GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni rezultati Krke u 2021.

Sjajni rezultati Krke u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prema nerevidiranim financijskim izvještajima, neto dobit Grupe Krka iznosila je u 2021. godini 304,7 milijuna eura, što je 5% više u odnosu na 2020. godinu.

Krka ove godine planira prodati proizvode i usluge u iznosu od 1 milijardu 610 milijuna eura i neto dobit od oko 300 milijuna eura. Za ulaganja je planirano 130 milijuna eura, koje će prvenstveno biti namijenjeno povećanju i tehnološkoj modernizaciji proizvodnih i razvojnih kapaciteta i infrastrukture, dok Krka ove godine planira povećati broj zaposlenih u Sloveniji i inozemstvu za 2 posto.

Unatoč prošlogodišnjem rastu od 29 posto, Krkine dionice i dalje su neznatno podcijenjene u pogledu poslovanja i usporedivih tvrtki u inozemstvu. Udio Krke u poslovanju i u usporedbi s konkurentima još nije precijenjen unatoč činjenici da je prošle godine zabilježio rast od 29%. No, istina je da je razlika sa sličnim udjelima iz iste djelatnosti, ali neke od njih uvrštene i na likvidnija i razvijenija inozemna tržišta, značajno smanjena.

Uz Krkin rezultat posebno je ohrabrujuće to što su, osim što su zabilježili rast prihoda u 2021. za razdoblje 2019. i 2020., uspjeli zadržati i marže iznad dugoročnih strateških razina. Tako je EBITDA marža za 2021. iznosila 29,5 posto. Krka također oduševljava svoje dioničare vlastitim programom otkupa dionica te povoljnom i stabilnom politikom dividendi. Za kupnju vlastitih dionica lani je bilo namijenjeno 15,3 milijuna eura, a za isplatu dividende 156 milijuna eura. Stekli su 142.134 vlastite dionice i na dan 31. prosinca 2021. godine imali ukupno 1.683.908 vlastitih dionica, što predstavlja više od pet posto temeljnog kapitala.

­

Tagovi: Krka, poslovni rezultati, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
UZLET
Dionice American Expressa na rekordu nakon odličnih rezultata prvog kvartala
NEW YORK - American Express je u petak izvijestio o tromjesečnoj zaradi koja je nadmašila tržišna očekivanja, budući da su potrošači nastavili koristiti vrhunske kreditne kartice tvrtke.
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
BLOKADA
FTC tužbom nastoji blokirati spajanje Coacha i Michaela Korsa
NEW YORK - Savezna komisija za trgovinu (FTC) podnijela je tužbu kako bi blokirala akviziciju Capri Holdings Ltd. od strane Tapestryja, Inc., vrijednu 8,5 milijardi dolara, rekavši da bi ugovor eliminirao izravnu konkurenciju između brendova modnih kompanija poput Coacha i Michaela Korsa u segmentu tzv. pristupačnih luksuznih torbica.
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
ISPRIKA
Izvršni direktor Emiratesa ispričao se nakon kaosa u Dubaiju: Moramo vratiti 30.000 kofera
DUBAI - Izvršni direktor Emirates Airlinea objavio je pismo isprike kupcima tijekom vikenda nakon što su povijesne kiše u Ujedinjenim Arapskim Emiratima izazvale rekordne poplave i kaos u zračnoj luci u Dubaiju.
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
KARIJERE
Andrija Topić novi član Uprave za akvizicije i integracije u Studencu
OMIŠ – Andrija Topić imenovan je novim članom Uprave za akvizicije i integracije (CAIO) u Studencu i time učvrstio strateški smjer poslovanja jednog od vodećih hrvatskih maloprodajnih lanaca.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE