GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sporazum Lürssen Design Centra Kvarner i Jadrolinije

Sporazum Lürssen Design Centra Kvarner i Jadrolinije
ZELENI I PLAVI RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.11.2021 / 19:39
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Predstavnici tvrtke za projektiranje i izradu dokumentacije za brodove Lürssen Design Centra Kvarner i putničkog brodara Jadrolinije potpisali su početkom tjedna sporazum o suradnji na područjima zelenog i plavog rasta, priopćeno je u srijedu iz Lürssen Design Centra Kvarner.

"Lürssen Design Center Kvarner i Jadrolinija sporazumom su utvrdili suradnju na područjima zelenog i plavog rasta, s ciljem strateškog planiranja buduće suradnje, uspostave strateških partnerstva za inovacije i učinkovitog korištenja dostupnih sredstava iz fondova Europske unije i drugih dostupnih europskih inicijativa u financijskoj perspektivi od 2021. do 2027.," navodi se u priopćenju.

Potpisivanju sporazuma prethodio je sastanak o mogućnostima suradnje u području zelenih i hibridnih novogradnji i remonta postojeće flote, usmjerene na korištenje čistih pogona i tehnologija.

Na sastanku su bili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktorica Lürssen Design Center Kvarner Teuta Duletić, suvlasnik Lürssen grupe Peter Lürssen, izvršni direktor u Lürssen grupi Justus Reinke i predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

Sporazum je potpisan uoči predstavljanja nedavno osnovanog Maritimnog inovacijskog klastera - MarInn.

Tagovi: Teuta Duletić, Lürssen Design Centar Kvarner, Jadrolinija, Oleg Butković
PROČITAJ I OVO
Sjajni rezultati Cinkarne u prvom kvartalu
DOBRA GODINA
Sjajni rezultati Cinkarne u prvom kvartalu
LJUBLJANA - Cinkarna Celje je u prvom tromjesečju profitirala do manje tržišne ponude titanovog dioksida iz Kine.
Pomorci nikad nisu bili ovako traženi
POTRAŽNJA
Pomorci nikad nisu bili ovako traženi
RIJEKA - Povećana gospodarska aktivnost dovela je do buma vozarina i potražnje za brodskim prostorom, a rat u Ukrajini znatno je otežao ukrcaj pomoraca iz Rusije i Ukrajine koji čine ozbiljan postotak pomorskih časnika u svijetu.
Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
NEUSPJEH
Krah Beroševa projekta Novog imunološkog zavoda
ZAGREB - Novi Imunološki zavod trebao se graditi u Brezju, ministar ga je najavljivao kao nacionalno blago, a sada je sve blokirano jer je država još uvijek u sporu s unucima poznatog židovskog bankara i poduzetnika koji traže povrat svoje djedovine.
Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
PRITISAK
Luka Koper: Europske luke su pod velikim pritiskom
KOPER - Luka Koper i cjelokupna slovenska logistika suočeni su s brojnim izazovima zbog kašnjenja u lancima opskrbe i rasta cijena energenata. Popunjenost skladišnih površina veliki je pritisak za Luku Koper.
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
DRVO
Proizvodnja drva 4,7 posto manja, cijene 2,3 posto više
ZAGREB - U Hrvatskoj je u 2021. bilo oko 2,75 milijuna hektara šumskog zemljišta, gotovo isto kao i godinu dana prije, proizvedeno je ukupno 4,98 milijuna kubičnih metara drva ili 4,7 posto manje, a prosječne cijene prodanog drveta su porasle za 2,3 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku (DZS).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE