GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sljedeći tjedan novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanse

Sljedeći tjedan novi štrajk kabinskog osoblja Lufthanse
ŠTRAJK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.03.2024 / 12:50
Autor: SEEbiz
FRANKFURT - Kabinsko osoblje njemačkog zrakoplovnog prijevoznika Lufthansa stupit će u utorak i srijedu u štrajk, najavio je u subotu sindikat Ufo. Štrajk će otkazati letove iz Frankfurta i Münchena, a zahvatit će i Lufthansinu podružnicu CityLine. Lufthansa očekuje da će štrajk pogoditi približno 100.000 putnika, prenose strane agencije.

Lufthansa je prošle godine zabilježila neto dobit od 1,67 milijardi eura, nakon što je lani iznosila 791 milijun eura. To je treća najveća neto dobit u povijesti grupe, izvijestila je njemačka novinska agencija dpa.

"Kabinsko osoblje mora imati koristi od ovog uspjeha, a napori uloženi tijekom pandemije covida-19 moraju biti nagrađeni", rekao je vođa Ufo sindikata Joachim Vazquez Bürger kada je štrajk najavljen.

Zaposlenici će započeti štrajk u utorak oko 4 sata ujutro, a završit će u srijedu oko 23 sata.

Štrajk će utjecati na odlazne letove iz zračne luke Frankfurt utorkom i odlazne letove iz zračne luke München u srijedu. Štrajkom će biti obuhvaćeni i letovi Lufthansine podružnice CityLine, javlja francuska novinska agencija AFP.

Prema procjeni avioprijevoznika, dvodnevni štrajk pogodit će oko 100.000 putnika.

U Lufthansi su u četvrtak, prilikom objave prošlogodišnjih poslovnih rezultata, ukazali na štetan utjecaj štrajka početkom ove godine. Zaposlenici Lufthanse proteklih su mjeseci održali nekoliko štrajkova zbog nezadovoljstva plaćama i radnim uvjetima, a posljednji se dogodio u četvrtak i petak kada je štrajkalo osoblje Lufthanse u zračnoj luci.

"Nakon 15 rundi razgovora bez dogovora, moramo pretpostaviti da uprava želi pogoršati situaciju na štetu putnika", rekao je u subotu navečer pregovarač Ufo sindikata Harry Jaeger.

Ufo zahtijeva povećanje plaća od 15 posto za oko 18.000 članova kabinskog osoblja Lufthanse i nešto manje od 1.000 zaposlenika u svojoj podružnici Cityline u razdoblju od 18 mjeseci. Ufo, poput sindikata Verdi, koji zastupa osoblje zračne luke, također traži inflacijski dodatak od 3000 eura i veće bonuse.

Tagovi: Lufthansa, štrajk
PROČITAJ I OVO
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
KAZNA
Nova TV i RTL kažnjeni sa 100.000 eura zbog premalih ulaganja u hrvatske proizvođače
ZAGREB - Vijeće za elektroničke medije (VEM) izreklo je prekršajne naloge od 100.000 eura Novoj TV i RTL-u Hrvatska zbog kršenja zakonske odredbe prema kojoj su nakladnici lani morali najmanje 2,5 posto ukupnog godišnjeg brutoprihoda osigurati za djela hrvatskih neovisnih proizvođača.
Marera Construction preuzela Beton Plus
AKVIZICIJE
Marera Construction preuzela Beton Plus
BEOGRAD - Tvrtka Marera Construction uspješno je završila proces preuzimanja Beton Plusa iz Beograda, renomirane tvrtke za proizvodnju svježeg betona, čime je postala njen 100% vlasnik.
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?
ISTRAGA
Po čemu je poznata mesna industrija Vajda koja je u središtu nove istrage EPPO-a?

ČAKOVEC - Kriminalistička istraga koju zajednički provode EPPO i međimurska policija, neslužbeno se doznaje, istražuje tvrtku Vajda. Zbog subvencijske prijevare na štetu proračuna EU navodno se pretražuju prostorije koje koristi desetak osoba.

Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
KREDITI
Vlada odobrila jamstva za kredite HŽ Infrastrukturi i Putničkom prijevozu
ZAGREB - Vlada je u četvrtak dala prethodnu suglasnost i odobrila jamstvo za kredit HŽ Infrastrukturi radi financiranja financijskih obveza prema izvođačima u iznosu od 32,5 milijuna eura, kao i prethodnu suglasnost za kredite HŽ Putničkog prijevoza ukupne vrijednosti 24 milijuna eura, za obnovu voznog parka i radionica
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
DIVIDENDA
Adris odobrio dividendu od 2,57 eura
ROVINJ - Adris je jučer održao glavnu skupštinu na kojoj je prihvaćen prijedlog raspodjele dobiti. Podsjetimo, Adris je predložio da se u obliku dividende odobri 2,57 eura dividende po dionici (DPS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE