GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni rezultati Krke u 2021.

Sjajni rezultati Krke u 2021.
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2022 / 08:13
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Prema nerevidiranim financijskim izvještajima, neto dobit Grupe Krka iznosila je u 2021. godini 304,7 milijuna eura, što je 5% više u odnosu na 2020. godinu.

Krka ove godine planira prodati proizvode i usluge u iznosu od 1 milijardu 610 milijuna eura i neto dobit od oko 300 milijuna eura. Za ulaganja je planirano 130 milijuna eura, koje će prvenstveno biti namijenjeno povećanju i tehnološkoj modernizaciji proizvodnih i razvojnih kapaciteta i infrastrukture, dok Krka ove godine planira povećati broj zaposlenih u Sloveniji i inozemstvu za 2 posto.

Unatoč prošlogodišnjem rastu od 29 posto, Krkine dionice i dalje su neznatno podcijenjene u pogledu poslovanja i usporedivih tvrtki u inozemstvu. Udio Krke u poslovanju i u usporedbi s konkurentima još nije precijenjen unatoč činjenici da je prošle godine zabilježio rast od 29%. No, istina je da je razlika sa sličnim udjelima iz iste djelatnosti, ali neke od njih uvrštene i na likvidnija i razvijenija inozemna tržišta, značajno smanjena.

Uz Krkin rezultat posebno je ohrabrujuće to što su, osim što su zabilježili rast prihoda u 2021. za razdoblje 2019. i 2020., uspjeli zadržati i marže iznad dugoročnih strateških razina. Tako je EBITDA marža za 2021. iznosila 29,5 posto. Krka također oduševljava svoje dioničare vlastitim programom otkupa dionica te povoljnom i stabilnom politikom dividendi. Za kupnju vlastitih dionica lani je bilo namijenjeno 15,3 milijuna eura, a za isplatu dividende 156 milijuna eura. Stekli su 142.134 vlastite dionice i na dan 31. prosinca 2021. godine imali ukupno 1.683.908 vlastitih dionica, što predstavlja više od pet posto temeljnog kapitala.

­

Tagovi: Krka, poslovni rezultati, Ljubljanska borza
PROČITAJ I OVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
CJEPIVO
Proizvođač cjepiva protiv majmunskih boginja kaže da ima dovoljno zaliha
LONDON - Dostupne su dovoljne zalihe cjepiva Imvanex protiv majmunskih boginja za suzbijanje trenutne epidemije, rekao je proizvođač tog cjepiva za dpa u srijedu.
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
IZIGRAVA ŽRTVU
Pevex: Ponašanje Zdravka Peveca je skandalozno, pokušava nas reketariti
ZAGREB - "Zdravko Pevec opet izigrava žrtvu i falsifikatima pokušava reketariti tvrtku Pevex", naslov je teksta objavljenom u ovom broju tjednika Nacional u kojem se navodi kako u Pevexu pripremaju "žestoki protuudar zbog njegovih najnovijih postupaka kojima je ponovno iziritirao vlasnike jedne od najvećih hrvatskih trgovačkih tvrtki."
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
NAGRADE
Konzum nagrađuje svoje zaposlenike zbog dobrih poslovnih rezultata u 2021.
ZAGREB - Konzum kontinuiranom politikom unaprjeđenja i povećanja radničkih prava i pogodnosti nastoji pokazati koliko cijeni njihov rad i trud
Konzum svojim zaposlenicima u lipnju isplaćuje nagradu od 500 kuna neto kao zahvalu za uspješno poslovanje u 2021., a nagradu će dobiti svi sadašnji zaposlenici Konzuma koji su u 2021. bili zaposleni barem šest mjeseci.
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
OČEKIVANJA
Ryanair očekuje predpandemijsku popunjenost zrakoplova u ljetnim mjesecima
LISABON - Čelnik Ryanaira Michael O'Leary očekuje da će popunjenost zrakoplova te kompanije tijekom ljeta dostići razinu prije pandemije koronavirusa.
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
KAZNA
Glencore će platiti više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja
LONDON - Rudarski div Glencore platit će više od milijardu dolara kazni zbog podmićivanja, nakon što je predsjednik kompanije priznao je da su se u kompaniji svojedobno dogodile "neprihvatljive prakse".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE