GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenske železnice zainteresirane za preuzimanje autobusnog prijevoznika Nomago

Slovenske železnice zainteresirane za preuzimanje autobusnog prijevoznika Nomago
INTERES
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2019 / 21:58
Autor: Siniša Malus, sinisamalus@seebiz.eu
LJUBLJANA - Slovenske železnice (SZ) zainteresirane su za preuzimanje autobusnog prijevoznika Nomago. 

Posao je vrijedan 20 do 30 milijuna eura, a moraju ga odobriti nadzorni odbori SŽ-a i Slovenskog državnog holdinga, a očekuje se da će biti zaključen sljedećeg mjeseca, javlja TV Slovenija.

SŽ zanimaju samo Nomag autobusi i veze. 

"Između željeznice i autobusa postoji ogromna sinergija", rekao je direktor TV-a SŽ Dušan Mes za TV Slovenija. 

Adventura Holding, koji je vlasnik Nomaga, ne daje nikakve formalne izjave dok transakcija ne bude zaključena. Adventura Holding je u 92% vlasništvu Darka Martina Klarića, a manji udjeli Anushka Beltram (3,04%), Mist Finance u vlasništvu Miha Tavčara (2,03%) i Aleša Meseca (2, 03 posto).

U posljednje vrijeme puno se govori o vlasničkim promjenama u Nomagu. U pravnom mišljenju o postojanju razloga za opoziv uprave Petrola navedeno je da je uprava Tomaža Berločnika „razmotrila određene prijedloge uprave glede preuzimanja Avant cara i Nomaga, pod uvjetima pod kojima je uprava bila spremna zaključiti razmatrane ugovore, nepovoljno za društvo i, kad bi ih se realiziralo, nanijelo bi štetu.

Siol je, međutim, nedavno izvijestio da se vode razgovori s nekoliko specijaliziranih institucionalnih investitora radi dokapitalizacije Nomaga.

U rujnu je Nomago potvrdio za Finance da razgovaraju s potencijalnim investitorima, ali u to vrijeme akvizicija cijele tvrtke nije bila aktualna, već su partnera tražili samo za segment međunarodnih linija. Razgovarali su o partneru koji će uložiti oko 50 milijuna eura u razvoj Nomago InterCity usluga i putovanja. Ovo su linije u kojima se Nomago natječe s Flixbusom.

Tagovi: Slovenske železnice, Nomago, Slovenski državni holding, Tomaž Berločnik, Petrol, Adventura Holding
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući
ŽIVOTNA SREDINA
Stručnjaci: referendum o Rio Tintu moguć ali ne i obavezujući

BEOGRAD - Nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će o izgradnji rudnika litijuma u Jadru odlučivati građani na referendumu izazvala je pažnju javnosti ali ju je istovremeno i podelila.

Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
MOST
Spojeni su prvi stupovi Pelješkog mosta
KOMARNA - Na gradilištu Pelješkog mosta podignut je i montiran prvi zatvarajući segment „CR 4“ između stupova S4 i S5, pa je sada ukupno spojeno 620 metara konstrukcije sa strane Komarne.
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju
VAKCINE
Sinopharm gradi fabriku u Zemun Polju

BEOGRAD - Fabrika vakcina "Sinofarm" gradiće se u blizini Zemun polja

Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
OGORČENJE
Nezadovoljstvo u Crnoj Gori: U Air Montenegru služe proizvode iz Srbije
PODGORICA-Na društvenim mrežama se pojavila informacija da se u avionu nacionalnom avio prevozniku Air Montenegro služi ketering identičan onom u Air Srbija.
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi
FIJASKO
Milijuni doza američkog cjepiva J&J neupotrebljivi

NEW YORK - Nekoliko pošiljaka cjepiva Johnson&Johnson za covid-19 koje se proizvodi u tvornici u Baltimoreu i kojega se proizvodnja prije nekoliko tjedana morala zaustaviti, morat će se baciti, priopćile su u petak američke zdravstvene vlasti.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE