GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ryanair ublažio procjenu godišnjeg gubitka

Ryanair ublažio procjenu godišnjeg gubitka
PROCJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2021 / 11:40
Autor: SEEbiz / H
DUBLIN - Irski diskontni prijevoznik Ryanair snizio je procjenu gubitka u financijskoj godini koju je obilježila pandemija koronavirusa, upozorivši ujedno da bi sporo uvođenje cjepiva protiv covida-19 moglo prigušiti njegove izglede u idućih 12 mjeseci.

Najveći europski diskontni prijevoznk objavio je u srijedu da u financijskoj godini koja je završila u ožujku očekuje neto gubitak od 800 do 850 milijuna eura. Dosada je procjenjivao da će iznositi 850 do 950 milijuna eura.

Kompanija će objaviti godišnje izvješće 17. svibnja.

Napominju i da broj prevezenih putnika u novoj financijskoj godini neće dosegnuti prognoziranih 80 do 120 milijuna, ne navodeći konkretne brojke.

U financijskoj godini 2020/2021. prevezli su 27,5 milijuna putnika, u usporedbi sa 149 milijuna prevezenih u godini ranije.

„Uskršnja ograničenja odnosno lockdown i odgoda oporavka prometa do vrhunca ljetne sezone 2021. zbog sporog uvođenja cjepiva protiv covida-19 u EU podrazumijevaju da će promet u financijskoj godini 2022. vjerojatno biti bliže donjem dijelu našeg ciljanog raspona”, navode.

Ističu da je prerano za pouzdane smjernice rezultata u novoj financijskoj godini, dodajući tek da predviđaju “pozitivnu nulu”.

Tagovi: Ryanair, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Rubicon Partner Ventures drži 17,51% Luke Rijeka
PROMJENE
Rubicon Partner Ventures drži 17,51% Luke Rijeka
RIJEKA - Rubicon Partners Ventures ASI sp. z.o.o. sada je vlasnik 17,51 posto udjela riječke luke, a udjel su preuzeli od OT Logisticsa.
Imenovan novi Odbor direktora Plantaža, Vuksanović predsjednik
PLANTAŽE
Imenovan novi Odbor direktora Plantaža, Vuksanović predsjednik
PODGORICA - Odbor direktora kompanije Plantaže izabrao je u petak, na konstitutivnoj sjednici, Nebojšu Vuksanovića za predsjednika Odbora.
Avioni ToMontenegra nisu spremni za letenje
NEPRAVILNOSTI
Avioni ToMontenegra nisu spremni za letenje
PODGORICA – Tokom inspekcijskog pregleda Agencija za civilno vazduhoplovstvo (ACV) konstatovala je nepravilnosti u pogledu održavanja svih aviona iz flote Montenegro Airlinesa, uključujući i dva koja su u međuvremenu prešla u vlasništvo nove avio-kompanije To Montenegro, saopšteno je Pobjedi iz ACV.
Atlantic Grupa kupila 3.000 vlastitih dionica
TREZOR
Atlantic Grupa kupila 3.000 vlastitih dionica
ZAGREB - Atlantic Grupa izvijestila je o stjecanju 3.000 vlastitih dionica, ukupnog nominalnog iznosa 120.000,00 kn, koje predstavljaju 0,09% temeljnog kapitala Društva.
Stjepan Čajić drži 7,47% udjela u Varteksu
DOKUP
Stjepan Čajić drži 7,47% udjela u Varteksu
VARAŽDIN - Varteks je izvijestio da Stjepan Čajić iz Bosne i Hercegovine drži više od pet posto udjela u kompaniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE