GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Skupština Petrokemije nije održana zbog nedostatka kvoruma

Skupština Petrokemije nije održana zbog nedostatka kvoruma
KVORUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2022 / 17:00
Autor: SEEbiz
KUTINA - Petrokemija je izvijestila da zbog nedostatka kvoruma danas nije održana glavna skupština, koja je treba odlučiti o povlačenju dionica sa Zagrebačke burze.

Na Glavnoj skupštini bilo je prisutno 42.957 glasova ili samo 0,08% od ukupno 55.028.701 glasova.

Nova skupština s istom dnevnim redom održat će se 28. veljače. Tom dionicom danas se nije trgovalo.

Petrokemija želi povući s uvrštenja na uređenom tržištu Zagrebačke burze 55.028.701 redovnih dionica koje glase na ime, oznake PTKM, nominalne vrijednosti 10 kuna, koje se vode u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD).

U obrazloženju prijedloga odluke o povlačenju dionica navodi se da se takva odluka treba donijeti iz nekoliko razloga, "a primarno iz razloga što društvo nema velike koristi od trgovanja na uređenom tržištu, dok s druge strane ima velike troškove i obveze koje mora ispunjavati kao društvo listano na Zagrebačkoj burzi".

"Uslijed pandemije covid-19 i ostalih trenutnih, domaćih i svjetskih prilika na tržištu, poslovanje društva je ugroženo te je ovo jedan od načina smanjivanja troškova i optimizacije poslovanja", ističe se.

U pozivu za skupštinu se navodi i kako se Petrokemija obvezuje od svih dioničara koji glasuju protiv odluke o povlačenju dionica otkupiti njihove dionice u roku od tri mjeseca od dana upisa odluke u sudski registar Trgovačkog suda u Zagrebu uz pravičnu naknadu, koja će se utvrditi na način da se smatra da je to prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu, izračunana kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na glavnu skupštinu u glasilu društva.

Tagovi: Petrokemija, Zagrebačka burza
PROČITAJ I OVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
NEZADOVOLJSTVO
Štrajk u Deutsche Telekomu usred pregovora o plaćama
FRANKFURT - Njemački sindikat Verdi pozvao je u nedjelju na nacionalni štrajk u odjelu korisničke službe Deutsche Telekoma dok se nastavljaju pregovori o plaćama i uvjetima.
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
OPORAVAK
Hrvatska industrija ipak se blago oporavlja
ZAGREB - Industrijska proizvodnja u ožujku je bila 5 posto manja nego u istom mjesecu prošle godine. Na mjesečnoj razini podaci su malo bolji, bilježi se rast od 1,4 posto. Stanje u industriji poboljšava se, a pokazuju to i rezultati poslovanja domaćih tvrtki usmjerenih na izvoz.
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
BONUSI
Trgovci radnicima nude bonuse ako dovedu nove ljude
ZAGREB - Rijetki radnici odlučuju se za zahtjevan i premalo plaćen rad u trgovini pa poslodavci nude bonuse za one koji dovedu nove radnike, a stanje bi se moglo popraviti i sklapanjem kolektivnog ugovora između Sindikata trgovine i poslodavaca.
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
INVESTICIJE
Celjski Kovintrade ulaže pet milijuna eura u novo skladište u Srbiji
CELJE - Kovintrade iz Celja otvorio je u travnju novo skladište u Kragujevcu u Srbiji povodom 20. godišnjice poslovanja svoje podružnice Kovintrade Srbija.
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
NESLUŽBENO
Delo: Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane
LJUBLJANA - Mercator zatvara manje prodavaonice tehnike i hrane u Sloveniji, piše Delo u subotnjem izdanju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE