GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Snažan rast Cemexa

Snažan rast Cemexa
DOBRA GODINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.07.2024 / 10:36
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Prema podacima Financijske agencije, tvrtka Cemex Hrvatska imala je odličnu 2023. godinu u kojoj je ostvarila prihode u iznosu većem od 212,8 milijuna eura, što je rast od 35,5 posto u odnosu na godinu prije.

Izvoz proizvoda iz pogona ove tvrtke u prošloj godini bio je vrijedan 85,7 milijuna eura.

Cemex je ostvario neto dobit u prošloj godini u iznosu od 43,5 milijuna eura. Zahvaljujući poslovnim rezultatima, Cemex je u 2023. godini ušao među 100 najvećih tvrtki po prihodu u Hrvatskoj. U 2023. godini nalazio se na 85. mjestu prema kriteriju ostvarene visine prihoda u Hrvatskoj. Godinu prije bio je na 104. mjestu u Hrvatskoj, piše Jutarnji list.

Zahvaljujući odličnoj poslovnoj godini Cemex Hrvatska, inače lider u proizvodnji cementa u Hrvatskoj, smjestio se na 38. mjestu prema kriteriju rasta prihoda među tvrtkama čije je sjedište u Hrvatskoj. Prošle je godine u ovoj proizvodnoj tvrtki radilo 469 radnika koji su, prema podacima Financijske agencije, imali prosječnu neto plaću u iznosu od 1622 eura. Prosječna plaća u ovoj tvrtki kontinuirano raste, uključujući i ostala materijalna prava radnika, što se regulira kolektivnim ugovorom.

Iz Cemexa su nam rekli da s obzirom na to da je Cemex Hrvatska dio globalne grupacije izlistane na burzi, o konkretnim poslovnim rezultatima komuniciraju isključivo konsolidirano.

Tagovi: cemex, cement
PROČITAJ I OVO
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
PAD
Dobit Salzgittera pala u prvom polugodištu
ESSEN - Dobit prije oporezivanja smanjila se njemačkom čeličnom divu Salzgitter AG u preliminarnim rezultatima za prvu polovicu 2024., dok je u drugom tromjesečju skliznula u minus, u usporedbi s istim razdobljima prethodne godine.
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
RAST
Snažan rast beogradskog aerodroma u prvom polugodištu
BEOGRAD - Zračna luka Nikola Tesla u Beogradu u prvom je polugodištu zabilježila 39.580 letova, što je devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.
Mađarska istražuje Aldi
ISTRAGA
Mađarska istražuje Aldi
BUDIMPEŠTA - Mađarski ured za zaštitu tržišnog natjecanja (GVH) u četvrtak je najavio pokretanje istrage protiv lokalne jedinice njemačkog lanca supermarketa Aldi zbog sumnje na nepoštenu poslovnu praksu, navodi se u izvješću državnog medija MTI.
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
VLASNIŠTVO
Mišković i službeno postaje stopostotni vlasnik sarajevske tvrtke Standard Nekretnine
BEOGRAD - Srbijanski biznismen Miroslav Mišković službeno će preuzeti sarajevsku tvrtku Standard nekretnine, s obzirom da je ponuda koju je poslao prihvaćena.
Otvoren stečaj nad Varteksom
STEČAJ
Otvoren stečaj nad Varteksom
VARAŽDIN - Targovački sud u Varaždinu otvorio je danas stečaj Varteksa i za stečajnog upravitelja imenovao Tomislava Đuričina, a za 8. listopada zakazao je ročište na kojem će se ispitati tražbine vjerovnika i odlučivati o daljnjem tijeku postupka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE