GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici

Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uprava Pevexa predložila je glavnoj skupštini tog trgovačkog lanca, sazvanoj za 27. svibnja, da se dioničarima iz lanjske dobiti isplati dvidenda u ukupnom iznosu od 100,3 milijuna kuna, ili 7.600 kuna po dionici, objavili su u srijedu iz Pevexa.

Kako se navodi u priopćenju, Pevex je u 2020. godini ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 199,4 milijuna kuna.

Prema predloženom dnevnom redu za skupštinu, dioničari će na njoj odlučivati i o upotrebi neto dobiti ostvarene u 2020. godini.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se u rezerve za stjecanje vlastitih dionica rasporedi 9,97 milijuna kuna, u zadržanu dobit 89,1 milijun kuna te za isplatu dividende 100,3 milijuna kuna, što predstavlja iznos od 7.600 kuna po dionici, navodi se u priopćenju Pevexa.

Po podacima s internet stranice Pevexa, kao i Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), najveći dioničar tog trgovačkog lanca je Pavao Vujnovac ( vlasnik i predsjednik uprave Energia naturalis grupe), koji drži 4.834 dionica ili 36,62 posto dionica Pevexa.

Veće vlasničke udjele u Pevexu imaju i Dicentra 1.091 dionicu ili 14,4 posto, tvrtka u vlasništvu bivšeg predsjednika Uprave Pevexa Jurice Lovrinčevića, koji sam ima 1.000 dionica ili 7,58 posto.

Uz njih, dionice Pevexa drže i Mario Radić 1.152 dionice ili 8,73 posto, tvrtka Filir 991 dioonicu ili 7,51 posto, Pevex u trezoru ima 716 dionica ili 5,42 posto, a više od pet posto dionica ima još Franjo Kralj (5,26 posto), dok ostali dioničari imaju manje udjele (manje od dva posto).

Na predloženom dnevnom redu glavne skupštine su i davanje razrješnica članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora u prethodnoj poslovnoj godini te imenovanje revizora BDO Croatia za poslovnu 2021. godinu.

Iz Pevexa navode kako pravo sudjelovanja na skupštini imaju svi dioničari koji prijave svoje sudjelovanje najkasnije šest dana prije održavanja.

Glavna skupština će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, napominju iz Pevexa.

Tagovi: Pevex, dividenda, Mario Radić, Pavao Vujnovac, Dicentra, Jurica Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
MAŠTOVITO
Pupovac će ubirati novac u centru Zagreba, evo kako
ZAGREB - U zagrebačkoj Preradovićevoj ulici 21 i 23, u strogom centru, uređuje se, kako se priča, golemo parkiralište na otvorenom.
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
PLANOVI
HRT-ov Novi smjer: Smanjivanje broja zaposlenih, inovacije i nove radne metode
ZAGREB - HRT-ov “Novi smjer”, strateški dokument javne radiotelevizije predstavljen je u ponedjeljak, a u njemu se, između ostaloga, navodi da će tijekom 2025. i 2026. “biti nužno smanjivanje broja zaposlenih za 30 posto” te se najavljuje “uvođenje niza inovacija u tehnologiji i radnim metodama”.
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
PLANOVI
Luka Koper u Beltincima planira izgraditi međunarodni logistički centar
KOPER - Luka Koper planira izgradnju međunarodnog logističkog centra u Beltincima.
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
PROTIVLJENJE
Austrijska vlada protiv restrukturiranja Signe
BEČ - Austrija neće poduprijeti planove restrukturiranja dva najvažnija ogranka posrnule austrijske nekretninske grupe Signa na glasovanju vjerovnika koje bi se trebalo danas održati, rekao je za ORF Radio vladin predstavnik u pregovorima.
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
VLAKOVI
Objavljen natječaj za elektrodizelske vlakove za povezivanje Zagreba i Splita
ZAGREB - Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb - Split - Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE