GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samir Hadžić novi direktor Uljanik Brodogradnje 1856

Samir Hadžić novi direktor Uljanik Brodogradnje 1856
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.12.2020 / 16:46
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Novi direktor Uljanik Brodogradnje 1856, firme koja je nakon financijskog brodoloma kroz stečajni postupak naslijedila "stari" Uljanik, je Samir Hadžić. Jedan od osnivača Stožera za obranu brodogradnje i nekadašnji predsjednik Nadzornog odbora Uljanika tu će dužnost prema odluci Skupštine društva privremeno obnašati u narednih šest mjeseci.

Prije njega tu je funkciju, isto tako privremeno, obnašala stečajna upraviteljica Uljanika Marija Ružić, no nakon nedavne dokapitalizacije imovinom Uljanik Brodogradilišta u stečaju, ona je s nje odstupila. Tvrtka Uljanik Brodogradnja 1856, podsjetimo, formirana je s ciljem ponovnog pokretanja proizvodnje i oživljavanja brodogradnje u Puli.

Početkom prosinca Trgovački sud u Pazinu formalizirao je njezinu dokapitalizaciju, te je uz Uljanik d.d. u stečaju među osnivače upisano i Uljanik Brodogradilište. Temeljni kapital Uljanik Brodogradnje 1856 dokapitalizacijom je uvećan za više od 131 milijun kuna, odnosno sada iznosi 136,4 milijuna.

Odlukom vjerovnika Brodogradilište u stečaju u novu tvrtku unijelo je radne strojeve, vozila, postrojenja, uređaje i raznu inventarnu opremu koja nije bila opterećena hipotekama, te na taj način stekla 97 posto vlasničkog udjela u njoj. Kad je imovina nove tvrtke u pitanju, još koncem listopada Vlada Republike Hrvatske donijela je zaključak da dođe do zamjene hipoteka koje postoje na dizalicama na Uljanikovom otoku, odnosno da država postane vlasnik dizalica, te da potom tom imovinom dokapitalizira Uljanik Brodogradnju 1856, a "blagoslov" na tu odluku mogao bi sutra dati i Nadzorni odbor HBOR-a.

Dokapitalizacijom Uljanik Brodogradnje 1856 ispunili su se uvjeti i dobio "kolateral" da se uz jamstvo Republike Hrvatske od HBOR-a zatraži kredit od 32,5 milijuna kuna predviđenih za pripremu proizvodnje i to je osnovna zadaća koju je Hadžić od Skupštine dobio nakon imenovanja. To oživljavanje proizvodnje zasad se uglavnom temelji na dovršetku izgradnje broda za prijevoz žive stoke, Uljanikove novogradnje 526 za koju je upravo krenuo treći krug dražbe koji će trajati do konca siječnja naredne godine. Gradnja procijenjene vrijednosti 128 milijuna kuna u ovom krugu se krugu dražbe nudi na prodaju za četvrtinu svoje vrijednosti, odnosno 32 milijuna kuna. Interes postoji i vjeruje se da će brod u ovom krugu pronaći kupca, no to će se sa sigurnošću moći znati tek ukoliko budu uplaćena jamstva kojima će zainteresirani dokazivati ozbiljnost svojih ponuda.

Inače, ovog su se tjedna na dražbi našli strojevi i oprema Uljanik Strojogradnje u stečaju koji se nalaze na prostoru Arsenala. Ponudu, u drugom krugu te dražbe, u iznosu 10,3 milijuna kuna uvećanih za iznos PDV-a, dale su zajednički dvije lokalne tvrtke, no prema neslužbenim informacijama istu cijenu prihvatila je i tvrtka Benetrade koja je već neko vrijeme zakupac te opreme, te odlukom Skupštine vjerovnika u slučaju prihvaćanja ponude ima pravo prvokupa.

Tagovi: Samir Hadžić, Uljanik Brodogradnja 1856, Uljanik
PROČITAJ I OVO
Heathrow u 2020. s dvije milijarde funti gubitka
GUBITAK
Heathrow u 2020. s dvije milijarde funti gubitka
LONDON - Londonska zračna luka Heathrow poslovala je u 2020. godini s gubitkom od dvije milijarde funti (2,34 milijarde eura) budući da se broj putnika u pandemiji koronavirusa srušio na razinu posljednji puta viđenu sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Aladrović: Od 1. ožujka mogu se očekivati dodatne mjere za poduzetnike
MJERE
Aladrović: Od 1. ožujka mogu se očekivati dodatne mjere za poduzetnike
ZAGREB - Ministar rada Josip Aladrović je izjavio kako se od 1. ožujka može očekivati nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta.
Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a
HUP
Mihael Furjan novi predsjednik HUP-a
ZAGREB - Na 67. izbornoj Sjednici Vijeća članova HUP-a izabrano je novo vodstvo Udruge. Za predsjednika HUP-a u narednom dvogodišnjem mandatu izabran je Mihael Furjan, predsjednik Uprave Pliva Hrvatska.
Huawei debuts Smart Home Project at MWC Shanghai 2021
PROJECTS
Huawei debuts Smart Home Project at MWC Shanghai 2021

SHANGHAI - Today, Huawei's first Smart Home project was unveiled at MWC Shanghai 2021. Following the core design concept of building a smart home, the installation includes a living room, kitchen, study, home gym, entertainment room, and garage, and covers an area of 550 m2 in total.
Končar FY 2020 Results
ANALYSIS
Končar FY 2020 Results
ZAGREB - In 2020, the company recorded an increase in operating revenues of 5.5%, an increase in EBITDA of 33% and a net profit to majority of HRK 61.5m (+125%).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE