GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Đure Đakovića nije donijela odluku o smanjenju temeljnog kapitala

Skupština Đure Đakovića nije donijela odluku o smanjenju temeljnog kapitala
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.08.2020 / 18:00
Autor: SEEbiz
SLAVONSKI BROD - Dioničari Đuro Đaković grupe na glavnoj skupštini u utorak odlučili su da se gubitak iz prošle godine, koji je iznosio 104,46 milijuna kuna, pokrije iz dobiti budućeg poslovanja, a nisu donijeli odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i izmjenama statuta, objavila je ta kompanija.

"Sve odluke donesene su u skladu s prijedlozima odluka navedenim u pozivu za održavanje glavne skupštine, osim odluke o pokriću gubitka, koja je donesena po protuprijedlogu dioničara Nenada Bakića, te odluke o pojednostavljenom smanjenju temeljnog kapitala i izmjenama Statuta, koje nisu donesene", objavljeno je iz Đuro Đaković grupe putem Zagrebačke burze.

Prema objavljenim odlukama donesenim na skupštini, gubitak iz poslovanja u 2019. godini je, po zaključnom je računu, iznosio 104,46 milijuna kuna, a pokrit će se iz dobiti budućeg poslovanja.

Takva je odluka o pokriću gubitka, kako se navodi, donijeta temeljem protuprijedloga dioničara Nenada Bakića, koji u Đuro Đaković grupi ima 17,71 posto dionica.

Naime, u pozivu za glavnu skupštinu koji je objavljen sredinom srpnja bilo je predloženo da se gubitak najvećim dijelom pokrije pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala, i to smanjenjem nominalnog iznosa i spajanjem dionica.

Prema podacima iznijetim u tom pozivu, Đuro Đaković grupa je prošlu godinu završila s gubitkom od 104,46 milijuna kuna, a preneseni gubitak iz prethodnih razdoblja iznosi 119,18 milijuna kuna, tako da je na zadnji dan 2019. ukupni gubitak iznosio 223,64 milijuna kuna. Skupštini je bilo predloženo da se taj gubitak manjim dijelom pokrije iz kapitalnih rezervi, a većim dijelom pojednostavljenim smanjenjem temeljnog kapitala, no sukladno današnjoj objavi dioničari takvu odluku nisu donijeli.

Inače, u vlasničkoj strukturi Đuro Đaković grupe, država (putem CERP-a, HZMO-a i sl.) ima nešto više od 28 posto dionica, Nenad Bakić ima 17,7 posto dionica, Ivan Božidar Ivanović 8,7 posto dionica, itd.

Dionica Đuro Đaković grupe danas je na Zagrebačkoj burzi zabilježila visok rast cijene, za gotovo 74 posto, na 2,97 kuna, a imala je promet od gotovo 417 tisuća kuna.

Tagovi: Đuro Đaković, Nenad Bakić
PROČITAJ I OVO
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
GORIVO
Croatia Airlines obavio prve letove s održivim zrakoplovnim gorivom
ZAGREB - Prema EU-ovoj regulativi, svi dobavljači aviogoriva bit će obvezni osigurati isporuke SAF goriva, a zračni prijevoznici morat će ga koristiti unutar EU-a.
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
ODLUKE
Glovo suspendirao planove za širenje u Albaniji
TIRANA - Španjolski Glovo, dio njemačke online tvrtke za dostavu hrane Delivery Hero, priopćio je da je odlučio privremeno obustaviti svoje širenje na albansko tržište.
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
DIVIDENDA
Vodstvo Luke Koper predlaže dva eura bruto dividende
KOPER - Uprava i nadzorni odbor Luke Koper predlažu godišnjoj skupštini dioničara da se od gotovo 43,9 milijuna eura bilančne dobiti 28 milijuna eura, odnosno dva eura bruto po dionici, namijeni za isplatu dividende.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE