GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SDS instalira svoje kadrove u Nadzorni odbor Luke Koper

SDS instalira svoje kadrove u Nadzorni odbor Luke Koper
NADZORNICI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.04.2021 / 08:18
Autor: SEEbiz
KOPER - Nastavlja se kadrovski vrtuljak u slovenskom gospodarstvu. Sada je na redu Luka Koper, gdje će se u lipnju birati novi nadzornici.

Luka Koper strateško je ulaganje države. To znači da će država još dugo biti većinski vlasnik u njoj, što je ključna uloga u popunjavanju nadzornog odbora, piše ljubljanski Dnevnik.

Među kandidatima Slovenske demokratske stranke premijera Janeza Janše su: Franci Matoz, Nevenka Črešnar Pergar, Nevenka Kržan, Boštjan Aver, Martin Mlakar, Andrej Valentinčič i Božidar Godnjavec.

Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predložili su prošloga tjedna da tvrtka za isplatu dividende izdvoji 14 milijuna eura iz prošlogodišnje dobiti.
Dividenda bi tako iznosila jedan euro bruto po običnoj dionici. Ostatak dobiti ostao bi neraspoređen, stoji u poruci koju je Luka objavila na internetskim stranicama Ljubljanske burze. Dividenda za 2019. godinu iznosila je 1,07 eura bruto po dionici.

Luka Koper danas je objavila i revidirano izvješće za prošlu godinu, koje potvrđuje nerevidirane podatke objavljene u veljači. Godinu je završila s 209,9 milijuna eura prihoda od prodaje, što je 8% manje nego godinu prije. Neto dobit tvrtke pala je za 21 posto na 32 milijuna eura.

Tagovi: Luka Koper, Franci Matoz, Nevenka Črešnar Pergar, Nevenka Kržan, Boštjan Aver, Martin Mlakar, Andrej Valentinčič, Božidar Godnjavec
PROČITAJ I OVO
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
PAD
Ericsson NT: Pad neto dobiti u prvom kvartalu
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla u prvom je tromjesečju ostvarila prihode od prodaje od 52 milijuna eura.
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
BLAGI RAST
Atlantic u prvom tromjesečju s 3,2 posto većom dobiti nego lani
ZAGREB - Atlantic Grupa je u prvom tromjesečju 2024. godine ostvarila neto dobit od 9,9 milijuna eura, što je 3,2 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje, objavio je Atlantic.
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
POTEZI
Hrvoje Alvir novi predsjednik Uprave Zvečeva
ZAGREB - Nakon što je ruski milijarder Denis Štengelov preuzeo Zvečevo, dogodile su se prve promjene na čelu kompanije.
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
AKVIZICIJE
Mattoni 1873 preuzeo potpuno vlasništvo u Knjazu Milošu
BEOGRAD - Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udio (46,43%) u Knjaz Milošu, postavši tako jedini vlasnik ovog vodećeg proizvođača mineralne vode i energetskih napitaka.
McKinsey na meti istrage zbog opioida
ISTRAGA
McKinsey na meti istrage zbog opioida
NEW YORK - McKinsey & Co je pod kaznenom istragom u Sjedinjenim Državama zbog navoda da je ta konzultantska tvrtka igrala ključnu ulogu u raspirivanju epidemije opioida, a savezni tužitelji upućuju na njezin rad savjetujući proizvođača OxyContina Purdue Pharma i druge proizvođače lijekova, troje ljudi upoznatih s tim pitanjem rekao je.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE