GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Saponia gotovo utrostručila neto dobit

Saponia gotovo utrostručila neto dobit
UZLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.02.2023 / 15:17
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Osječka Saponia u 2022. godni ostvarila je neto dobit od 22,4 milijuna kuna, što je gotovo tri puta više nego godinu dana ranije, pokazuje nekonsolidirano financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.

Ukupni prihod Saponije lani je dosegnuo gotovo 705 milijuna kuna, što je rast od 4,7 posto u odnosu na godinu ranije.

Od toga, prihodi od prodaje iznosili su 687 milijuna kuna ili 3,4 posto više. Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj ostvareni u visini od 449,8 milijuna kuna, a na izvoznim tržištima 237,3 milijuna kuna.

U strukturi prodaje, vlastiti brendovi Saponije generirali su 73 posto ukupnih prihoda od prodaje ili 483,8 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje brendova Kandita generirali 18 posto prihoda od prodaje, a brendovi Koestlina 9 posto.

"U poslovanju Saponije tijekom cijele godine posebno izazovno bilo je prevladati nepovoljne utjecaje nezapamćeno visokih cijena energenata, negativnog utjecaja rasta cijena sirovina i ambalaže, povećanja materijalnih prava radnika kao i drugih troškova koji svojim rastom utječu na profitabilnost kompanije. Zahvaljujući proaktivnom pristupu, Saponia je zadržala dostignuti tržišni položaj te nastavila realizirati planirane investicijske projekte", izjavila je predsjednica Uprave Saponije Dajana Mrčela, komentirajući ostvarene rezultate.

Tagovi: Saponia, Dajana Mrčela, sirovine, energenti, troškovi energije
PROČITAJ I OVO
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
VLAKOVI
Siemens će raditi vlakove za prvu brzu željeznicu u SAD-u
ESSEN - Njemački tehnološki div Siemens izvijestio je u četvrtak da je pred sklapanjem ugovora o isporuci vlakova za prvu brzu željeznicu u Sjedinjenim Državama.
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
BRODARI
Oštar pad prihoda i dobiti Maerska u prvom kvartalu
KOPENHAGEN - A. P. Moller-Maersk izvijestio je danas o oštrom padu prihoda i dobiti u prvom tromjesečju uz dvoznamenkasti pad vozarina koji je zasjenio veći obujam prevezenog tereta.
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
U PLUSU
Hrvatska pošta lani ostvarila 13,6 milijuna eura dobiti
ZAGREB - Hrvatska pošta u 2023. ostvarila je porast EBITDA za 9 posto u odnosu na godinu prije, na 25.3 milijuna eura, dok je neto dobit iznosila 13.6 milijuna eura, odnosno znatno je porasla zbog rasta vrijednosti financijske imovine, izvijestili su danas iz Hrvatske pošte.
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE