GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan rast broja putnika na ljubljanskom aerodromu

Snažan rast broja putnika na ljubljanskom aerodromu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2021 / 21:54
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - Gotovo 27.800 putnika napustilo je ili stiglo u Zračnu luku Brnik u lipnju, što je 456,1 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, kada je putnički promet u zračnoj luci bio ograničen zbog epidemije. U lipnju je nekoliko putnika prevezeno i autobusima i vlakovima. Međutim, broj osobnih automobila koji su prvi put registrirani pao je.

Teretni promet u Zračnoj luci Brnik također je u lipnju bio znatno veći nego u lipnju prošle godine. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, prekrcano je 960 tona robe, što je 15 posto više nego u šestom mjesecu prošle godine.

Autobusi gradskog javnog linijskog prijevoza prevezli su nešto manje od 2,7 milijuna putnika u lipnju, što je 53 posto više u odnosu na lipanj prošle godine. Autobusi u međugradskom i međunarodnom javnom redovnom prijevozu prevozili su oko 1,6 milijuna putnika, što je više od 169 posto u odnosu na lipanj 2020., kada je putnički promet ozbiljno smanjen. Odradili su oko 25 milijuna putničkih kilometara, što je bilo 147 posto više.

Prema statističarima, vlakovi su u lipnju prevezli gotovo milijun putnika, što je 20 posto više nego u lipnju prošle godine. Pritom su izveli 45 milijuna putničkih kilometara, što je bilo 17 posto više nego u lipnju 2020.

U luci Koper u lipnju je prekrcano 1,5 milijuna tona robe, što je tri posto manje nego u lipnju prošle godine.

Od cestovnih motornih vozila registriranih u Sloveniji u lipnju, gotovo 12.000 registrirano je prvi put u Sloveniji, što je šest posto manje nego u lipnju 2020. Među njima je bilo približno 8.500 osobnih automobila, što je 10 posto manje nego u lipnju 2020. Od toga je oko 5.100 novih, što je 21 posto manje nego u lipnju prošle godine, priopćio je statistički ured.

Tagovi: Aerodrom Ljubljana, Luka Koper, Fraport Slovenija, Brnik
PROČITAJ I OVO
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KARIJERE
Ivan Ostojić novi član Uprave Podravke
KOPRIVNICA - S 1. srpnja Uprava Podravke dobila je petog člana - Ivana Ostojića koji se tako pridružio trenutnoj Upravi koju čine Martina Dalić kao predsjednica te Davor Doko, Ljiljana Šapina i Milan Tadić kao članovi Uprave.
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
PAD
Dionice Mitsuija i Mitsubishija potonule nakon izjave Medvedeva
MOSKVA - Dionice japanskih kompanija Mitsui i Mitsubishi, koje su dioničari projekta ukapljenog prirodnog plina (TPG) Sahalin-2, pale su danas nakon što je bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev zaprijetio Japanu da neće imati rusku naftu i plin.
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
LIKVIDACIJA
Vjesnik d.d. ide u likvidaciju
ZAGREB - Glavna skupština Vjesnika d.d., tiskare u većinskom državnom vlasništvu, u utorak je donijela odluku o prestanku tog društva nad kojim se pokreće postupak redovne likvidacije, te da se cjelokupni gubitak prošle godine od 7,76 milijuna kuna ‘’prenese u sljedeće razdoblje’’.
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
POTEZI
DUTB zaustavio prodaju dionica Cinkarne Celje
LJUBLJANA - DUTB je nakon sjednice Upravnog odbora u ponedjeljak priopćio da prodaja postojećeg paketa dionica Cinkarne Celje u sadašnjim uvjetima i okolnostima smatra neprikladnom. Stoga su odlučili obustaviti postupak prodaje i zaključiti ga bez odabira ponuditelja.
Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za Lenac
POSLOVI
Američka mornarica osigurala još jedan veliki posao za Lenac
RIJEKA – U Brodogradilište »Viktor Lenac« jučer je uplovio još jedan brod Američke ratne mornarice. Ovog puta riječ je o 208 metara dugačkom desantno-transportnom brodu »USS Arlington« (LPD-24) koji je u Martinšćicu stigao s više od 1.100 članova posade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE