GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair razmišlja o letovima iz Ljubljane, ali...

Ryanair razmišlja o letovima iz Ljubljane, ali...
LETOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2022 / 19:12
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ryanair razmišlja o uspostavi zračnog prometa s Ljubljanom od ljeta 2023., no prije konačne odluke niskotarifni prijevoznik namjerava proučiti tržište.

Kao glavnog krivca za širenje Ryanaira u Sloveniji, operatera zračne luke Brno, tvrtku Fraport, čije su naknade prozvane lihvarskim, navodi portal EX-YU Aviation News.

Irski zrakoplovni prijevoznik ima prilično težak odnos s njemačkim operaterom. Ove godine otkazali su letove iz Frankfurta i godišnju bazu u Ateni mijenjaju u sezonsku, što znači ljetnu, jer obje zračne luke upravlja Fraport, kojeg Ryanair optužuje za nerazumno povećanje naknada u oba grada.

Ove godine predstavnici Ryanaira već su razgovarali sa slovenskom vladom, gdje su još jednom izrazili zabrinutost zbog naknade koju naplaćuje ljubljanska zračna luka.

Iako Ryanair već ima jaku bazu u Zagrebu, odakle leti podosta Slovenaca, u niskotarifnom prijevozniku uvjereni su da mogu uspješno poslovati u obje prijestolnice, ističući da je njihov prošlogodišnji preseljenje u Zagreb bio "iznimno uspješan", a isto bi moglo biti i u Ljubljani.

Istovremeno, Ryanair ističe da bi se Ljubljana zbog blizine Bledu mogla plasirati kao idealna destinacija za odmor.

“Proučavamo slovensko tržište koje nam je zanimljivo iz raznih razloga. Ako vidimo da taj potencijal možemo pretvoriti u profit, ući ćemo na slovensko tržište", rekli su za EX-YU Aviation News iz irskog prijevoznika.

Ryanair je nekoliko puta u posljednjem desetljeću ozbiljno razmišljao o pokretanju letova iz Ljubljane. Potkraj prošle godine direktor ljubljanske zračne luke Babett Stapel potvrdio je da su već vodili razgovore s Ryanairom te da su ih spremni nastaviti. "Pozdravljamo sve zrakoplovne prijevoznike koji su u skladu s našim poslovnim modelom", dodala je.

Niskotarifni prijevoznici u nadolazećoj zimskoj sezoni ponovno će ograničiti promet u Zračnoj luci Jože Pučnik – Wizz Air, Transavia i easyJet planiraju smanjiti broj letova ili ih potpuno ukinuti. Tako Wizz Air zimi više neće letjeti za Charleroi, a Transavia za Amsterdam, dok će easyJet smanjiti broj letova za London Gatwick.

Tagovi: Ryanair, Aerodrom Ljubljana, Fraport
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE