GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šolakovoj kompaniji smanjen kreditni rejting

Šolakovoj kompaniji smanjen kreditni rejting
REJTING
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2023 / 07:49
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Jedna od tri najveće rejting agencije na svijetu "Moody''s" smanjila je kreditni rejting kompaniji "Adria Midco", koja je osnivač kompanije "United Media" u čijem je vlasništvu i informativni TV kanal N1.

Vodeći prorežimski tabloid u Srbiji, Informer, piše da je "Moody''s" promijenio ocjenu sa stabilno na negativne izglede, a kako kaže potpredsjednik agencije Agustin Alberti, kompanija ima slabu likvidnost u poslednjih 12 mjeseci, i moraće da se pozabavi predstojećim dospjećem duga 2024. i 2025. godine.

U izvještaju se dodaje da je, zbog visoke potrošnje, zatim kupovine mobilnih i fiksnih mreža i drugih koristi kao što su transakcije povezanih lica, uključujući zajam osnivaču, kompanija ugrožena u smislu slabe likvidnosti. Agencija takođe izražava sumnju u najavljene prodaje imovine i tvrdi da ako se te transakcije ne obave na vrijeme, da može doći do još slabije likvidnosti kompanije.

Moody''s u izvještaju ističe da novac kojim kompanija raspolaže nije dovoljan u odnosu na veličinu kompanije, i da je mali u odnosu na potrebu za gotovinom u narednih 12 do 24 mjeseca.

Informer piše da kreditni rejting predstavlja mišljenje o kreditnom riziku u narednom periodu i podrazumijeva procjenu sposobnosti i spremnosti kompanije da pravovremeno i u potpunosti izmiruje svoje obaveze prema kreditorima.

Mediji pod Vučićevom kontrolom ranije su objavili podatak da su Šolakove kompanije dužne 5,4 milijarde eura te da dug i dalje vrtoglavo raste.

Mediji u Srbiji koje finansira Šolak, a prije svih N1, na meti je stalnih napada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji Šolaka optužuje da finansira ne samo medije nego i opoziciju.

Šolak u Hrvatskoj ima nekoliko kompanija u svom vlasništvu. Najznačajnija je svakako kablovski operater Telemach te informativni TV kanal N1.

Tagovi: Dragan Šolak, Adria Midco, United Group, Televizija N1, Telemach
PROČITAJ I OVO
Država platila Uljanik Brodogradnji 1856 gotovo 900.000 eura ležarine
UPLATA
Država platila Uljanik Brodogradnji 1856 gotovo 900.000 eura ležarine
PULA - Ministarstvo financija u petak je na račun Uljanik Brodogradnje 1856 isplatilo 890 tisuća eura, čime je riješen još jedan od financijskih repova nastalih u postupku stečaja nekad najveće brodograđevne kompanije na ovim prostorima, pulskog Uljanika.
EK: Alitalia će morati vratiti kredit vladi u Rimu od 400 milijuna eura
ZAJAM
EK: Alitalia će morati vratiti kredit vladi u Rimu od 400 milijuna eura
BRUXELLES - Talijanski zrakoplovni prijevoznik Alitalia, preteča talijanskog državnog prijevoznika ITA Airways, morat će talijanskoj vladi vratiti zajam od 400 milijuna eura jer je taj zajam prekršio pravila EU-a o državnim potporama, objavila je Europska komisija (EK) nadležna za stvar objavljena.natjecanje.
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv trgovačkog lanca Ultra GrosA
POSTUPAK
AZTN pokrenuo upravni postupak protiv trgovačkog lanca Ultra GrosA
ZAGREB - Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u ponedjeljak je izvijestila o pokretanju upravnog postupka protiv trgovačkog lanca Ultra Gros, kako bi utvrdila je li iskorištavanjem značajne pregovaračke snage nametao nepoštene trgovačke prakse svojim dobavljačima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
Yildirim Grupa oglasila se o preuzimanju Petrokemije
KOMPLIKACIJE
Yildirim Grupa oglasila se o preuzimanju Petrokemije
ZAGREB - Nakon brojnih spekulacija i medijskih napisa o budućnosti kutinske Petrokemije, oglasili su se iz turske Yildirim Grupe.
Nova PBZ Card SoftPOS aplikacija za prihvaćanje kartica putem mobitela i pametnih uređaja
NOVITETI
Nova PBZ Card SoftPOS aplikacija za prihvaćanje kartica putem mobitela i pametnih uređaja
ZAGREB – Nakon nedavno objavljenog strateškog partnerstva u poslovima prihvaćanja platnih kartica Nexi Croatia, članica Nexi grupe - vodeće europske PayTech kompanije, i PBZ Card, vodeća kartična tvrtka u Hrvatskoj, dio Intesa Sanpaolo Grupe, jedne od vodećih bankarskih grupa u Europi, tržištu su predstavile novu, inovativnu PBZ Card SoftPOS aplikaciju koja omogućuje plaćanje karticama putem Android mobilnog telefona ili tableta na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE