GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Robne zalihe žurno kupile 986 kontejnera i kućica

Robne zalihe žurno kupile 986 kontejnera i kućica
KUPNJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 09:37
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - U potresima koji su lani pogodili prvo Zagreb u ožujku, a zatim i krajem godine Baniju mnogi su ostali bez krova nad glavom i bilo im je potrebno hitno osigurati što kvalitetniji privremeni zamjenski smještaj.

Najboljim rješenjem za tu svrhu, kako bi se svi nastradali smjestili u njima, su se pokazali stambeni kontejneri i mobilne kućice kojih pak u hrvatskim Robnim zalihama – nije bilo dovoljno.

U ovoj godini tako je u pregovaračkom postupku bez prethodne objave Ravnateljstvo za robne zalihe nabavilo 722 kontejnera i 264 mobilne kućice. Prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva, nabavljena su 444 stambeno-sanitarna kontejnera sa sanitarnim čvorom i mini kuhinjom, 258 stambeno-uredska kontejnera, prazna, s grijalicom ili klima-uređajem te 20 stambeno-uredskih kontejnera s WC-om.

Ukupna vrijednost nabave tih kontejnera i mobilnih kućica iznosi 53,8 milijuna kuna.

Hrvatske Robne zalihe, odnosno Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja raspolaže sada s ukupno 1034 kontejnerom i 264 mobilne kućice.

U skladištima Ravnateljstva za robne zalihe trenutno je 17 kontejnera za posebne namjene – praonice, tuševi, WC i slično, a oni su, kažu u Ministarstvu, spremni za isporuku u slučaju potrebe, a na zahtjev nadležnog Nacionalnog stožera.

Ravnateljstvo za robne zalihe kontejnere i mobilne kućice je kupovalo od hrvatskih tvrtki u pregovaračkom postupku bez prethodne objave, sve zbog žurnosti. Da se išlo na klasičan postupak otvorene javne nabave to bi potrajalo dulje vrijeme, pogotovo zbog mogućih žalbi, piše Večernji list.

Tagovi: Robne zalihe, kontejneri, Tehnix, Ravnateljstvo za robne zalihe, stambeni kontejneri
PROČITAJ I OVO
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
DOGOVOR
Lufthansa i sindikat postigli su dogovor o povećanju plaća osoblja zračne luke
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa i sindikat Verdi danas su nakon trodnevnog posredovanja, koje je uslijedilo nakon višetjednih pregovora, postigli dogovor o kolektivnom ugovoru za oko 25.000 zaposlenih u zračnoj luci, koji uključuje i povećanje plaća.
ITA Airways smanjio gubitke
POBOLJŠANJE
ITA Airways smanjio gubitke
RIM - Talijanski zrakoplovni prijevoznik ITA Airways lani je ostvario neto gubitak od pet milijuna eura, nakon što je godinu prije dosegnuo 486 milijuna eura.
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
SJAJNE BROJKE
H&M poslovnu godinu započeo s udvostručenjem dobiti
STOCKHOLM - Švedski tekstilni div Hennes & Mauritz (H&M) u tri je mjeseca do kraja veljače ostvario 1,2 milijarde kruna (oko 105 milijuna eura) čiste dobiti, što je dvostruko više nego u istom razdoblju lani. Prihodi su pali za dva posto na 53,7 milijardi kruna (4,7 milijardi eura).
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
RADNIČKA PRAVA
Potpisan kolektivni ugovor za zaposlenike Vajde i PPK
ČAKOVEC - Članice Grupe Pivac, Mesna industrija Vajda iz Čakovca i PPK karlovačka mesna industrija, potpisale su s predstavnicima Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) te Sindikata hrvatskog vozača (SHV) nove dvogodišnje kolektivne ugovore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE