GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rudnik uglja utrostručio dobit

Rudnik uglja utrostručio dobit
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2017 / 08:32
Autor: SEEbiz
PLJEVLJA - Pljevaljski Rudnik uglja tokom prvih devet mjeseci ove godine ostvario je dobit u iznosu od 4,9 miliona eura i ona je skoro tri puta veća u odnosu na uporedni period prošle godine kada je profit iznosio 1,65 miliona eura.

Podaci sa veb sajta Montenegroberze pokazuju da su poslovni prihodi Rudnika tokom tri kvartala iznosili 29,59 miliona eura i bili veći 17,46 odsto ili 4,4 miliona eura u odnosu na uporedni period prošle godine. Poslovni rashodi između dva uporedna perioda porasli su sa 23,36 miliona na 24,38 miliona eura ili 4,3 odsto.

Zahvaljujući rastu profita, kompanija je na kraju septembra smanjila akumulirani gubitak iz ranijih godine na 12,5 miliona eura. Na kraju septembra prošle godine on je iznosio 17,2 miliona eura.

Vanredna skupština akcionara Rudnika uglja zakazana je za 14. decembar, a na dnevnom redu je razmatranje odluke o usvajanju smjernica za sačinjavanje obrazloženog mišljenja o uslovima, vrsti i visini naknade za preuzimanje rudnika uglja u vezi sa objavljenom odlukom o izražavanju zainteresovanosti Elektroprivrede za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika.

EPCG je ranije donijala odluku da je zainteresovana da prihvati ponudu većinskih akcionara Rudnika - italijanske firme A2A i Aca Đukanovića o kupovini njihovih akcija. A2A ima 39,5 odsto akcija a Đukanović 11,8 odsto.

Oni su zatražili 6,5 eura po akciji, a EPCG je angažovala kompaniju Dellloite da procjeni vrijednost akcija Rudnika.

Prema ugovoru između EPCG i kompanije Delloite, izvještaj sa procjenjenom vrijednosti akcija je trebalo da bude završen do 4. avgusta ove godine, ali taj posao još nije okončan.

Ministarska ekonomije Dragica Sekulić je prije deset dana za "Vijesti" kazala da se taj izvještaj ne krije od javnosti, već da su preliminarni dokumenti dobijeni od Delloita detaljno anaizirani u EPCG i da će biti objavljeni kada dokument bude završen.

Tagovi: Rudnik uglja, Aco Đuikanović, Elektroprivreda Crne Gore, A2A
PROČITAJ I OVO
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ŽIČARA
Butković o žičari: Mijenja se pravilnik, očekujem rad žičare što prije
ZAGREB - Ministar prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako je razgovarao sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem o žičari te su dogovorili da će Ministarstvo zdravstva izmijeniti svoj pravilnik pa očekuje da će žičara što prije početi s radom.
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
PARTNERI
FlixBus i Čazmatrans sklopili strateško partnerstvo
ZAGREB - FlixBus kao mobilni partner tradicionalnih autobusnih prijevoznika, objavio je suradnju s Čazmatransom, vodećom hrvatskom kompanijom koja postoji na tržištu više od 70 godina.
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
PLASTIKA
SAD daleko najveći proizvođač plastičnog otpada
WASHINGTON - Sjedinjene Države su zemlja koja daleko najviše doprinosi zagađenju plastikom u svijetu, pokazuje novo izvješće objavljeno u srijedu, koje poziva na razvoj nacionalne strategije kako bi se tome stalo na kraj.
Lidl privremeno zatvorio trgovinu u kojoj je ubijena radnica
POTEZI
Lidl privremeno zatvorio trgovinu u kojoj je ubijena radnica
ZAGREB - Lidl Hrvatska izvijestio je u srijedu da će privremeno na tri dana zatvoriti svoju trgovinu u Splitu na Poljičkoj cesti u znak žalosti zbog ubijene kolegice.
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
USLUGE
Od sada šaljite novac aplikacijom PostCash u poštanske urede
ZAGREB – Hrvatska pošta uvela je u ožujku mobilnu aplikaciju PostCash za slanje novca u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, a od sada je moguće uz pomoć aplikacije slati novac i primateljima u Hrvatskoj u poštanske urede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE