GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikalni povjerenik: Nedopustivo je uvlačiti radnike Pevexa u politiku

Sindikalni povjerenik: Nedopustivo je uvlačiti radnike Pevexa u politiku
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2020 / 15:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što je stranka Radnička fronta sazvala ovaj tjedan medijsku konferenciju ispred trgovačkog centra Pevex reagirao je sindikalist spomenute tvrtke, oštro osudivši povezivanje s bilo kakvom politikom i strankom.

Podsjetimo, predsjednica RF-a Katarina Peović uputila je poziv na sučeljavanje Miroslavu Škori ispred trgovačkog centra Pevexa pri tom pozivajući radnike da ne glasaju 'za one koji se koriste politikom za bogaćenje'. 

„Kao predstavnik radnika, sindikalni povjerenik te kao koordinator Sindikata trgovine Hrvatske za firmu Pevex javno pozivam predsjednicu Radničke fronte Katarinu Peović da povuče svoje riječi i da ne pokušava više svom silom u izbornu kampanju uplitati nas radnike firme Pevex.

Nemamo nikakve dodirne točke sa stranačkim kandidatom kojeg spominjete. Radimo svoj posao i pošteno zarađujemo svoje plaće s kojima smo konačno zadovoljni. Privatni život je osobna stvar svakoga od nas i radnici će kao i ostali hrvatski građani izaći na izbore, a za koga će glasati to ovisi o svakom od njih. Sigurno je da radnici ne sudjeluju u bilo kakvom obliku ili podršci bilo kome od kandidata izbora te Vas pozivamo na javnu ispriku nama radnicima jer ste nas povrijedili. Nakon svega što smo prošli od uspostave tvrtke, mizernih plaća koje prije stečaja nisu skoro pola godine niti isplaćivane, napokon smo stali na noge i dočekali dostojanstvo radnika. Zato je nedopustivo da nas uznemiravate na ovakav način.“, poručio je u priopćenju sindikalni povjerenik Eugen Perić.

Podsjetimo, portali net.hr-a i Telegrama, objavili su članke koji su bez ikakvih dokaza povezivali Pevex s financiranjem stranke Domovinski pokret što je Uprava demantirala, a net.hr i objavio demanti. U njemu je istaknuto da 'iz Pevexa za financiranje bilo koje stranke nije isplaćena niti jedna kuna', a predsjednik Uprave Jurica Lovrinčević je naglasio – da ne želi, niti ne može utjecati na to - što dioničari i radnici rade u slobodno vrijeme, kao niti što njihove aktivnosti izvan tvrtke i društveni aktivizam ne mogu utjecati na poslovanje tvrtke.

Tagovi: Pevex, Jurica Lovrinčević, Katarina Peović, Eugen Perić, Radnička fronta, Miroslav Škoro
PROČITAJ I OVO
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
INVESTICIJE
Švicarski čokoladni div investira u uzgajivače kakaa
BERN - Barry Callebaut AG ulaže u uzgoj kakaovca dok cijene ključnog sastojka čokolade rastu, smanjujući profite za slastičare.
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
DIVIDENDA
Uprava i NO Končara predlažu isplatu dividende od 2,5 eura
ZAGREB - Uprava i Nadzorni odbor Končara d.d. predložili su u četvrtak glavnoj skupštini isplatu dividende dioničarima u visini od 2,5 eura po dionici, što je za pola eura više nego lani.
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
EPILOG
Većinski vlasnik nije uspio konsolidirati vlasništvo u Messer Tehnogasu
BEOGRAD - Messer SE, većinski vlasnik Messer Tehnogasa, nije uspio prikupiti 185.711 dionica, odnosno 17,91 posto kapitala i tako konsolidirati vlasništvo u toj tvrtki, ali je u ponudi za preuzimanje uspio kupiti 36.396 dionica ili 3,51 posto kapitala.
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
POSLOVI
Novi ugovori Ericssona Nikole Tesle vrijedni 4 milijuna eura
ZAGREB - Ericsson Nikola Tesla potpisao je nove ugovore vrijedne 4 milijuna eura. Ugovori su iz područja komunikacijskih mreža i digitalne transformacije društva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE