GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji

Sava Re najavljuje širenje u Hrvatskoj i Srbiji
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.09.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
LJUBLJANA - Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje za širenje su nam Hrvatska i Srbija, najavila je predsjednica Uprave slovenskog Sava Re osiguranja Polona Pirš Zupančič.

Nastupivši na jutrošnjem podcastu Ljubljanske burze, predsjednica Uprave Sava Re osiguranja ograničila se u spomenutoj najavi širenja na pojašnjenje da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udjela u zemljama u kojima već posluje.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz poduzeće kćer Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska koje je prošlu poslovnu godinu završilo s zaračunanom bruto premijom od 202 milijuna kuna i ne spada među deset najvećih osiguravatelja na našem tržištu niti u segmentu životnih, niti u segmentu neživotnih osiguranja. Šest najvećih osiguravatelja u Hrvatskoj drži 73 posto tržišta neživotnih osiguranja.

U pokušaju povećanja tržišnog udjela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine.

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali najveći slovenski osiguravatelj, prošlu je poslovnu godinu zaključila s ukupnim prihodom od 640 milijuna eura i dobiti od 50 milijuna eura.

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu s akvizicijskim planova njemačkog Allianza. Jedan od najvećih dioničara Save Re je rovinjska Adris grupa s oko 20 posto vlasništva.

Tagovi: Sava Re, Triglav, Adris Grupa, Polona Pirš Zupančič, Croatia osiguranje, Allianz
PROČITAJ I OVO
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ANEKS
Radnicima Luke Zadar povećane plaće
ZADAR - Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora u petak je postignut dogovor između Sindikata prometa i veza Hrvatske i Uprave Luke Zadar d.d., kojim su plaće radnika Luke povećane za 150 eura i dodatnih 50 eura od rujna.
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE