GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skok dobiti i prihoda kineskog CATL-a

Skok dobiti i prihoda kineskog CATL-a
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.08.2022 / 16:31
Autor: SEEbiz / H
ŠANGAJ - Kineski proizvođač baterija za električna vozila CATL više je nego udvostručio dobit i prihod u drugom tromjesečju zahvaljujući poticajima kojima su vlasti nastojale ublažiti utjecaj koronamjera na prodaju te kategorije vozila.

U razdoblju od travnja do lipnja CATL, čiji su klijenti Tesla, Volkswagen i BMW, zabilježio je neto dobit od 6,69 milijardi juana (982 milijuna eura), veću za 164 posto nego u istom lanjskom razdoblju, pokazuju Reutersovi izračuni.

Prihodi su također više nego udvostručeni, poskočivši na 64,29 milijardi juana, izračunao je Reuters.

Širenje covida u proljetnom tromjesečju i epidemiološke mjere u nekoliko gradova, uključujući Šangaj, utjecali su na kinesko tržište, ali potražnja je ostala snažna jer su lokalne vlasti uvele poticaje kako bi potaknule prodaju električnih vozila, ističu u CATL-u.

Rast prodaje električnih vozila svijetla je točka na širem tržištu koje u Kini, Europi i SAD-u bilježi pad zbog covida 19 i problema u opskrbnom lancu, priopćio je CATL.

U Kini je prodaja električnih vozila više nego udvostručena u prvoj polovini godine, dok je ukupna prodaja vozila pala za 6,6 posto, prema podacima kineske udruge proizvođača automobila.

CATL-ovu profitnu maržu na baterije za električna vozila pritisnuo je ipak rast cijena metala, posebice litija, spustivši je s 22 posto na kraju prošle godine na 15,04 posto na kraju lipnja.

Početkom mjeseca kineska kompanija najavila je da će u Mađarskoj izgraditi tvornicu vrijednu 7,6 milijardi dolara, najveću u Europi.

CATL-ov udio u globalnom tržištu baterija za električna vozila iznosio je u prvoj polovini godine 34,8 posto i bio je veći za 6,2 postotna boda u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prema podacima SNE Researcha.

Tagovi: kompanija CATL, baterije za električne automobile, Debrecen, Mercedes, Stellantis, BMW
PROČITAJ I OVO
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
FLOTA
Osmi avion tipa ATR 72-600 u floti Air Serbije
BEOGRAD - Osmi avion Air Serbije tipa ATR 72-600, sleteo je danas na beogradski aerodrom i posle obaveznih procedura trebalo bi da uđe u saobraćaj Air Serbije u narednim danima. Nova letelica ima devet godina i nosi registarsku oznaku YU-ASF.
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
PLANOVI
Siemens planira novi sveučilišni istraživački centar u blizini Münchena
MUNCHEN - Njemačka inženjerska grupa Siemens priopćila je u srijedu da će otvoriti novi centar za istraživanje i inovacije u satelitskom kampusu Tehničkog sveučilišta u Münchenu.
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
PLAĆE
Ikea podigla plaće u Hrvatskoj
ZAGREB - Skandinavski divovi koji prodaju namještaj i kućne potrepštine ostvarili su protekle godine snažan poslovni rast na tržištu Hrvatske.
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
BONUSI
Fortenova menadžerima isplaćuje bonuse
ZAGREB - Upravni odbor Fortenove odlučio je menadžmentu isplatiti bonuse za ostvarene poslovne rezultate u protekloj poslovnoj godini.
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
BOLJE OD OČEKIVANJA
Johnson & Johnson nadmašio očekivanja analitičara
NEW YORK - Američki zdravstveni konglomerat Johnson & Johnson premašio je očekivanja analitičara svojim rezultatima u prvom kvartalu ove godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE