GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici

Sazvana skupština Pevexa, predložena dividenda od 7.600 kuna po dionici
DIVIDENDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Uprava Pevexa predložila je glavnoj skupštini tog trgovačkog lanca, sazvanoj za 27. svibnja, da se dioničarima iz lanjske dobiti isplati dvidenda u ukupnom iznosu od 100,3 milijuna kuna, ili 7.600 kuna po dionici, objavili su u srijedu iz Pevexa.

Kako se navodi u priopćenju, Pevex je u 2020. godini ostvario dobit nakon oporezivanja u iznosu od 199,4 milijuna kuna.

Prema predloženom dnevnom redu za skupštinu, dioničari će na njoj odlučivati i o upotrebi neto dobiti ostvarene u 2020. godini.

Uprava i Nadzorni odbor predlažu da se u rezerve za stjecanje vlastitih dionica rasporedi 9,97 milijuna kuna, u zadržanu dobit 89,1 milijun kuna te za isplatu dividende 100,3 milijuna kuna, što predstavlja iznos od 7.600 kuna po dionici, navodi se u priopćenju Pevexa.

Po podacima s internet stranice Pevexa, kao i Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD), najveći dioničar tog trgovačkog lanca je Pavao Vujnovac ( vlasnik i predsjednik uprave Energia naturalis grupe), koji drži 4.834 dionica ili 36,62 posto dionica Pevexa.

Veće vlasničke udjele u Pevexu imaju i Dicentra 1.091 dionicu ili 14,4 posto, tvrtka u vlasništvu bivšeg predsjednika Uprave Pevexa Jurice Lovrinčevića, koji sam ima 1.000 dionica ili 7,58 posto.

Uz njih, dionice Pevexa drže i Mario Radić 1.152 dionice ili 8,73 posto, tvrtka Filir 991 dioonicu ili 7,51 posto, Pevex u trezoru ima 716 dionica ili 5,42 posto, a više od pet posto dionica ima još Franjo Kralj (5,26 posto), dok ostali dioničari imaju manje udjele (manje od dva posto).

Na predloženom dnevnom redu glavne skupštine su i davanje razrješnica članovima Uprave i članovima Nadzornog odbora u prethodnoj poslovnoj godini te imenovanje revizora BDO Croatia za poslovnu 2021. godinu.

Iz Pevexa navode kako pravo sudjelovanja na skupštini imaju svi dioničari koji prijave svoje sudjelovanje najkasnije šest dana prije održavanja.

Glavna skupština će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, napominju iz Pevexa.

Tagovi: Pevex, dividenda, Mario Radić, Pavao Vujnovac, Dicentra, Jurica Lovrinčević
PROČITAJ I OVO
I Head zainteresiran za Alpinu
INTERES
I Head zainteresiran za Alpinu
LJUBLJANA - Osim begunjskog Elana, za kupnju slovenskog proizvođača obuće Alpina Žiri zainteresirana je i multinacionalna kompanija Head u vlasništvu Johana Eliascha, od prošle godine novog predsjednika Međunarodne skijaške federacije (FIS), piše ljubljanski Dnevnik.
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ŠIRENJE
Poznati beogradski gastro koncept stiže i u Hrvatsku
ZAGREB - Nakon pet godina poslovanja poznati beogradski gastro koncept Ferdinand knedle ušao je u drugu fazu razvoja koja podrazumijeva širenje na nova tržišta putem franšize.
Zaključena prodaja Optima Telekoma
FINALIZACIJA
Zaključena prodaja Optima Telekoma
ZAGREB -  HT holding (društvo u 100% vlasništvu HT-a) prenio 17,41% dionica Optime, a Zagrebačka banka 36,90% dionica Optime na Telemach Hrvatska d.o.o. koji time stječe ukupno 54,31% dionica Optime.
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
DOKAPITALIZACIJA
Završena dokapitalizacija Dalekovoda
ZAGREB - Upisom povećanja temeljnog kapitala u sudski registar uspješno je završena dokapitalizacija Dalekovoda d.d..
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
NAKNADA
Autobuseri traže isplatu naknade zbog online nastave
ZAGREB - Autobusni prijevoznici traže da im se se isplati trošak hladnog pogona u vrijednosti od barem 50 posto ugovorenog iznosa s državom, jer imaju velike troškove budući da su zbog zatvaranja škola ostali bez ugovorenog i očekivanog prihoda.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE