GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens će uložiti oko 500 milijuna eura u kampus visoke tehnologije u Bavarskoj

Siemens će uložiti oko 500 milijuna eura u kampus visoke tehnologije u Bavarskoj
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2023 / 06:49
Autor: SEEbiz / DPA
MUNCHEN - Njemački inženjerski odjel Siemensa planira uložiti dodatnih oko 500 milijuna eura (560 milijuna) u istraživačke i proizvodne pogone u bavarskom gradu Erlangenu.

Siemens planira proširiti postojeće proizvodne kapacitete u Erlangenu i pretvoriti objekte u novi kampus visoke tehnologije, izjavio je u četvrtak glavni izvršni direktor Siemensa Roland Busch. Busch je rekao da će investicija otvoriti nova radna mjesta, ali nije precizirao koliko.

Širom svijeta Siemens je najavio inicijativu za ulaganje oko 2 milijarde eura, od čega će otprilike polovica biti u Njemačkoj.

Tvrtka je također najavila ulaganja u SAD, Kinu, Singapur i Španjolsku. Investicijski napor uključuje potrošnju podružnice medicinske tehnologije Siemens Healthineers, koja je u 75%-tnom vlasništvu Siemensa.

U Njemačkoj je Siemens najavio ulaganja u Frankfurtu, u bavarskom gradu Forchheimu i drugdje u Erlangenu.

Glasnogovornik tvrtke rekao je da Siemens i Siemens Healthineers zapošljavaju oko 20.000 ljudi u Erlangenu, što je najveća tvrtka u svijetu.

Busch je rekao da ne vidi da se Siemens suprotstavlja trendu velikog ulaganja u industrijska postrojenja u Njemačkoj, gdje je nedavno vođena živa javna rasprava o riziku od deindustrijalizacije.

Osobito rastuće lokalne cijene električne energije potaknule su strahove da bi se njemačka industrija mogla suočiti sa svim većim pritiskom stranih konkurenata. Busch je, međutim, primijetio da Siemens nije osobito energetski intenzivna tvrtka.

Busch je rekao da su drugi čimbenici kao što su talent radne snage, visokokvalitetna infrastruktura i okolni poslovni ekosustav važniji za Siemensove investicijske odluke. Istaknuo je visoko cijenjena sveučilišta i istraživačke centre u tom području.

Tagovi: Siemens, Bavarska, kampus
PROČITAJ I OVO
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE