GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair ponovno ostvaruje dobit

Ryanair ponovno ostvaruje dobit
U PLUSU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.07.2022 / 17:20
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Ryanair je u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvario dobit od 170 milijuna eura nakon gubitka u istom lanjskom razdoblju, i to unatoč poremećajima u zračnim lukama i ratu u Ukrajini, izvijestila je u ponedjeljak ta irska niskotarifna zrakoplovna kompanija.

Usporedbe radi, u drugom tromjesečju lani taj je zrakoplovni prijevoznik imao gubitak od 273 milijuna eura. Ipak, ostvarena dobit u drugom tromjesečju i dalje je "znatno ispod" razine u drugom tromjesečju 2019., odnosno prije pandemije, objavila je ta kompanija.

U razdoblju od početka travnja do kraja lipnja Ryanair je prevezao 45,5 milijuna putnika, što je 9 posto iznad razina prije covida.

Iz kompanije su priopćili da je sukob u Ukrajini "jako naštetio" rezervacijama za uskršnje blagdane i cijenama karata, koje su pale za 4 posto u odnosu na isto tromjesečje prije pandemije covida-19. Također, istaknuli su da im je poslovanje bilo otežano zbog okolnosti u kontroli zračnog prometa "bez presedana" te poremećaja u upravljanju zračnim lukama, ali su izrazili nadu da će ostvariti "gotovo 100 posto" svojih planiranih letova i smanjiti kašnjenja.

"Naše poslovanje, rasporedi i klijenti bili su izloženi poremećajima neviđenih kašnjenja zbog kontrole zračnog prometa i upravljanja u zračnim lukama, ali i dalje smo uvjereni da možemo ostvariti gotovo 100 naših planiranih letova, a kašnjenja svesti na minimum", rekao je izvršni direktor Michael O'Leary.

Izrazio je nadu da će visoka stopa procijepljenosti u Europi omogućiti zrakoplovnoj i turističkoj industriji da se potpuno oporavi i konačno ostaviti covid-19 za sobom, no upozorava i da ne može zanemariti rizik od novih varijanti covida u jesen 2022. godine.

„Naše iskustvo s omikronom u studenom prošle godine i invazijom na Ukrajinu u veljači pokazuje koliko je tržište zračnog prometa i dalje krhko, a snaga njegova oporavka uvelike će ovisiti o tome da ne bude nepovoljnih ili neočekivanih događaja tijekom ostatka sezone 2022.-23", kazao je čelnik Ryanaira.

I Ryanair se, poput konkurenata, suočava s prijetnjom od štrajka osoblja, nakon što je tijekom pandemije smanjo plaće. Ipak, uspio je sklopiti sporazume sa sindikatima koji predstavljaju više od 80 posto njezinih pilota i oko 70 posto kabinskog osoblja. "Nadamo se da ćemo u bliskoj budućnosti zaključiti ugovore i s preostalim zaposlenicima", priopćili su iz Ryanaira.

Tagovi: Ryanair, zračni prijevoz, putovanja
PROČITAJ I OVO
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
PRODAJA
Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura
POŽEGA - Koanditorska industrija Zvečevo izvijestila je da je dosadašnji većinski vlasnik te požeške kompanije i donedavni predsjednik Uprave Zdravko Alvir realizirao prodaju ukupno 213.167 redovnih dionica Zvečeva serije A i 74.562 redovne dionice serije B., te tako više nema dionica te kompanije u svom vlasništvu.
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
GUBITAK
Boeing u prvom kvartalu ostvario gubitak od 343 milijuna dolara
SEATTLE - Američki proizvođač zrakoplova Boeing prvo je ovogodišnje tromjesečje završio s dubokim gubitkom od 343 milijuna dolara, dok je prije godinu dana iznosio 414 milijuna dolara.
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
DIVIDENDA
Valamar potvrdio isplatu dividende od 0,22 eura
POREČ – Na održanoj Glavnoj skupštini Valamara usvojena je odluka o isplati dividende dioničarima u visini od 0,22 eura po dionici, što je 10 % više nego u prethodnoj godini.
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
REKORDI
United Grupa ostvarila rekordne rezultate u 2023.
AMSTERDAM - United Grupa (UG), vodeća telekomunikacijska i medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, ostvarila je rekordne financijske rezultate u 2023. godini.
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
DIVIDENDA
Atlantic Grupa predlaže dividendu od 1,2 eura
ZAGREB - Atlantic Grupa je jučer održala sjednice Nadzornog odbora i Uprave na kojima je donesen prijedlog raspodjele dobiti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE