijuna eura, uz ukupni prihod od 191 milijun eura ili 15 posto većim nego u istom razdoblju 2023., pokazuje u utorak objavljeno financijsko zvješće te kompanije.
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
SKOK
Podravka: Neto dobit u prvom tromjesečju skočila 50%
KOPRIVNICA - Neto dobit Grupe Podravka u prvom kvartalu ove godine iznosila je 23,5 milijuna eura, što je za 7,8 milijuna eura odnosno 50 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, izvijestila je Podravka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE