GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDH je zbog gubitka povjerenja smijenio tri nadzornika Pošte Slovenije

SDH je zbog gubitka povjerenja smijenio tri nadzornika Pošte Slovenije
SMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 08:17
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Ervin Renko, Igor Škrinjar i Niko Samec od jučer (četvrtak) napuštaju mjesta članova nadzornog odbora, navodi se u objavi odluka skupštine na stranicama Slovenskog državnog holdinga (SDH).

Ujedno su iz holdinga objasnili da je opoziv pokrenut zbog gubitka povjerenja vlasnika, "što proizlazi iz nalaza neovisne pravne kontrole postupka imenovanja glavnog direktora društva, da nadzorni odbor nije izvršio postupak imenovanja glavnog direktora društva". postupite s potrebnom razinom pažnje".

SDH je od odvjetničkog društva Ulčar & partnerji naložio neovisnu pravnu reviziju postupaka imenovanja Tomaža Kokota za generalnog direktora Pošte Slovenije, a njegov nadzorni odbor u utorak je upoznat s konačnim izvješćem i na temelju nalaza izrazio očekivanje da će uprava SDH poduzeti odgovarajuće mjere . Nisu dati nikakvi daljnji detalji.

Ujedno, holding je već imenovao nove članove kojima četverogodišnji mandat počinje 1. srpnja. Za nove predstavnike kapitala imenovao je Domna Trobca, Barbaru Nose i Barbaru Cerovšek Zupančič.

U nadzornom odboru zasad ostaju Sebastijan Roudi i Urška Kežmah, no kako piše portal Necenzurirano, Roudija bi uskoro trebao zamijeniti Marko Cegnar, bivši predsjednik uprave Intereurope u vlasništvu Pošte. Kežmahova je pak jedina iz dosadašnjeg sastava zastupnika kapitala zadržala svoju poziciju.

Nadzorni odbor pošte sastoji se od osam članova, pet predstavnika kapitala i tri predstavnika zaposlenih.

Osim toga, državni holding se na međusobnoj sjednici upoznao s godišnjim izvješćem Pošte Slovenije i Grupe Pošta Slovenije za 2021. godinu, izvješćem neovisnog revizora, izvješćem o radu nadzornog odbora pošte u prošloj godini, te naknade Upravi i članovima Nadzornog odbora u 2021. godini.

SDH je potvrdio i da se iz bilančne dobiti društva, koja je na kraju prošle godine iznosila 26,46 milijuna eura, pet milijuna eura izdvaja za isplatu dividende državi kao jedinom vlasniku društva, dok ostatak ostaje neraspoređen.

Tagovi: Pošta Slovenije, slovenski državni holding, Ervin Renko, Igor Škrinjar, Niko Samec, Domen Trobec, Barbara Nose, Barbara Cerovšek Zupančič
PROČITAJ I OVO
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
MINUSI
Siemens Energy u teškom gubitku zbog Rusije
ESSEN - Njemački Siemens Energy upozorio je danas da u 2022. godini očekuje za 200 milijuna eura veći neto gubitak od prethodno procijenjenog.
Mađarska kaznila Ryanair
KAZNA
Mađarska kaznila Ryanair
BUDIMPEŠTA - Mađarska je kaznila irskog zrakoplovnog prijevoznika Ryanair s 300 milijuna forinti (761.000 eura) jer je na klijente prebacila trošak posebnog poreza koji je Budimpešta nametnula nekim tvrtkama zbog rastuće inflacije. Ryanair je već najavio žalbu, javlja francuska novinska agencija AFP.
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
POTEZI
Lidl otvorio drugi logistički centar u Srbiji
LAPOVO - Njemački diskonter Lidl je otvorio svoj drugi logistički centar u Srbiji, te će preuzeti opskrbu dijela trgovina i osigurati uvjete za daljnje širenje svoje maloprodajne mreže.
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
BIZARNO
Qantas pozvao svoje menadžere da rade kao rukovatelji prtljage
SYDNEY - Australski zračni prijevoznik Qantas zatražio je od zaposlenika najvišeg rukovodstva da rade kao "rukovatelji prtljage" tri mjeseca dok se tvrtka pokušava nositi s akutnim nedostatkom radne snage.
Valamar Riviera donijela odluku o isplati dividende
DIVIDENDA
Valamar Riviera donijela odluku o isplati dividende
POREČ - Valamar Riviera d.d. objavljuje da su danas održane sjednice uprave i nadzornog odbora na kojima je utvrđen prijedlog odluke o isplati dividende u svoti od 1,20 kuna po dionici.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE