GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šćuric: Montenegro Airlines može biti profitabilan

Šćuric: Montenegro Airlines može biti profitabilan
ANALITIČARI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2019 / 18:28
Autor: SEEbiz / Mina-business
PODGORICA - Crnogorski avio-prevoznik Montenegro Airlines (MA) smanjuje gubitak i trebalo bi dati priliku menadžmentu da dovrši proces koji ide u vrlo pozitivnom smjeru, prema profitabilnosti poslovanja i nezavisnosti od državne pomoći, ocijenio je vazduhoplovni analitičar Alen Šćuric.

"Mislim da se kompanija dobro vodi. Iako je akumuliran gubitak u MA ogroman, činjenica je da kompanija istinski smanjuje gubitak i uz ovakav trend bi u par godina mogla biti profitabilna", rekao je Šćuric agenciji Mina-business.

Kompanija, kako je kazao, preduzima dobre mjere, poput unificiranja flote, sistematizacije linija, smanjenja sezonalnosti, poslovnog modela koji omogućuje veće kapacitete ljeti, kao što je wet lease zakup Boeinga 737.

"Crna Gora je imala sreću da nije dovršila pregovore sa 4K, sa kojom je pregovarala o prodaji MA. Jer da se to desilo, danas ne bi bilo MA, kao što nema ni Adria Airways-a", naveo je Šćuric, koji je i kolumnista portala Tango six.

On je kazao da misli da je to više nego dobro upozorenje i lekcija Crnoj Gori i drugima.

"Privatizacija nije bauk, ali je treba sprovesti ekstremno pažljivo i ne pod svaku cijenu", dodao je Šćuric.

On je, komentarišući bankrot Adria Airways-a, kazao da je to rezultat nevjerovatne indolentnosti politike, ali i potpune nesposobnosti uprave 4K, koja je napravila više krucijalnih grešaka u vrlo kratko vrijeme, koje bi uništile i daleko veće kompanije.

"Nevjerovatno je da vlast nije, uprkos svih upozorenja, shvatila da 4K nije dobra kompanija, da je potpuno neiskusna u vazduhoplovnom biznisu", smatra Šćuric.

Prema njegovim riječima, još je manje vjerovatno da vlast nije obavila inspektorski nadzor nad 4K, pa je bila iznenađena bankrotom. Upravo zato nije ni imala akcioni plan kada se bankrot dogodio.

"A sada je vazduhoplovstvo Slovenije u haosu, a privreda istinski trpi", dodao je Šćuric.

Croatia Airlines bi, kako je ocijenio, bila u istoj situaciji kao i Adria da država nije 'upucala' 33,8 miliona eura u kompaniju.

"Kako je dokapitalizacija bila prije šest godina, opravdano je za pitati se zašto išta nije uspjela, uz 106 miliona eura investicija, te nakon toga prodaja aviona, motora, Pleso prevoza i slotova na Heathrowu", naveo je Šćuric.

On je, odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost realizacije ideje o spajanju regionalnih avio-kompanija u jednu, kazao da to niti ima smisla, niti je operaciono logično i u skladu sa modernim trendovima u vazduhoplovstu.

"Isto bi značilo više hubova i baza, a to svakako nije model koji danas može biti isplativ, i od njega je odustala velika većina kompanija. Konačno, što bi se time dobilo", pitao je Šćuric.

Prema njegovim riječima, spajanje gubitaša nikada ne stvara pozitivu u poslovanju, nego još veći problem i većeg gubitaša.

"Moguće su neke akvizicije, na primjer Air Serbie u Montenegro, ali velika panbalkanska kompanija niti je realnosti, niti iole pametan poslovni potez", zaključio je Šćuric.

Tagovi: Alen Šćuric, Montenegro Airlines, Adria airways, 4K Invest
PROČITAJ I OVO
Pandemija oštro srezala prodaju vinjeta
VINJETE
Pandemija oštro srezala prodaju vinjeta
LJUBLJANA - Europski statistički ured objavit će prvu procjenu kretanja bruto domaćeg proizvoda u Europskoj uniji i eurozoni za treće tromjesečje ove godine.
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
SOLIDNO
Dalekovod: Gubitak, ali i snažan rast EBITDA u devet mjeseci
ZAGREB - Poslovni prihodi Grupe iznose 944,2 milijuna kuna i veći su za 11 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
OTVORENJE
Berlinski aerodrom otvoren devet godina kasnije od planiranog
BERLIN - U subotu je s devet godina zakašnjenja i nakon mnogobrojnih skandala otvoren središnji berlinski aerodrom koji nosi ime bivšeg berlinskog gradonačelnika i njemačkog kancelara Willyja Brandta.
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
GUBITAK
Imperial Riviera Grupa s gubitkom od 22,2 milijuna kuna
RAB - Zbog negativnih utjecaja pandemije, hotelska grupacija Imperial Riviera u prvih devet mjeseci ove godine bilježila je gubitak od 22,2 milijuna kuna, nasuprot neto dobiti od gotovo 64 milijuna kuna u istom lanjskom razdoblju, pokazuje financijsko izvješće te kompanije.
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
POBOLJŠANJE
Ingra: Znatno bolji rezultat nego lani
ZAGREB - Prihodi od prodaje Ingre u prvih devet mjeseci iznose 13 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje u odnosu na prvih devet mjeseci 2019. godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE