GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

 Skopski aerodrom želi bolju povezanost s ostatkom bivše Jugoslavije

  Skopski aerodrom želi bolju povezanost s ostatkom bivše Jugoslavije
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.08.2021 / 07:59
Autor: SEEbiz / EX-Yu aviation news
SKOPLJE - Makedonske vlasti traže načine za jačanje povezanosti između Skoplja i drugih tačaka u bivšoj Jugoslaviji. Zračna luka Skoplje trenutno nudi direktne usluge Beogradu i Zagrebu kojima upravljaju Air Serbia, odnosno Croatia Airlines.

Tokom posljednjeg desetljeća zračna luka također se hvalila vezama za Ljubljanu, Sarajevo, Podgoricu i Split, međutim, više nema zračnih prijevoznika koji bi mogli upravljati većinom tih ruta., piše Ex-Yu Aviation.

Godine 2020. Ljubljana je postala dvanaesta najprometnija zračna luka u Skoplju nakon propasti Adrie Airwaysa. U 2019. godini, između dva glavna grada letelo je 40.293 putnika, iako je to bilo sve do kraja septembra kada su operacije prestale.

Uprava Zračne luke Ljubljana naglasila je da je Skoplje "izuzetno važna" ruta i da će pokušati pronaći zamjenu za Adriju. U konačnici, početak pandemije koronavirusa odgodio je svaku šansu da se usluge uskoro obnove.

Wizz Air, koji ima bazu u Skoplju, potencijalni je kandidat za tu rutu.

Na temelju podataka OAG -a, tokom posljednje normalne godine za komercijalno zrakoplovstvo, 2019., više od 4.000 putnika neizravno je letjelo između Sarajeva i Skoplja. Bivši nacionalni avioprijevoznik B&H Airlines, nekoliko je godina između 2006. i 2015. održavao letove između dva grada nekoliko godina. U jednom trenutku, usluge su se odvijale i preko Podgorice. U 2019. godini više od 1.400 putnika posredno je letjelo između Podgorice i glavnog grada Makedonije. Godine 2017. vlade Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine izradile su nacrt sporazuma koji je pozvao strane prijevoznike da obavljaju subvencionirane letove između tri zemlje, međutim inicijativa nije uspjela.

Menadžer marketinga i prihoda TAV Makedonije, koji je ujedno i predsjednik Turističke komore zemlje, Vladimir Gramatikov, nedavno je rekao:

- Povezivanje Splita i Dubrovnika s makedonskim zračnim lukama bit će naš glavni fokus u nadolazećem razdoblju zajedno s našim partnerima u Hrvatskoj. U 2019. godini između Skoplja i Splita preletjelo je više od 3.000 putnika. Ovu je liniju nakratko opsluživao Croatia Airlines 2015. godine. Prvobitno planirana kao sezonska ljetna operacija, otkazana je nakon samo dvije rotacije.

Tagovi: Aerodrom Skoplje, Wizz Air, Zračna luka Dubrovnik, Croatia Airlines, Air Serbia, Aerodrom Ljubljana, Fraport Slovenija
PROČITAJ I OVO
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
UDRUŽIVANJE
Veliki trgovci i logističari osnovali novu udrugu, na čelu Denis Čupić
ZAGREB - U prostorijama trgovačkog centra Westgate održana je u ponedjeljak Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
POTEZI
Zagreb za posao oporabe biootpada izabrao Pripuzovu tvrtku
ZAGREB - Za preuzimanje i oporabu biootpada, Grad Zagreb je nakon javnog natječaja odabrao zajednicu ponuditelja oko tvrtke Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe Petra Pripuza, dok je druga ponuda odbijena je jer nije bila valjana.
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ŠTRAJK
Vozači Ubera nastavljaju štrajku iako im je novac sjeo
ZAGREB - U tijeku je prosvjed vozača Ubera. Prosvjed je počeo u sedam sati, a trebao bi trajati tri sata.
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
SEKTORI
Mlinar i dalje na vrhu hrvatskog pekarskog sektora
ZAGREB - U Hrvatskoj je lani u djelatnosti proizvodnje kruha, svježih peciva, slastičarskih proizvoda i kolača poslovalo 914 poduzetnika, koji su zapošljavali više od 15.000 djelatnika, a ostvarili su prihode od 4,5 milijardi kuna i konsolidiranu dobit od 96 milijuna kuna.
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
NOVI ISKORAK
Milijan Brkić krenuo u novi biznis
ZAGREB - Milijan Brkić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, nakon potpune političke marginalizacije i gubitka svih pozicija u stranci i izvršnoj vlasti, krenuo je u novi biznis te je u rujnu osnovao tvrtku pod nazivom Alfa Strategy d.o.o. za savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE