GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skoro svaki drugi zaposlenik razmišlja o promjeni karijere

Skoro svaki drugi zaposlenik razmišlja o promjeni karijere
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.08.2021 / 19:26
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Gotovo polovica zaposlenika razmišlja o značajnim promjenama u karijeri sljedeće godine, prema Microsoftovom Work Trend Indexu. To je, između ostalog, posljedica pandemije covida-19, koja je na tržište rada donijela mnoge izazove. U istraživanju je 54 posto sudionika prijavilo osjećaj zagušenja, objavio je Microsoft.

U proteklih 18 mjeseci, osim izazova na poslu, zaposlenici su se tijekom pandemije suočili i s drugim životnim stresovima: brigom za voljene osobe, usklađivanjem posla i učenja kod kuće s brigom o djeci te osjećajem usamljenosti.

U isto vrijeme, broj sastanaka, e -poruka i razgovora dramatično se povećao radom na daljinu ili hibridnim radom, pokazalo je najnovije istraživanje tvrtke.

Prema Microsoftu, korisnici Teamsa su u veljači ove godine tjedno provodili 148 posto više vremena na sastancima. Ovo vrijeme i dalje raste. Dostavljeno je 40,6 milijardi e-poruka više nego u istom razdoblju prošle godine. Korisnici timova vodili su 45 posto više razgovora tjedno, a broj ljudi koji rade s Office dokumentima povećao se za 66 posto u jednoj godini.

Istraživanje se temelji na podacima 30.000 zaposlenika diljem svijeta i podacima iz sustava Microsoft 365 i LinkedIn.

Osim toga, istraživanje je prikupilo savjete za menadžere kako pomoći suradnicima da napune baterije tijekom ljeta. Između ostalog, trebali bi ih aktivno poticati na provođenje slobodnog vremena. "Vodite primjerom: rezervirajte vrijeme za odmor i recite svom timu da nećete biti dostupni", napisali su.

Menadžerima se savjetuje da pojačaju obuku i potaknu suradnike da na najbolji način iskoriste dostupne obrazovne i razvojne sadržaje. Također bi ih trebali osnažiti informacijama i savjetovati im da jasno komuniciraju po povratku u ured.

"Pobrinite se da zaposlenici nisu samo svjesni odluka menadžmenta, već im pokažite i kako se te odluke donose, jer je to jasan znak da tvrtka sluša njihove potrebe", savjetuju.

Vođe bi također trebali iskoristiti slobodno vrijeme za razmišljanje o svom stilu vođenja. “Činjenica je da se zaposlenici osjećaju jako opterećeni. Menadžeri kojima je dobrobit zaposlenika prioritet nad produktivnošću bit će bolje pripremljeni za ulazak u svijet hibridnog rada ”, rekao je Microsoft.

Tagovi: promjena karijere, zaposlenost, LinkedIn, Microsoft Teams, tržište rada, Microsoft Work Trend Index
PROČITAJ I OVO
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
POTEZI
Lidl kupio zemljište u Zeti za otvaranje trgovine i logističkog centra
PODGORICA - Njemačka kompanija Lidl kupila je zemljište u Zeti za otvaranje prodavnice, a uputila je i pismo namjere da želi da kupi 200 hiljada kvadrata u toj opštini, gdje bi otvorila logistički centar, saopštio je predsjednik te lokalne samouprave Mihailo Asanović.
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE