GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slaba prodaja u Sjevernoj Americi zakočila Tevu u trećem tromjesečju

Slaba prodaja u Sjevernoj Americi zakočila Tevu u trećem tromjesečju
KOČNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.10.2021 / 19:08
Autor: SEEbiz / H
TEL AVIV - Izraelska farmaceutska tvrtka Teva, vlasnica hrvatske Plive, izvijestila je u srijedu da su joj prihod u trećem tromjesečju zakočili pad prodaje u Sjevernoj Americi i utjecaj pandemije covida 19 na bolničko liječenje i posjete ordinacijama.

Prihod najvećeg proizvođača generičkih lijekova u svijetu pao je u razdoblju od srpnja do rujna dva posto, na 3,89 milijardi dolara.

Dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je 954 milijuna dolara. U istom razdoblju prošle godine kompanija je u toj stavci bilježila gubitak od 3,96 milijardi dolara zbog troška otpisa nematerijalne imovine.

Neto dobit utvrđena prema američkom računovodstvenom standardu iznosila je razdoblju od srpnja do rujna 292 milijuna dolara, nakon 4,34 milijarde dolara neto gubitka u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Uteg rezultatima u ljetnom tromjesečju bio je 7-postotni pad prihoda u Sjevernoj Americi, na 1,88 milijardi dolara, zbog smanjenih aktivnosti u bolnicama i ordinacijama u jeku pandemije covida 19.

Isti je postotni pad bilježio i prihod od prodaje generičkih lijekova, na 859 milijuna dolara. U Europi porastao je pak devet posto, na 1,22 milijarde dolara.

Oslonac rezultatima bio je veći prihod od prodaje lijeka za Huntingtonovu bolest Austedo, za 19 posto, i lijeka za migrenu Ajovyja, za 31 posto.

Izraelska je farmaceutska tvrtka u razdoblju od srpnja do rujna smanjila ulaganja u istraživanje i razvoj za 14 posto, na 222 milijuna dolara, režući projekte novih lijekova za bolove i neuropsihijatrijske bolesti i novih generičkih lijekova.

Tevin je dug na kraju rujna bio za 5,2 posto manji nego na kraju lipnja i iznosio je 23,8 milijardi dolara.

Kompanija u ovoj godini očekuje prihod u rasponu od 16 do 16,4 milijarde dolara, nakon prošlogodišnjih 16,7 milijardi dolara. Prilagođena dobit po dionici trebala bi se kretati u rasponu od 2,5 do 2,7 dolara, u usporedbi s prošlogodišnjih 2,57 dolara.

Tagovi: Teva, Pliva, poslovni rezultati
PROČITAJ I OVO
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
REZOVI
Nike će otpustiti 740 zaposlenika u sjedištu u Oregonu
NEW YORK - Nike će otpustiti oko 740 zaposlenika u svom svjetskom sjedištu u Oregonu, pokazalo je pismo u petak, dok vrhunski proizvođač sportske odjeće želi obuzdati troškove nakon upozorenja o padu prihoda u prvoj polovici fiskalne 2025. godine.
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
STRATEŠKI
Generali će od 1. lipnja djelovati kao diversificirana financijska grupacija
MILANO - Upravni odbor Generalija, na sastanku kojim je predsjedao Andrea Sironi, odobrio je novu organizacijsku strukturu koja odražava glavne aktivnosti Grupacije, kako je predložio CEO Grupacije, Philippe Donnet.
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
INVESTICIJE
Sandoz u Ljubljani počeo izgradnju centra za razvoj bioloških lijekova
LJUBLJANA - Švicarska farmaceutska kompanija Sandoz položila je kamen temeljac za centar za razvoj sličnih bioloških lijekova u Ljubljani. Osigurat će 200 novih radnih mjesta, a vrijednost investicije je 90 milijuna eura.
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ŠAMPIONI
Krčki pršut Žužić šampion jubilarnih 10. Dana hrvatskog pršuta u Zagrebu
ZAGREB – Vjekoslav Žužić, vlasnik Mesnice marketi Žužić, ove godine službeno ima najbolji pršut! Šampionska titula za njegov savršeni krčki pršut, pripala mu je na 10. Danima hrvatskog pršuta koji se ove godine održavaju u Zagrebu.
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
ODLUKE
Lufthansa privremeno obustavlja letove za Izrael i Irak zbog sukoba
FRANKFURT - Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa i njezine podružnice Swiss i Austrian Airlines privremeno su obustavile sve letove prema Izraelu i Iraku zbog aktualnog sukoba na Bliskom istoku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE