GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni pretovar kontejnera u Luci Koper

Rekordni pretovar kontejnera u Luci Koper
REKORDI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2021 / 22:04
Autor: SEEbiz
KOPER - U ožujku je zabilježen rekordni prekrcaj kontejnera na kontejnerskom terminalu u luci Koper, jer su pretovarili nešto više od 97.000 kontejnerskih jedinica, objavila je danas tvrtka.

Ovim su uvelike premašili prethodni mjesečni rekord iz ožujka 2018., kada su pretovarili nešto više od 92.300 kontejnerskih jedinica.

"Ovo je važna prekretnica, posebno u svjetlu posljedica pandemije koronavirusa i ograničenja pružanja usluga zbog mjera zaštite", rekao je Dimitrij Zadel, predsjednik Uprave Luke Koper.

Daljnji rast protoka kontejnera i osiguravanje visoke razine produktivnosti također će ovisiti o projektu proširenja prvog mola, upozorila je Luka. Operativna obala kontejnerskog terminala bit će gotovo 100 metara duža u lipnju ove godine, a istodobno se nastavlja izgradnja skladišnih područja u zaleđu operativne obale.

Prema riječima člana Uprave Metoda Podkrižnika, ovo je najvažniji infrastrukturni projekt luke Koper u posljednjih deset godina, koji će povećati godišnji kapacitet terminala na 1,3 milijuna kontejnerskih jedinica i 1,5 milijuna kontejnerskih jedinica dodatna poboljšanja u radnim procesima.

Luka Koper istaknula je da nova prekretnica dolazi u trenutku kada se kontejnerski terminal Koper, kao i cjelokupna pomorska industrija u svijetu, suočavaju s velikim izazovima vezanim za poslovanje u izvanrednim medicinskim i poslovnim okolnostima.

Od rujna je situacija na polju brodarstva na Dalekom istoku kaotična na svjetskim razmjerima. Zbog povećanih količina robe iz Azije, zauzetosti azijskih kontejnerskih terminala, posljedica pandemije i klimatskih promjena, brodovlasnici nisu u mogućnosti osigurati točan dolazak brodova prema dogovorenom rasporedu. To također ima negativne posljedice na rad kopnene logistike.

Prema riječima šefa kontejnerskog terminala Gordana Bana, s sve većim prometom suočavaju se s velikim odstupanjima od dogovorenih ili. stabilan način rada i kolebanje velikih količina kontejnera, što predstavlja glavni izazov za terminal, koji mora osigurati ne samo nesmetan rad, već i rad cjelokupnog logističkog sustava koji vodi kroz luku.

Tagovi: Luka koper, kontejneri, kontejnerski promet, Dimitrij Zadel
PROČITAJ I OVO
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VOZNI PARK
Vindija ususret sezoni osnažila vozni park novim distributivnim vozilima
VARAŽDIN – Vodeća prehrambena kompanija u zemlji, varaždinska Vindija, nedavnom je investicijom obnovila vozni park s ukupno 25 distributivnih vozila renomiranih proizvođača.
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KARIJERE
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KOPRIVNICA - S 1. srpnja Uprava Podravke dobila je petog člana - Ivana Ostojića koji se tako pridružio trenutnoj Upravi koju čine Martina Dalić kao predsjednica te Davor Doko, Ljiljana Šapina i Milan Tadić kao članovi Uprave.
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
PAD
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
MOSKVA - Dionice japanskih kompanija Mitsui i Mitsubishi, koje su dioničari projekta ukapljenog prirodnog plina (TPG) Sahalin-2, pale su danas nakon što je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zaprijetio Japanu da neće imati rusku naftu i plin.
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
LIKVIDACIJA
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
ZAGREB - Glavna skupština Vjesnika d.d., tiskare u većinskom državnom vlasništvu, u utorak je donijela odluku o prestanku tog društva nad kojim se pokreće postupak redovne likvidacije, te da se cjelokupni gubitak prošle godine od 7,76 milijuna kuna ‘’prenese u sljedeće razdoblje’’.
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
POTEZI
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
LJUBLJANA - DUTB je nakon sjednice Upravnog odbora u ponedjeljak priopćio da prodaja postojećeg paketa dionica Cinkarne Celje u sadašnjim uvjetima i okolnostima smatra neprikladnom. Stoga su odlučili obustaviti postupak prodaje i zaključiti ga bez odabira ponuditelja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE