GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rheinmetall će remontirati ukrajinske tenkove u Rumunjskoj

Rheinmetall će remontirati ukrajinske tenkove u Rumunjskoj
REMONT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2023 / 21:57
Autor: SEEbiz
ESSEN - Njemački koncern Rheinmetall u Rumunjskoj osniva centar za popravak tenkova, haubica i drugih vojnih vozila koje je Zapad slao u Ukrajinu za obranu od Rusije.

Servisni centar u Satu Mareu, u blizini rumunjsko-ukrajinske granice, počinje s radom već ovog mjeseca, rekao je agenciji dpa glasnogovornik koncerna.

Kancelar Olaf Šolc (Scholz) rekao je u ponedjeljak u Bukureštu da je centar važan za brzo servisiranje ukrajinske vojne opreme. Istodobno, dodao je, specifičnosti rata nalažu da remont mora biti izvan Ukrajine, pa će više centara biti smješteno uz granicu s njom.

Scholz je pozdravio "što je toliko europskih zemalja spremno raditi s nama" na poboljšanju ukrajinskog vojnog osoblja, rekao je Scholz na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji s rumunjskim predsjednikom Klausom Iohannisom.

Centar za popravke, prema Rheinmetallu, igrat će središnju ulogu u održavanju borbene spremnosti zapadnih sustava u Ukrajini i logistici.

Centar će održavati tenkove kao što su njemački Leopard 2 i britanski Challenger, kao i samohodne haubice, oklopna vozila, oklopne transportere i vojna teretna vozila. Baza u Satua Mare također će održavati borbena i logistička vozila NATO-a.

Šef Rheinmetall-a Armin Paperger (Papperger) izjavio je da je "središnji cilj" "najbolja moguća podrška oružanim snagama NATO-a i Ukrajine u kritičnoj situaciji".

U lipnju 2021. Rheinmetall je, zajedno sa svojom partnerskom tvrtkom Krauss-Maffei Wegmann, uspostavio sličan centar u Litvi, za sveobuhvatnu logističku potporu litvanskih i drugih NATO snaga stacioniranih na Baltiku.

Tagovi: Rheinmetall, proizvodnja oružja, rat u Ukrajini, tenk Leopard 2
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE