GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair smanjuje kapacitete za petinu zbog ograničenja putovanja

Ryanair smanjuje kapacitete za petinu zbog ograničenja putovanja
OGRANIČENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2020 / 16:05
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Irska zrakoplovna kompanija Ryanair izvijestila je u petak da će u listopadu smanjiti kapacitete za petinu budući da su europske vlade naprasno počele ograničavati putovanja kako bi suzbile pandemiju koronavirusa.

„Ograničenja i mjere vlade EU-a usmjerene na zaustavljanje širenja koronavirusa” potkopavaju spremnost potrošača da rezerviraju putovanja, objasnio je najveći europski zrakoplovni prijevoznik.

Ryanair je i u kolovozu najavio 20-postotno smanjenje kapaciteta, a ovom je prilikom optužio irsku vladu da drži zemlju „zaključanom poput Sjeverne Koreje”.

Dublin je uspostavio „nakaradan” sustav karantene, odredivši da putnici iz većine zemalja, među kojima neke imaju niže stope zaraze od Irske, moraju u samoizolaciju na 14 dana, tvrde u Ryanairu.

Uz potporu također irskog prijevoznika Aer Lingusa, Ryanair je tužio irsku vladu zbog ograničenja, koja neće biti usklađena sa smjernicama EU-a do sredine listopada.

Odvjetnici koji zastupaju vladu rekli su u srijedu Visokom sudu da mjere nisu obvezne.

Vlada je u četvrtak isključila Italiju i Grčku iz „zelene liste” zemalja po dolasku iz kojih putnici ne moraju u samoizolaciju, a uvrstila je na nju Njemačku, navodi Reuters.

Tagovi: Ryanair, zračni prijevoz, Aer Lingus, ograničenja putovanja
PROČITAJ I OVO
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE