GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenski parlament otvorio vrata Uberu i Lyftu

Slovenski parlament otvorio vrata Uberu i Lyftu
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2021 / 07:57
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Slovenski parlament odobrio je izmjene i dopune zakona o cestovnom prijevozu koji stvaraju pravnu osnovu za transportne platforme poput Ubera ili Lyfta.

Rasprave o Uberu u Sloveniji traju već godinama. Bivše slovenske vlasti željele su dovesti Uber na tržište u rujnu 2016., ali postupak je odgođen, jer su se lokalni taksisti žalili da bi dopuštanje Uberu da radi bilo nelojalna konkurencija postojećim taksi službama.

Očekuje se da će nove izmjene zakona o cestovnom prometu također olakšati digitalizaciju prometnog sektora.

Prema prijedlogu, vozači koji koriste digitalne platforme trebali bi dobiti dozvolu, baš kao i redovni taksisti, dok taksisti ne bi bili dužni koristiti taksimetre i umjesto toga bi im bilo dopušteno koristiti softver.

Općine bi bile uključene u postupak postavljanja pravila jer mogu odrediti standard kvalitete, uključujući vrste vozila koja će se koristiti za ove platforme.

Izmjene uključuju i odredbe koje javni prijevoz čine privlačnijim korisnicima i pojednostavljuju postupke za dobivanje tranzitnih kartica za profesionalne sportaše.

Tagovi: Uber, Lyft, taksi prijevoz, slovenski parlament
PROČITAJ I OVO
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
IN MEMORIAM
Preminuo Miran Goslar, otac Mercatora
LJUBLJANA - Preminuo je poduzetnik Miran Goslar, objavila je Općina Ljubljana (Mol), čiji je on bio počasni građanin. Između ostalog, bio je generalni direktor Mercatora, a nadgledao je i privatizaciju ove tvrtke.
Carrefour dolazi u Srbiju
TRGOVINA
Carrefour dolazi u Srbiju
PARIZ - Jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u svetu francuski Carrefour dolazi u Srbiju.
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
DOBRE BROJKE
Mastercard ugodno iznenadio analitičare
NEW YORK - Američki pružatelj usluga plaćanja kreditnim i debitnim karticama Mastercard u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario 6,35 milijardi dolara (5,92 milijarde eura) prihoda, što je za desetinu više nego u istom razdoblju prošle godine.
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
PRITISCI
Veći troškovi pritisnuli dobit GlaxoSmithKlinea
LONDON - Britanski farmaceutski koncern GlaxoSmithKline (GSK) u prvom je ovogodišnjem tromjesečju ostvario manju neto dobit, unatoč rastu prihoda.
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
SLABAŠNO
Starbucks ispod očekivanja u prvom kvartalu
NEW YORK - Američki lanac kafića Starbucks pretrpio je pad prihoda i dobiti u prvom kvartalu ove godine, razočaravši analitičare. Istovremeno, tvrtka je snizila prognozu poslovanja za cijelu godinu, javljaju strane novinske agencije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE