" /> "> Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju | SEEbiz.eu

Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.06.2021 / 10:04
Autor: SEEbiz/Tanjug

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda odredila je lokaciju za fabriku kineskih vakcina "Sinofarm" u okviru privredne zone "Autoput", u blizini Zemun Polja.
Fabrika, u kojoj će se prvo pakovati "Sinofarm" vakcina, a kasnije i proizvoditi, biće zajedničko ulaganje Srbije, Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, saopštila je opština Zemun.

Navodi se da je predviđen i pogon za proizvodnju PSR testova, kao i da je planirana mesečna proizvodnja dva miliona doza vakcine.

Posle pribavljanja tehničke dokumentacije, opremanje lokacije u celini 1-Blok 11a u okviru Plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Autoput" u Novom Beogradu, Zemunu i Surčinu biće povereno Institutu za puteve ad Beograd, kao najpovoljnijem ponuđaču, čiji će posao biti plaćen 61,78 miliona dinara bez PDV-a.

Kako se navodi, komunalno opremanje parcele 946/5 u K.O. Zemun Polje podrazumeva rešenje imovinsko pravnih pitanja, izradu tehničke dokumentacije koja je oročena na 25. oktobar i izgradnju pristupnih saobraćajnica, i to po hitnom postupku.

Za fabriku koja će se graditi po sistemu "ključ u ruke", srpska strana će obezbediti zemljište i infrastrukturu, navodi se i dodaje da će ta kompletno grinfild investicija obezbediti dovoljne količine kineske "Sinofarm" vakcine ne samo za Srbiju, već i region.

Tagovi: vakcine, vakcinacija, korona, kovid 19, sinpharm, zemun polje, kineska vakcina
PROČITAJ I OVO
Hasbro: Kvartalni prihodi skočili 54%
SKOK
Hasbro: Kvartalni prihodi skočili 54%
PROVIDENCE - Američki proizvođač igračaka Hasbro u ponedjeljak je izvijestio o 54-postotnom skoku kvartalnih prihoda potaknutom rastućom potražnjom za igrom „Dungeons & Dragons“, dok se njegova filmska i televizijska produkcijska jedinica oporavila nakon godinu dana pandemijske blokade.
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
UGOVOR
Kompanija ADM potpisala ugovor o preuzimanju Sojaproteina
BEČEJ – Globalna kompanija ADM iz prehrambenog sektora i agrobiznisa potpisala je danas kupoprodajni ugovor za preuzimanje kompanije Sojaprotein iz Bečeja, jednom od najvećih fabrika za preradu non-GMO soje u Evropi.
Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava
IPSILON
Otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava
LUPOGLAV - Dionica Istarskog ipsilona na dijelu od Cerovlja do Lupoglava odnosno dodatnih 13 kilometara punog profila Istarskog ipsilona do tunela Učka, otvorena je u ponedjeljak.
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
CIGARETE
Philip Morris najavljuje prestanak prodaje cigareta u Velikoj Britaniji
LONDON - Philip Morris mogao bi za deset godina prestati s prodajom cigareta u Velikoj Britaniji.
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
HAC
Autocestama za vikend prošlo 40 posto više vozila nego lani
ZAGREB - Autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) proteklog je vikenda prošlo gotovo 843 tisuće vozila ili 39 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, što je pratio i porast prihoda od naplaćene cestarine, od 41 posto, izvijestili su u ponedjeljak iz HAC-a.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE