GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
LJUBLJANA - Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje za širenje su nam Hrvatska i Srbija, najavila je predsjednica Uprave slovenskog Sava Re osiguranja Polona Pirš Zupančič.

Nastupivši na jutrošnjem podcastu Ljubljanske burze, predsjednica Uprave Sava Re osiguranja ograničila se u spomenutoj najavi širenja na pojašnjenje da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udjela u zemljama u kojima već posluje.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz poduzeće kćer Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska koje je prošlu poslovnu godinu završilo s zaračunanom bruto premijom od 202 milijuna kuna i ne spada među deset najvećih osiguravatelja na našem tržištu niti u segmentu životnih, niti u segmentu neživotnih osiguranja. Šest najvećih osiguravatelja u Hrvatskoj drži 73 posto tržišta neživotnih osiguranja.

U pokušaju povećanja tržišnog udjela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine.

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali najveći slovenski osiguravatelj, prošlu je poslovnu godinu zaključila s ukupnim prihodom od 640 milijuna eura i dobiti od 50 milijuna eura.

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu s akvizicijskim planova njemačkog Allianza. Jedan od najvećih dioničara Save Re je rovinjska Adris grupa s oko 20 posto vlasništva.

Tagovi: Sava Re, Triglav, Adris Grupa, Polona Pirš Zupančič, Croatia osiguranje, Allianz
PROČITAJ I OVO
Tomašević smijenio Upravu i NO Holdinga i postavio nove
POTEZI
Tomašević smijenio Upravu i NO Holdinga i postavio nove
ZAGREB - Skupština Zagrebačkoga holdinga (ZGH) danas je na sjednici razriješila dosadašnji Nadzorni odbor i Upravu Zagrebačkog holdinga te za predsjednicu Nadzornoga odbora imenovala Suzanu Brenko i članove odbora Ratka Bajakića i Damira Topića, priopćio je Ured zagrebačkoga gradonačelnika.
KLM u ljetnoj sezoni povećava broj letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu
LETOVI
KLM u ljetnoj sezoni povećava broj letova prema Zagrebu, Dubrovniku i Splitu
ZAGREB - Uoči ljetne sezone KLM Dutch Airlines nudi od jednog do tri dnevno prema odredištima u Hrvatskoj.
Roca Grupa preuzela njemački Sanit
AKVIZICIJE
Roca Grupa preuzela njemački Sanit
ZAGREB - Drago nam je što možemo najaviti akviziciju njemačkog proizvođača Sanit, koji se specijalizirao za proizvodnju instalacijskih sustava za sanitarne proizvode - uključujući ugradbene vodokotliće, tipke za aktiviranje i predzidne konstrukcije.
Kako izgledaju specijalni transporti robe?
SPECIJALNI TRANSPORT
Kako izgledaju specijalni transporti robe?
ZAGREB - Zanima li vas kako se prevozi roba izvanstandardnih dimenzija, roba visoke vrijednosti ili posebno osjetljiva roba od točke A do točke B?
Rastoderu propao certifikat Adria Airwaysa, ništa od nove aviokompanije
EPILOG
Rastoderu propao certifikat Adria Airwaysa, ništa od nove aviokompanije
LJUBLJANA - Certifikat zračnog prijevoznika (AOC) slovenskog bivšeg nacionalnog prijevoznika Adria Airways ukinut je nešto manje od dvije godine otkako je tvrtka objavila bankrot.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE