GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Krajem godine e-vinjete, uvodi ih slovački Skytoll

Slovenija: Krajem godine e-vinjete, uvodi ih slovački Skytoll
VINJETE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 19:23
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovačka tvrtka tvrtka Skytoll odabrana je na javnom natječaju za uvođenje elektronskih vinjeta za korištenje autocesta u Sloveniji, novog sustava koji će 1. prosinca ove godine zamijeniti ljepljenje vinjeta na vjetrobransko staklo.

Državna tvrtka DARS koja upravlja slovenskim autocestama objavila je u petak da je ponuda Skytolla od 15,7 milijuna eura na natječaju odabrana kao jedina prihvatljiva.

Na natječaj za uvođenje e-vinjete svoje su ponude osim Skytolla, koji je sličan sustav naplate cestarina 2010. uveo u Slovačkoj, prijavili slovenski Iskratel u partnerstvu s mađarskim ARH Informatics i konzorcijem Marand, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije i austrijski Kapsch koji imaju formalnu mogućnost za žalbu u roku tjedan dana.

Uvođenje e-vinjete u Sloveniji zakazano je za 1. prosinca ove godine. Godišnja vinjeta vrijedit će godinu dana od dana kupnje, dok su dosadašnje "ljepljive" jednogodišnje vinjete vrijedile do kraja godine godini u kojoj su kupljene, bez obzira na datum kupnje.

Kupnja e-vinjete bit će moguća putem mobilne aplikacije, preko interneta ili na postojećim prodajnim mjestima, poput benzinskih crpki.

Tagovi: E-vinjete, vinjete, Skytoll, Marand, Telekom Slovenije, Pošta Slovenije, DARS
PROČITAJ I OVO
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
WMF
Niz zanimljivih panela na Weekend Media Festivalu
ROVINJ – Bogat i sadržajan subotnji program održan u sjajnoj atmosferi prostora stare Tvornice duhana u Rovinju osigurao je sudionicima ovogodišnjeg 14. Weekenda uvid u brojne aktualne teme, kao što su: promjena u poslovanju tijekom izazovnih vremena, uloga i pozicija građanskih inicijativa u društvu, najnoviji trendovi u robotici i gaming industriji te regulative u medijskom prostoru.
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
TAJMING
Analitičari: Pivac u pravom trenutku ulazi u Podravku
ZAGREB - Pivac, Pevec smatra da je on svjestan stanja u Podravci te da ulaganje u njene dionice ne znači da je želi preuzeti, već da je prepoznao dobar trenutak za kupnju kao financijski ili portfolio investitor.
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
DEMANTI
Revita demantira odlazak s hrvatskog tržišta
BEOGRAD - Kompanija Revita nastavlja svoje poslovanje na hrvatskom tržištu usprkos pokušajima bivših poslovnih partnera da je diskreditiraju i dovedu kupce u zabludu da brend Revita više ne postoji.
Artuković: Franck nije na prodaju
JASNA PORUKA
Artuković: Franck nije na prodaju
ZAGREB - Franck razmatra prilike u regiji, zanima nas akvizicija tvrtke koja ima srodan asortiman... Zainteresirani smo za razgovore. Franck ima još potencijala za rast i razvoj.
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
VEĆI KAPACITETI
Na godinu dana odgođen početak rada Podravkine tvornice kod Mostara
MOSTAR - Početak proizvodnje u prehrambenoj tvornici u Kruševu pored Mostara, koja je zajednički projekt tvrtki Marinada i Podravke, odgođen je za godinu dana, ali je istovremeno povećan kapacitet prerade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE