GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki

Slovenija: Trideset milijuna eura na raspolaganju za digitalnu transformaciju tvrtki
POTICAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.06.2021 / 09:51
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski poduzetnički fond, zajedno s Ministarstvom gospodarstva, objavio je natječaj za poticaje za digitalnu transformaciju mikro, malog i srednjeg poduzetništva. Dostupno je 30 milijuna eura.

Poziv u potpunosti financiraju Europski fond za regionalni razvoj i resursi ReactEU. U okviru javnog natječaja sufinancirat će se najmanje 300 projekata. tvrtke koje će provesti digitalnu transformaciju, povećati kompetencije zaposlenika u podržanim tvrtkama i povećati dodanu vrijednost po zaposleniku, objasnio je Poduzetnički fond dodajući kako se projekti iz obje kohezijske regije mogu prijaviti na natječaj.

Predmet javnog natječaja je sufinanciranje prihvatljivih troškova u iznosu do 60 posto, radi osiguranja tehničke opremljenosti i digitalne transformacije ključnih proizvodnih i poslovnih procesa u mikro, malim i srednjim poduzećima.

Prema natječaju, tvrtke s najmanje pet zaposlenih moći će dobiti bespovratna sredstva u iznosu od 30.000 do 100.000 eura.

Na temelju ulaganja u upotrebu digitalnog poslovanja i uvođenja digitalnih poslovnih modela, ulaganja u svrhu digitalne transformacije u proizvodnju i poslovanje podržanih tvrtki, eliminirat će se posljedice pandemije covida-19.

Na natječaj se mogu prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave gospodarskom djelatnošću i registrirana su kao tvrtke, samostalni poduzetnici ili zadruge. Prilikom podnošenja prijave morali su pripremiti akcijski plan za provedbu digitalne transformacije u nekoliko područja.

Za sredstva se mogu prijaviti one tvrtke koje će izvršiti digitalnu transformaciju najkasnije do 30. rujna 2022., pri čemu projekt nije smio započeti prije 1. listopada 2020. Sudjelovanje vanjskog stručnjaka također je obvezno.

Tvrtke koje također ispunjavaju preostale uvjete javnog natječaja objavljenog u Narodnim novinama mogu podnijeti prijavu Slovenskom poduzetničkom fondu do 1. rujna 1. rujna.

Tagovi: digitalna transformacija tvrtki, Slovenski poduzetnički fond, digitalna transformacija
PROČITAJ I OVO
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
SOLIDNO
Optima Telekom: Stabilni prihodi i blagi pad EBITDA-e u prvom polugodištu
ZAGREB - Optima Telekom Grupa je u prvih šest mjeseci 2021. godine u odnosu na isti period prethodne godine ostvarila manju EBITDA-u prije jednokratnih stavki nakon najmova za 2,7%.
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
RADIO
Evo tko je dobio nekadašnju frekvenciju Radija 101
ZAGREB - Radio 101 izgubio je koncesiju. Vijeće za elektroničke medije donijelo je odluku da se koncesija na frekvenciji 101 MHz dodijeli Top Radiju.
Pfizer podigao prognoze prodaje cjepiva protiv korone
CJEPIVO
Pfizer podigao prognoze prodaje cjepiva protiv korone
BROOKLYN - Američka farmaceutska kompanija Pfizer povećala je u srijedu prognoze prodaje cjepiva protiv covida-19, koje je razvila s njemačkim BioNTechom, za 28,8 posto, na 33,5 milijardi dolara.
Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto
SKOK
Neto dobit Kraš grupe skočila 64 posto
ZAGREB - Kraš grupa je u prvom polugodištu ostvarila neto dobit od 21,9 milijuna kuna, što je rast od 8,6 milijuna kuna ili 64,2 posto u odnosu na isto razdoblje lani, pokazuje konsolidirano financijsko izvješće Kraša objavljeno u srijedu.
Nedostatak čipova usporit će rast Applea u Q4
NEDOSTATAK ČIPOVA
Nedostatak čipova usporit će rast Applea u Q4
CUPERTINO - Apple je objavio da će globalna nestašica čipova koja je već smanjila prodaju njegovih proizvoda Mac i iPad početi pritiskati i proizvodnju iPhonea, pa očekuje usporavanje rasta prihoda i pad cijene dionica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE