GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smartwings najavljuje dvije linije iz Praga prema Hrvatskoj

Smartwings najavljuje dvije linije iz Praga prema Hrvatskoj
LINIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 09:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Češki avioprijevoznik Smartwings planira u ljetnom redu letenja ove godine povezati Prag sa Splitom i Dubrovnikom. Kompanija je i u 2020. godini prometovala između Praga i Splita, dok je linija prema Dubrovniku iz objektivnih razloga bila suspendirana.

U ljetnom redu letenja 2021. kompanija planira obnoviti promet prema obje spomenute destinacije, kasnije nego što je to bilo u 2019. godini.

Linija Prag - Split - Prag u prometu će biti od 01. svibnja, jednom tjedno, svake subote, a od 01. lipnja do 10. listopada najavljeni su svakodnevni letovi na ovoj liniji. Smartwings će prema Splitu prometovati sa zrakoplovima tipa B737-800, B737-900ER, a najavljeni su i zrakoplovi tipa B737-MAX-8, zrakoplove koji su prije manje od mjesec dana dobili dozvolu za ponovnim operiranjem. Upravo je jučer, 25. veljače, kompanija odradila prvi komercijalni let s ovim tipom zrakoplova nakon što je izdano odobrenje o plovidbenosti "MAX" zrakoplova, piše Croatian Aviation.

Linija Prag - Dubrovnik - Prag prometovat će od početka lipnja do početka listopada (01.06. - 03.10.). I na ovoj liniji Smartwings trenutno planira prometovati svakodnevno, uglavnom sa zrakoplovima tipa B737-800.

Croatia Airlines u 2019. godini je posljednji put prometovala redovno u ljetnom redu letenja između Zagreba i Praga. Ove linije nije bilo u 2020. godini, a trenutno nije u prodaji ni za ovu ljetnu sezonu.

Iz Praga će se još moći direktno letjeti i prema Zadru. Ryanair je prošlog ljeta uveo liniju Zadar - Prag te na njoj ove sezone planira prometovati dva puta tjedno, svakog utorka i subote, od 01. svibnja do 30. listopada. Samo će ovaj poznati niskotarifni prijevoznik ponuditi preko 20 tisuća sjedala na direktnoj liniji između Zadra i Praga, dok će Smartwings na raspolaganju imati znatno veći kapacitet prema Splitu i Dubrovniku.

Tagovi: Smartwings, Zračna luka Split, Zračna luka Dubrovnik, Croatia Airlines
PROČITAJ I OVO
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ŠIRENJE
Croatia Poliklinika postala vlasnik Marin Meda, vodeće poliklinike na dubrovačkom području
ZAGREB – Potpisivanjem Ugovora o kupoprodaji 100% osnivačkih prava i poslovnih udjela u ustanovi Poliklinika Marin Med, Croatia Poliklinika postala je vlasnik najveće i najpoznatije poliklinike na dubrovačkom području.
Plava Laguna najavila značajan rast plaća
POTEZI
Plava Laguna najavila značajan rast plaća
POREČ - Plava Laguna najavila je značajan rast plaća svojih zaposlenika u 2024. godini, praćen povećanjem cjelovitog paketa pogodnosti s ciljem priznavanja doprinosa zaposlenika.
AstraZeneca povlači cjepivo protiv korone diljem svijeta
CJEPIVO
AstraZeneca povlači cjepivo protiv korone diljem svijeta
LONDON - AstraZeneca započela je povlačenje svog cjepiva protiv covida-19 diljem svijeta zbog "viška dostupnih ažuriranih cjepiva" koja su usmjerena na nove varijante virusa, javlja britanski Guardian.
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
AKVIZICIJE
Elka preuzela 50 posto vlasničkog udjela u Elkakonu
ZAGREB - Tvrtka Elka koja je u vlasništvu slovenske grupacije Iskra, preuzela je 50 posto udjela u tvrtki Elkakon za proizvodnju industrijskih vodiča, što je četvrta akvizicija Iskre u Hrvatskoj, izvijestila je Elka u utorak.
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
POTEZI
Telekom Slovenije uspostavio mobilnu interventnu jedinicu
LJUBLJANA - Telekom Slovenije uspostavio je mobilnu interventnu jedinicu s kojom želi u najkraćem mogućem roku ponovno uspostaviti mobilne usluge u slučaju prirodnih ili drugih katastrofa koje bi mogle utjecati na rad mreže.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE