GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rudnik uglja utrostručio dobit

Rudnik uglja utrostručio dobit
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2017 / 08:32
Autor: SEEbiz
PLJEVLJA - Pljevaljski Rudnik uglja tokom prvih devet mjeseci ove godine ostvario je dobit u iznosu od 4,9 miliona eura i ona je skoro tri puta veća u odnosu na uporedni period prošle godine kada je profit iznosio 1,65 miliona eura.

Podaci sa veb sajta Montenegroberze pokazuju da su poslovni prihodi Rudnika tokom tri kvartala iznosili 29,59 miliona eura i bili veći 17,46 odsto ili 4,4 miliona eura u odnosu na uporedni period prošle godine. Poslovni rashodi između dva uporedna perioda porasli su sa 23,36 miliona na 24,38 miliona eura ili 4,3 odsto.

Zahvaljujući rastu profita, kompanija je na kraju septembra smanjila akumulirani gubitak iz ranijih godine na 12,5 miliona eura. Na kraju septembra prošle godine on je iznosio 17,2 miliona eura.

Vanredna skupština akcionara Rudnika uglja zakazana je za 14. decembar, a na dnevnom redu je razmatranje odluke o usvajanju smjernica za sačinjavanje obrazloženog mišljenja o uslovima, vrsti i visini naknade za preuzimanje rudnika uglja u vezi sa objavljenom odlukom o izražavanju zainteresovanosti Elektroprivrede za ulazak u vlasničku strukturu Rudnika.

EPCG je ranije donijala odluku da je zainteresovana da prihvati ponudu većinskih akcionara Rudnika - italijanske firme A2A i Aca Đukanovića o kupovini njihovih akcija. A2A ima 39,5 odsto akcija a Đukanović 11,8 odsto.

Oni su zatražili 6,5 eura po akciji, a EPCG je angažovala kompaniju Dellloite da procjeni vrijednost akcija Rudnika.

Prema ugovoru između EPCG i kompanije Delloite, izvještaj sa procjenjenom vrijednosti akcija je trebalo da bude završen do 4. avgusta ove godine, ali taj posao još nije okončan.

Ministarska ekonomije Dragica Sekulić je prije deset dana za "Vijesti" kazala da se taj izvještaj ne krije od javnosti, već da su preliminarni dokumenti dobijeni od Delloita detaljno anaizirani u EPCG i da će biti objavljeni kada dokument bude završen.

Tagovi: Rudnik uglja, Aco Đuikanović, Elektroprivreda Crne Gore, A2A
PROČITAJ I OVO
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
NAJAVE
Air Serbia kreće s letovima za Kinu
BEOGRAD - Pošta Srbije najavila je nedavno kako se očekuje da će Air Serbia uskoro pokrenuti letove za Daleki istok, što će stvoriti dodatne mogućnosti prijevoza poštom.
Lufthansa smanjila gubitak
POBOLJŠANJE
Lufthansa smanjila gubitak
FRANKFURT - Njemački zračni prijevoznik Lufthansa priopćio je danas da je dodatno smanjio gubitke u drugom tromjesečju 2021. godine i zabilježio prvi pozitivan novčani tok od početka korona krize, zahvaljujući bržem smanjenju troškova od planiranog.
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
LETOVI
Ryanair kreće s letovima na liniji Trst-Bruxelles
RIJEKA - U nedjelju 31. listopada 2021. polijeće nova linija Trst-Bruxelles kojom upravlja Ryanair.
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
POTEZI
Ukrajinski sud vraća u državno vlasništvo tvornicu titana
KIJEV - Ukrajinski sud odlučio je vratiti u stopostotno državno vlasništvo tvornicu titana i magnezija koja je u 49-postotnom vlasništvu ukrajinskog oligarha Dmitrija Firtaša, izvijestio je specijalizirani ured za suzbijanje korupcije (SAP).
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
SVE GORE
Ogroman rast gubitka Barske plovidbe
BAR - Barska plovidba je za šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak u poslovanju od 1,6 miliona eura, što je značajno lošiji rezultat u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 125 hiljada eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE