GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šef WizzAira: Problemi s putovanjima tek dolaze

Šef WizzAira: Problemi s putovanjima tek dolaze
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2022 / 08:00
Autor: SEEbiz
BUDIMPEŠTA - Nema brzog rješenja za probleme zrakoplovne industrije, kaže izvršni direktor WizzAira Jozef Varady.

Čelnik mađarskog zračnog prijevoznika rekao je da su zrakoplovna industrija i vlade potcijenili brzinu oporavka od Covid-19 i ustvrdio u intervjuu za Politico da su "nevjerojatno beskorisni" štrajkovi radnika pogoršali probleme.

Broj letova širom Europe značajno se povećao otkako su ukinuta ograničenja putovanja, a očekuje se da će promet ovog ljeta dosegnuti više od 90 posto nivoa prije pandemije Covida.

No nedostatak osoblja i štrajkovi u cijeloj industriji doveli su do toga da se putnici suočavaju s dugim čekanjima u redu, kašnjenjima i otkazanim letovima dok se zračne tvrtke i zračne luke utrkuju kako bi pokrile praznine. Londonska zračna luka Heathrow ove sedmice je rekla zrakoplovnim kompanijama da pauziraju prodaju karata i postave dnevno ograničenje od 100.000 putnika.

Amsterdamski Schiphol također je stavio slična ograničenja za putnike. Niskotarifna kompanija EasyJet ovog je ljeta otkazala oko 10.000 svojih letova.

- Mislim da nitko ne bi trebao očekivati iznenadno poboljšanje, rekao je Varadi, dodajući da zrakoplovna tvrtka mijenja svoje obrasce letova kako bi izbjegla poremećaje.

– Neće biti savršeno pa mislim da nećemo imati sjajno ljeto. Ali činimo sve što možemo kako bismo osigurali sigurnije mreže u sistemu, rekao je.

Weezer se suočio s manje problema od nekih svojih jeftinih suparnika, ali Varady je rekao da je industrija u cjelini – kao i vlade – potcijenila brzinu oporavka.

Postoje nedostaci u cijelom sektoru, a mnogi se u industriji žale na dužinu procesa sigurnosne provjere, koji može potrajati i do 16 sedmica za nove zaposlenike.

No Varadi je ukazao na nedostatak u upravljanju zračnim prometom kao na dugoročni problem. - To je vrlo teško područje za obuku ljudi. To je dvije do tri godine, tako da nema brzog rješenja, rekao je.

Okrivio je nacionalne vlade za koje je rekao da su trebale učiniti više da se pripreme za ponovno pokretanje.

- Upravljanje zračnim prometom vladina je organizacija, pa su vlade trebale učiniti puno bolje u pogledu predviđanja onoga što dolazi i osiguravanja da njihovi sistemi mogu zadovoljiti potražnju, rekao je u intervjuu za Politico.

Tagovi: WizzAir, Jozef Varady
PROČITAJ I OVO
Air Serbia: Etihad se ne povlači, već smanjuje svoj udeo zbog poremećaja u poslovanju
POJAŠNJENJE
Air Serbia: Etihad se ne povlači, već smanjuje svoj udeo zbog poremećaja u poslovanju
BEOGRAD - Air Serbia saopštila je da se Etihad, manjinski partner države Srbije u toj kompaniji, ne povlači, već u procesu dokapitalizacije usled poremećaja u poslovanju izazvanih pandemijom koronavirusa smanjuje svoj udeo.
Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
SPORNI KREDIT
Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
ZAGREB - Zagrebački holding i šest banaka potpisali su ugovor o kreditu od 240 milijuna eura, koji je pripremljen u spornoj proceduri ishođenja sudužništva triju gradskih komunalnih poduzeća.
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
KARIJERE
Ljiljana Šapina iz Podravke nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK
ZAGREB - Ljiljana Šapina, članica Uprave Podravke, nova je predsjednica Udruženja prehrambeno-prerađivačke industrije HGK koje okuplja velika i srednja poduzeća. Na izbornoj sjednici Udruženja, naglašeno je kako će se kao i do sada, zagovarati interesi članova HGK pred tijelima zakonodavne i izvršne vlasti.
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
DOKAPITALIZACIJA
Češki investitor uplatio novac za dokapitalizaciju Đure Đakovića
SLAVONSKI BROD - Iz Đuro Đaković grupe izvijestili su danas da su zaprimili potvrdu banke o uplati novčanog uloga češkog DD Acquisitiona, sukladno odluci o povećanju temeljnog kapitala društva unosom novca i prava uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni više od 46 milijuna kuna
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tijekom kolovoza i rujna nekoliko značajnih ugovora, vrijednih više od 46 milijuna kuna, izvijestili su u utorak iz te kompanije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE