GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Siemens povećao izglede za cijelu godinu nakon odličnog prvog kvartala

Siemens povećao izglede za cijelu godinu nakon odličnog prvog kvartala
BOLJE PROGNOZE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 08:18
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Siemens je u srijedu povisio svoje smjernice o prodaji i dobiti za cijelu godinu nakon što je njemačka inženjerska i tehnološka grupa nadmašila predviđanja prodaje tijekom drugog tromjesečja.

Proizvođač proizvoda u rasponu od vlakova i industrijskog softvera sada očekuje usporedivi rast prihoda od 9% do 11% u 12 mjeseci do kraja rujna, u odnosu na prethodnu prognozu povećanja od 7% do 10%.

Siemens također očekuje povećanje temeljne osnovne zarade po dionici na raspon od 9,60 eura do 9,90 eura, u odnosu na 8,90 eura do 9,40 eura koliko je očekivao u veljači.

S dobitkom od djelomičnog ukidanja prethodne naknade, očekuje se da će ukupni EPS porasti na raspon od 11,61-11,91 eura.

Tvrtka je već povećala svoju cjelogodišnju prognozu u veljači, navodeći snažnu potražnju i golemi zaostatak narudžbi, koji je porastao na 105 milijardi eura (115,58 milijardi dolara) u drugom tromjesečju.

Povećane smjernice uslijedile su nakon što je Siemens izvijestio da su prihodi u drugom tromjesečju skočili za 14% na 19,42 milijarde eura (21,38 milijardi USD). Analitičari su u anketi koju je sastavila kompanija očekivali 18,59 milijardi eura.

Industrijska dobit u tri mjeseca do kraja ožujka porasla je 47% na 2,61 milijardu eura, što je manje od predviđanja za 2,70 milijardi eura.

“Siemens nastavlja sa svojom izvanrednom izvedbom, ostvarujući nekoliko rekorda, uključujući impresivna povećanja marže i vrhunske dobiti svih vremena za digitalne industrije i pametnu infrastrukturu, kao i još jedan rekord u zaostatku narudžbi”, rekao je izvršni direktor Roland Busch u izjavi.

Rezultati Siemensa, čiji se senzori, kontroleri i softver koriste u tvornicama, transportnim sustavima i zgradama, smatraju se pokazateljima zdravlja šireg industrijskog gospodarstva.

Industrijska dobit grupe uključuje dobit koju su ostvarile njezine digitalne industrije, pametna infrastruktura, mobilnost i zdravstvena skrb, što čini srž njezinog poslovanja.

Rezultati naglašavaju nedavni uzlazni trend u globalnoj industriji koja prevladava uska grla u opskrbnom lancu koja su je mučila do prošle godine.

Švicarski partner ABB nedavno je podigao svoje godišnje smjernice za prodaju i dobit na pozadini snažnog prvog tromjesečja, dok je francuski proizvođač vlakova Alstom prošlog tjedna rekao da je tržišni zamah i dalje vrlo pozitivan.

Tagovi: Siemens, POSLOVNI REZULTATI, kompanija ABB, Alstom
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE