GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skok prihoda easyJeta, IAG kupuje 150 Boeinga

Skok prihoda easyJeta, IAG kupuje 150 Boeinga
ZRAČNI PRIJEVOZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2022 / 12:53
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Zahvaljujući nastavku oporavka turističke industrije od utjecaja pandemije, zrakoplovni prijevoznici ostvaruju bolje poslovne rezultate i hrabrije ulažu pa su tako Easyjetovi prihodi snažno porasli, a grupa IAG planira kupiti do 150 novih Boeingovih zrakoplova.

Niskobudžetni zrakoplovni prijevoznik EasyJet objavio je u četvrtak da su mu prihodi u zadnjih šest mjeseci skočili za 524 posto na godišnjoj razini, a gubitak znatno smanjen, unatoč rastu cijena goriva.

"Zadržana potražnja i ukidanje ograničenja putovanja omogućili su snažan i trajni oporavak trgovanja koji je dodatno potaknuo rezultate naših akcija", rekao je izvršni direktor EasyJeta Johan Lundgren.

Kompanija je u tom razdoblju prevezla 23,4 milijuna putnika, 471 posto više nego u prethodnom razdoblju.

EasyJet očekuje da će u trećem tromjesečju poslovne godine raditi s 90 posto kapaciteta u odnosu na poslovnu 2019. godinu, a u četvrtom s oko 97 posto.

Za šest mjeseci koji završavaju s 31. ožujkom 2022. gubitak prije poreza te niskobudžetne kompanije iznosio je 545 milijuna funti, u odnosu na gubitak od 701 milijuna funti u istom razdoblju prethodne poslovne godine.

Ukupni prihodi kompanije skočili su za 524 posto, na 1,5 milijardi funti, uglavnom zahvaljujući povećanju kapaciteta letova i pomoćnim proizvodima.

Kapaciteti su povećani na 30,3 milijuna putničkih sjedala, sa 6,4 milijuna mjesta u prethodnoj godini.

Prihodi od putničkog prometa porasli su za 479 posto, na 985 milijuna funti. Dodatni prihodi grupe povećani su čak i za više, za 633 posto, na 513 milijuna funti.

U četvrtak je, pak, Boeing priopćio da je sa zračnom holding kompanijom International Airlines Group (IAG) finalizirao ugovor o kupnji do 150 zrakoplova.

IAG posjeduje vodeće avioprijevoznike British Airways i Iberia, kao i Aer Lingus i Iberia Express, te niskotarifne prijevoznike LEVEL i Vueling.

Najnoviji sporazum predviđa ukupno 50 modela 737-8-200 i 737-10, te 100 opcija.

"Priključenje novih Boeinga 737 važan je dio IAG-ove obnove flote na kratkim relacijama. Ovi zrakoplovi najnovije generacije učinkovitiji su od onih koje će zamijeniti i u skladu su s našom predanošću postizanju neto nulte emisije ugljika do 2050.", rekao je izvršni direktor IAG-a Luis Gallego.

Kompanija očekuje da će joj oba modela značajno smanjiti operativne troškove.

Tagovi: easyJet, International Airport Group, Boeing
PROČITAJ I OVO
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
DIVIDENDA
Dioničarima Zavarovalnice Triglav smiješi se dividenda od 1,75 eura
LJUBLJANA - Uprava i nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav na ovogodišnjoj će skupštini dioničara, koja se očekuje početkom lipnja, predložiti isplatu dividende u iznosu od 1,75 eura bruto po dionici.
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
POTVRDA
Podravka potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis
KOPRIVNICA - Podravka je poslijepodne potvrdila da je u užem krugu za Fortenovin poljoprivredni biznis.
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
KANDIDATI
Fortenova odabrala kandidate za kupce poljoprivrednog biznisa
ZAGREB - Fortenova je izvijestila kako je od niza potencijalnih kupaca svojih tvrtki Belja, PIK Vinkovaca, Vupika i Vinke probrala najizglednije ponuđače nad kojima će napraviti dubinsko snimanje.
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
GUBICI
Strane su tvrtke zbog odlaska iz Rusije izgubile čak 107 milijardi dolara
LONDON - Korporacijski egzodus iz Rusije od njezine invazije na Ukrajinu 2022. koštao je strane tvrtke više od 107 milijardi dolara u otpisima i izgubljenim prihodima, pokazala je Reutersova analiza dokumenata i izjava tvrtki.
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
OTKRIĆA
Spar otkrio kako ih je Orban pokušao reketariti, povlače kapital iz Mađarske
BUDIMPEŠTA - Mađarski premijer Viktor Orbán i njegova vlada u središtu su skandala s austrijskom tvrtkom “Spar” koja posjeduje trgovačke lance u Mađarskoj i drugim zemljama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE