GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair ponovno ostvaruje dobit

Ryanair ponovno ostvaruje dobit
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2022 / 17:20
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Ryanair je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario dobit od 170 milijuna eura nakon gubitka u istom lanjskom razdoblju, i to unatoč poremećajima u zračnim lukama i ratu u Ukrajini, izvijestila je u ponedjeljak ta irska niskotarifna zrakoplovna kompanija.

Usporedbe radi, u drugom tromjesečju lani taj je zrakoplovni prijevoznik imao gubitak od 273 milijuna eura. Ipak, ostvarena dobit u drugom tromjesečju i dalje je "znatno ispod" razine u drugom tromjesečju 2019., odnosno prije pandemije, objavila je ta kompanija.

U razdoblju od početka travnja do kraja lipnja Ryanair je prevezao 45,5 milijuna putnika, što je 9 posto iznad razina prije covida.

Iz kompanije su priopćili da je sukob u Ukrajini "jako naštetio" rezervacijama za uskršnje blagdane i cijenama karata, koje su pale za 4 posto u odnosu na isto tromjesečje prije pandemije covida-19. Također, istaknuli su da im je poslovanje bilo otežano zbog okolnosti u kontroli zračnog prometa "bez presedana" te poremećaja u upravljanju zračnim lukama, ali su izrazili nadu da će ostvariti "gotovo 100 posto" svojih planiranih letova i smanjiti kašnjenja.

"Naše poslovanje, rasporedi i klijenti bili su izloženi poremećajima neviđenih kašnjenja zbog kontrole zračnog prometa i upravljanja u zračnim lukama, ali i dalje smo uvjereni da možemo ostvariti gotovo 100 naših planiranih letova, a kašnjenja svesti na minimum", rekao je izvršni direktor Michael O'Leary.

Izrazio je nadu da će visoka stopa procijepljenosti u Europi omogućiti zrakoplovnoj i turističkoj industriji da se potpuno oporavi i konačno ostaviti covid-19 za sobom, no upozorava i da ne može zanemariti rizik od novih varijanti covida u jesen 2022. godine.

„Naše iskustvo s omikronom u studenom prošle godine i invazijom na Ukrajinu u veljači pokazuje koliko je tržište zračnog prometa i dalje krhko, a snaga njegova oporavka uvelike će ovisiti o tome da ne bude nepovoljnih ili neočekivanih događaja tijekom ostatka sezone 2022.-23", kazao je čelnik Ryanaira.

I Ryanair se, poput konkurenata, suočava s prijetnjom od štrajka osoblja, nakon što je tijekom pandemije smanjo plaće. Ipak, uspio je sklopiti sporazume sa sindikatima koji predstavljaju više od 80 posto njezinih pilota i oko 70 posto kabinskog osoblja. "Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti zaključiti ugovore i s preostalim zaposlenicima", priopćili su iz Ryanaira.

Tagovi: Ryanair, zračni prijevoz, putovanja
PROČITAJ I OVO
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TRADICIJA
Kvalitet i vrijednosti tuzlanske Solane slave se 137 godina
TUZLA - Jedna od najstarijih kompanija u BiH, sa bogatom i impresivnom historijom, ove godine slavi svojih 137. godina postojanja. Tuzlanska Solana kao tajnu svog uspjeha može prepisati tradiciji i konstantnoj kvaliteti koja je sve ove godine ostala nepromijenjena.
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
POTEZI
Konzum zaključava cijene za još 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice
ZAGREB - Konzum će u četvrtak 29. rujna zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi svojim vjernim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE