GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna

Šest banaka kreditira Holding s 240 milijuna kuna
SPORNI KREDIT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 20:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrebački holding i šest banaka potpisali su ugovor o kreditu od 240 milijuna eura, koji je pripremljen u spornoj proceduri ishođenja sudužništva triju gradskih komunalnih poduzeća.

Prema obavijesti Holdinga Zagrebačkoj burzi, kreditori su Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka i Privredna banka Zagreb, a kao savjetnici dviju strana u pregovorima o kreditu angažirana su odvjetnička društva Mišković & Mišković (banke) i Madirazza & Partneri kao savjetnici Holdinga.

- Od ukupnog iznosa ugovora o kreditu 92 posto služi za refinanciranje zatečenih kredita koji su bili odobreni prije lipnja 2021. Preostalih osam posto odnosi se na novo zaduživanje kojim će se omogućiti završetak određenih projekata operativnog restrukturiranja Društva i Grupe Zagrebački holding - priopćeno je iz Holdinga.

Za spomenutih osam posto od 240 milijuna eura vrijednog kredita Holdingu jamči Grad Zagreb, koji je za to morao dobiti suglasnost Ministarstva financija.

Dok je Ministarstvo financija 19. rujna izdalo potrebnu suglasnost zagrebačkoj Gradskoj upravi, Skupština grada Zagreba dala je suglasnost na kredit Holdinga 12. rujna.

U međuvremenu se saznalo da za povrat dijela kredita Holdingu jamče i gradska komunalna poduzeća Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb - Opskrba i Vodoopskrba i odvodnja, odnosno da potrebne suglasnosti triju tvrtki nisu dale njihove uprave, već skupštine tvrtki predstavljene u predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivanu Novakoviću.

Na dan potpisivanja ugovora o kreditu ostavku je podnio Miroslav Živko, predsjednik Uprave Gradske plinare Zagreb.

Tagovi: Zagrebački holding, Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka, Privredna banka Zagreb
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE