GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
LJUBLJANA - Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje za širenje su nam Hrvatska i Srbija, najavila je predsjednica Uprave slovenskog Sava Re osiguranja Polona Pirš Zupančič.

Nastupivši na jutrošnjem podcastu Ljubljanske burze, predsjednica Uprave Sava Re osiguranja ograničila se u spomenutoj najavi širenja na pojašnjenje da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udjela u zemljama u kojima već posluje.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz poduzeće kćer Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska koje je prošlu poslovnu godinu završilo s zaračunanom bruto premijom od 202 milijuna kuna i ne spada među deset najvećih osiguravatelja na našem tržištu niti u segmentu životnih, niti u segmentu neživotnih osiguranja. Šest najvećih osiguravatelja u Hrvatskoj drži 73 posto tržišta neživotnih osiguranja.

U pokušaju povećanja tržišnog udjela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine.

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali najveći slovenski osiguravatelj, prošlu je poslovnu godinu zaključila s ukupnim prihodom od 640 milijuna eura i dobiti od 50 milijuna eura.

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu s akvizicijskim planova njemačkog Allianza. Jedan od najvećih dioničara Save Re je rovinjska Adris grupa s oko 20 posto vlasništva.

Tagovi: Sava Re, Triglav, Adris Grupa, Polona Pirš Zupančič, Croatia osiguranje, Allianz
PROČITAJ I OVO
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
POVLAČENJE
S tržišta povučena Domaća kobasica Braće Pivac
ZAGREB - Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je u petak da je s tržišta povuklo Domaću kobasicu koju proizvodi Mesna industrija Braća Pivac, zbog neoznačenog sadržaja soje na deklaraciji proizvoda.
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
POBOLJŠANJE
Đuro Đaković značajno smanjio gubitak
SLAVONSKI BROD - Grupacija Đuro Đaković u prvih devet mjeseci ove godine imala je gubitak od 31,8 milijuna kuna, što je gotovo sedam milijuna manje nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju podaci iz financijskog izvješća te slavonskobrodske kompanije.
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
KREDITIRANJE
EBRD i Raiffeisen kreditiraju Sojaprotein
BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila je zajam kompaniji "Sojaprotein" u vrednosti od 25 miliona evra. Isto toliko kompanija će zajmiti od Raiffeisen banke Beograd, a novac će se koristiti za proširenje proizvodnih pogona kompanije, kao i za refinansiranje duga.
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
SKOK
Kraš sa 42 posto višom neto dobiti
ZAGREB - Kraš grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 26,3 milijuna kuna, što je za 7,8 milijuna kuna ili 42,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuje u petak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
SJAJNE BROJKE
Grupa Končar više nego udvostručila neto dobit
ZAGREB - Neto dobit Grupe Končar za razdoblje siječanj - rujan iznosi 49,2 milijuna kuna, znatno više od 20,1 milijuna kuna iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, pokazuju podaci iz financijskog izvješća Končara objavljenog u petak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE