GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sindikat njemačkih strojovođa pozvao na novi štrajk

Sindikat njemačkih strojovođa pozvao na novi štrajk
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2024 / 13:07
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Kako javlja francuska novinska agencija AFP, njemački sindikat strojovođa GDL najavio je u srijedu početak "vala štrajka" jer su pregovori s operaterom njemačkih željeznica Deutsche Bahn bili neuspješni.

Strojovođe traže veće plaće i kraći radni tjedan. Ovo će im biti peti štrajk od prošlog studenog.

Prvi štrajk, koji će trajati 35 sati, započet će u srijedu u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu za teretne vlakove i u četvrtak u 1 sat ujutro za putničke vlakove, najavio je predsjednik GDL-a Claus Weselsky. Pokrećemo takozvani štrajkaški val, što znači da vlak više nije pouzdano prijevozno sredstvo, rekao je.

Sindikat traži povećanje plaća kako bi se nadoknadila inflacija i skraćeno radno vrijeme s 38 na 35 sati tjedno, što se ne bi odrazilo na plaće. Kako prenosi njemačka novinska agencija dpa, pregovori s Deutsche Bahnom trajali su nekoliko tjedana, između ostalog i uz pomoć posredovanja, ali su bili neuspješni.

Nova je to najava štrajka u Njemačkoj, koja se već nekoliko mjeseci suočava sa zahtjevima sindikata - uglavnom u prometnom sektoru - za povećanjem plaća u svjetlu visoke inflacije. Neki zaposlenici žele i kraće radne dane.

Danas je novi štrajk najavio i sindikat koji predstavlja aerodromsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Lufthansa. Ovo će im biti četvrti štrajk od početka veljače.

Tagovi: deutsche bahn, štrajk, njemačka, strojovođe
PROČITAJ I OVO
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
POVLAČENJE
Kaufland povlači sol zbog mikroplastike
ZAGREB . Kaufland je objavio je kako iz prodaje povlači jedan prehrambeni proizvod. U pitanju je K Classic Sol morska krupna u bočici od 110 grama (GTIN 4063367419300, najbolje upotrijebiti do: siječnja 2028 godine, broj serije: 401017).
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
KOLEKTIVNI UGOVOR
Minimalne plaće u ugostiteljstvu rastu prosječno 17%
ZAGREB - Od 1. svibnja 2024. godine povećanje minimalnih osnovnih plaća od prosječno 17 % za temeljna ugostiteljska zanimanja, koje su ugovorili socijalni partneri u turizmu, proširuje se na sve poslodavce i radnike u RH u djelatnostima pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane.
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
BOLJE OD OČEKIVANJA
Novo Nordisk nadmašio očekivanja na krilima prodaje popularnog lijeka za mršavljenje
KOPENHAGEN - Danski farmaceutski div Novo Nordisk, koji je prošle godine postao najvrednija tvrtka u Europi zahvaljujući velikom uspjehu svojih lijekova za mršavljenje, u četvrtak je nadmašio procjene dobiti za prvo tromjesečje.
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE