GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens planira ulaganje od 150 milijuna dolara u high-tech tvornicu u Teksasu

Siemens planira ulaganje od 150 milijuna dolara u high-tech tvornicu u Teksasu
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.11.2023 / 19:32
Autor: SEEbiz / DPA
ESSEN - Siemens AG, njemački tehnološki div, objavio je u petak da ulaže 150 milijuna dolara u novu tvornicu za proizvodnju električne opreme visoke tehnologije u Dallas-Fort Worthu, Texas.

Tvornica će pomoći u napajanju američkih podatkovnih centara i kritične infrastrukture.

Očekuje se da će proizvodnja u novom pogonu u Fort Worthu započeti 2024., pripremajući se za puni rad 2025. Tvornica bi se gradila i upravljala korištenjem Siemensovih naprednih proizvodnih alata, uključujući digitalnu twin tehnologiju i automatizaciju visoke tehnologije kako bi se osigurala najviša kvaliteta , razine učinkovitosti i održivosti, priopćila je tvrtka.

Portfelj Siemens Xcelerator koristio bi se za prikupljanje i analizu podataka iz pogona o proizvodnji i performansama proizvoda u stvarnom vremenu.

Očekuje se da će ulaganje omogućiti ubrzani rast američkih podatkovnih centara, koji je potaknut eksponencijalnim usvajanjem generativne umjetne inteligencije (AI).

Također bi osigurao siguran rad kritične infrastrukture. Ovo ulaganje posebno podržava dugoročne kupce u prostoru podatkovnih centara, gdje se očekuje da će potražnja rasti za oko 10% godišnje do 2030. godine.

Time bi Siemens ispunio svoju globalnu strategiju ulaganja od 2 milijarde eura za 2023. koja ima za cilj potaknuti rast, inovacije i otpornost, priopćila je tvrtka.

Siemens je ranije najavio ulaganje od 220 milijuna dolara u tvornicu za proizvodnju tračnica u Sjevernoj Karolini kako bi ojačao američku infrastrukturu i mobilnost, čija je izgradnja upravo u tijeku. Osim toga, tvrtka ulaže u dvije tvornice za proizvodnju električnih proizvoda u Grand Prairieu, Teksas, i Pomoni, Kalifornija, podižući ukupnu investiciju u Sjedinjenim Državama ove godine na 510 milijuna dolara.

Ulaganja su dio Siemensovih planova za ulaganje više od 500 milijuna dolara u američku proizvodnju za kritičnu infrastrukturu 2023. Očekuje se da će ulaganja otvoriti ukupno oko 1700 radnih mjesta u SAD-u.ž

Tagovi: Siemens, Siemens Xcelerator
PROČITAJ I OVO
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
U Plivi dramatično smanjene plaće
PLAĆE
U Plivi dramatično smanjene plaće
ZAGREB - Najveća hrvatska farmaceutska kompanija, Pliva, zabilježila je, piše Danica.hr, prodaju od 730 milijuna eura, što je 11 posto više nego godinu prije, te profit od 80 milijuna eura, što je 28 posto manje u odnosu na prethodnu godinu.
Glovo odlazi iz Slovenije
ODLAZAK
Glovo odlazi iz Slovenije
LJUBLJANA - Glovo, tvrtka za dostavu hrane i ostalih proizvoda na kućnu adresu, napušta slovensko tržište. Španjolska tvrtka nudit će uslugu dostave u Sloveniji do 10. svibnja do 22 sata.
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
RAST
Dobit kompanija iz sastava MNSE10 indeksa 108,7 miliona eura
PODGORICA - Kompanije koje ulaze u sastav berzanskog indeksa MNSE10, ostvarile su na kraju prošle godine neto dobit od 108,7 miliona eura, pokazala je analiza Montenegroberze.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE