GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slaven Žužul i njegova Skladgradnja od RNK Split potražuju 60,7 milijuna kuna

Slaven Žužul i njegova Skladgradnja od RNK Split potražuju 60,7 milijuna kuna
TRAŽBINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2020 / 07:46
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Trgovački sud u Splitu zaprimio je dopune tražbina splitskog poduzetnika Slavena Žužula i njegove tvrtke Skladgradnja u kojima se od Radničkog nogometnog kluba (RNK) Split, kojem je na čelu taj isti poduzetnik, potražuje ukupno 60,7 milijuna kuna.

Obje dopune tražbina s potpisom Slavena Žužula bile su upućene uoči ročišta o ponovnom otvaranju predstečajnog postupka RNK Split zakazanom za 5. svibnja, no u međuvremeno otkazanom zbog krize uzrokovane koronavirusom.

RNK Split na čelu sa Žužulom je još prije gotovo tri godine krenuo u predstečajni postupak kako bi se od stečaja spasio sklapanjem nagodbe s vjerovnicima, među kojima su i brojni nogometaši koji su igrali u njegovu dresu. Sklapanje predstečajne nagodbe bilo je uvjetovano otpisom djela potraživanja vjerovnika, ali i s urednim podmirivanjem tekućih obveza. No, to RNK Split nije poštovao, a predstečajni postupak bio je obustavljen na temelju rješenja Porezne uprave.

Trgovački sud u Splitu je još u listopadu 2017. utvrdio tražbine vjerovnika RNK Split, njih ukupno 248 u ukupnom iznosu većem od 130 milijuna kuna. Najviše je potraživala Zagrebačka banka - 40,84 milijuna kuna, a slijedila je Žužulova Skladgradnja s 34, 48 milijuna i sam poduzetnik Žužul s potraživanjem od 22,66 milijuna kuna.

''RNK Split i Skladgradnja su jedno tijelo i međusobno si pomažu da se izvuku iz problema, kao što je i građevinska tvrtka godinama pomagala klubu. Sad ćemo ponovno zajedno riješiti probleme koje imamo'', izjavio je Žužul lani u srpnju najavivši nastavak rada i sudjelovanja RNK Split u natjecanjima.

No, najnovijom dopunom tražbina Žužul je svoje i potraživanje Skladgradnje prema vlastitom nogometnom klubu, u iznosima utvrđenim još 2017., sada povećao za iznos kamata.

S druge strane u planu predstečajne nagodbe RNK-a Split je drugim vjerovnicima svojevremno predlagao značajan otpis dugova. Prema medijskim natpisima, od nogometaša koji su igrali za njegov klub Žužul je tražio otpis 70 posto potraživanja, a od države i od tvrtki u većinskom vlasništvu Grada Splita otpis od 30 posto.

Slaven Žužul je nedavno i pod istragom splitskog Općinskog državnog odvjetništva zbog prijevare teške 291.000 eura. Kako su mediji izvijestili, prijavio ga je je Branimir Vidović, dugogodišnji prijatelj i kum njegova brata Joze koji mu je posudio novac, a on mu ga nije vratio.

Skladgradnja i Slaven Žužul poznati su i po aferi bojanja tunela, koja je s vremenom gotovo postala sinoninom za korupciju. U tom slučaju otvorenom još 2009. čeka se četvrto vještačenje stručnjaka kako bi Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu moglo po treći put dopuniti optužnicu i s njom opet izaći pred sudsko optužno vijeće.

Tagovi: Slaven Žužul, Skladgradnja, RNK Split, Branimir Vidović, Jozo Žužul
PROČITAJ I OVO
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
UPOZORENJE
Kering upozorava na oštar pad dobiti zbog slabe prodaje Guccija
PARIZ - Francuska luksuzna grupacija Kering očekuje pad operativne dobiti u prvom polugodištu od 40 do 45 posto, objavila je u utorak, nakon što je prodaja u prvom tromjesečju pala jer su bogati kupci smanjili potrošnju na proizvode njezine glavne marke Gucci.
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
SPOROVI
Adidas i Nike na sudu u Dusseldorfu zbog pruga na trenirkama
DUSSELDORF - Koliko pruga, raspoređenih na određeni način, treba biti na donjim dijelovima trenirke Nike? Viši regionalni sud u Dusseldorfu bavi se tim pitanjem od ovog tjedna, budući da je njemački Adidas tužio američku kompaniju.
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
DOBRE BROJKE
Novartis: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu
BERN - Švicarski farmaceutski div Novartis u prvom je ovogodišnjem kvartalu ostvario neto dobit od 2,7 milijardi dolara (2,5 milijardi eura), što je 17 posto više nego godinu prije.
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
SPEKULACIJE
Još jedan ozbiljan kandidat za preuzimanje Studenca
ZAGREB - U spekulacijama o tome tko će biti novi vlasnik Studenca, uz CVC Capital Partners ovih dana se pojavila i Biedronka, najveći trgovački lanac u Poljskoj, no zasad još bez ikakvih službenih potvrda s bilo koje strane u budućoj transakciji.
Bolt traži vozače u BiH
OGLAS
Bolt traži vozače u BiH
SARAJEVO - Bosna i Hercegovina bi konačno mogla dobiti jednu od svjetski poznatih aplikacija za prijevoz umjesto tradicionalnih taksi usluga. Evropska kompanija Bolt je objavila oglas za potragu vozača i na taj način najavila dolazak u Sarajevo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE