GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni pretovar kontejnera u Luci Koper

Rekordni pretovar kontejnera u Luci Koper
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2021 / 22:04
Autor: SEEbiz
KOPER - U ožujku je zabilježen rekordni prekrcaj kontejnera na kontejnerskom terminalu u luci Koper, jer su pretovarili nešto više od 97.000 kontejnerskih jedinica, objavila je danas tvrtka.

Ovim su uvelike premašili prethodni mjesečni rekord iz ožujka 2018., kada su pretovarili nešto više od 92.300 kontejnerskih jedinica.

"Ovo je važna prekretnica, posebno u svjetlu posljedica pandemije koronavirusa i ograničenja pružanja usluga zbog mjera zaštite", rekao je Dimitrij Zadel, predsjednik Uprave Luke Koper.

Daljnji rast protoka kontejnera i osiguravanje visoke razine produktivnosti također će ovisiti o projektu proširenja prvog mola, upozorila je Luka. Operativna obala kontejnerskog terminala bit će gotovo 100 metara duža u lipnju ove godine, a istodobno se nastavlja izgradnja skladišnih područja u zaleđu operativne obale.

Prema riječima člana Uprave Metoda Podkrižnika, ovo je najvažniji infrastrukturni projekt luke Koper u posljednjih deset godina, koji će povećati godišnji kapacitet terminala na 1,3 milijuna kontejnerskih jedinica i 1,5 milijuna kontejnerskih jedinica dodatna poboljšanja u radnim procesima.

Luka Koper istaknula je da nova prekretnica dolazi u trenutku kada se kontejnerski terminal Koper, kao i cjelokupna pomorska industrija u svijetu, suočavaju s velikim izazovima vezanim za poslovanje u izvanrednim medicinskim i poslovnim okolnostima.

Od rujna je situacija na polju brodarstva na Dalekom istoku kaotična na svjetskim razmjerima. Zbog povećanih količina robe iz Azije, zauzetosti azijskih kontejnerskih terminala, posljedica pandemije i klimatskih promjena, brodovlasnici nisu u mogućnosti osigurati točan dolazak brodova prema dogovorenom rasporedu. To također ima negativne posljedice na rad kopnene logistike.

Prema riječima šefa kontejnerskog terminala Gordana Bana, s sve većim prometom suočavaju se s velikim odstupanjima od dogovorenih ili. stabilan način rada i kolebanje velikih količina kontejnera, što predstavlja glavni izazov za terminal, koji mora osigurati ne samo nesmetan rad, već i rad cjelokupnog logističkog sustava koji vodi kroz luku.

Tagovi: Luka koper, kontejneri, kontejnerski promet, Dimitrij Zadel
PROČITAJ I OVO
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE