GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija i Makedonija predstavile zajedničku turističku ponudu

Srbija i Makedonija predstavile zajedničku turističku ponudu
PONUDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2018 / 15:37
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Zajednička turistička ponuda Srbije i Makeodnije, nazvana "Od Dunava do Ohrida", koja je danas predstaljena na Sajmu turizma u Beogradu, obuhvata vino i gastronomiju, verske objekte i prirodne lepote, saopštila je danas Privredna komora Srbije.

PKS i Privredna komora Makedonije su tu ponudu namenile evropskom i dalekim tržištima, kao što su Emirati, Kina, Japan, Indija, Iran, Sjedinjene Američke Države.

Sekretarka Udruženja Privredne komore Srbije za turizam, Tijana Maljković je kazala da je ta ponuda dve zemlje okupila male proizvodjača hrane, velike hotelske lanace i turističke agencije.

"Povezali smo sve ključne institucije od ministarstava obe države, do turističkih agencija, lokalnih samouprava, nacionalnih turističkih organizacija i avioprevoznika, koji će biti glavni promoteri proizvoda" Makedonije i Srbije, istakla je Maljković.

Ona je najavila da će u aprilu biti objavljeno kolika će sredstva Komorskog investicionog foruma (KIF), koristiti Srbija, zajedno sa ostalim članicama KIF-a.

"Tim sredstvima će Privredna komora Srbije sa ostalim komorama regiona napraviti sajt radi promocije svih zajedničkih proizvoda i povezivanja svih koji učestvuju u zajedničkoj ponudi... na velikim tržištima", rekla je Maljković.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Renata Pindžo je ukazala je da naredni korak predstavlja ukrupnjavanje turističke ponude, odnosno ne samo formiranje zajedničkih proizvoda Srbije i Crne Gore, kao i Srbije i Makedonije, nego objedinjavanje ponude i predstavljanje zajedničkog proizvoda na najudaljenijim tržištima.

Direktor Agencije Makedonije za promociju i podršku turizma, Ljupčo Janevski je istakao da je Makedonija prošle godine ugostila milion turista sa 2,8 miliona noćenja, što je rast od 20 procenata, ili tri puta više od predvidjanja Svetske turističke organizacije za Balkan.

"To je uspela Makedonija, i Srbija i svi zajedno, i u tome je glavna snaga turizma - da gradi mostove, povezuje ljude i destinacije", kazao je Janevski.

Tagovi: Srbija, Makedonija, turizam, regionalni turizam
PROČITAJ I OVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
CJEPIVO
EMA odobrila Modernino cjepivo za treću dozu
AMSTERDAM - Europska agencija za lijekove (EMA) objavila je u ponedjeljak da se dodatna, tzv. booster doza cjepiva Moderne može davati osobama od 18 godina i starijima najmanje šest mjeseci od primanja druge doze.
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
U PLUSU
Neto dobit Optima Telekom Grupe u devet mjeseci 450.000 kuna
ZAGREB - Optima Telekom Grupa u prvih devet mjeseci ostvarila je neto dobit od 450 tisuća kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježen neto gubitak od 3,1 milijun kuna, pokazalo je financijsko izvješće te kompanije objavljeno u ponedjeljak.
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
RAST
Deloitte po prvi puta premašio 50 milijardi dolara prihoda
ZAGREB – Revizorsko-konzultantska kuća Deloitte u protekloj je financijskoj godini, zaključenoj krajem svibnja 2021., ostvarila prihod od 50,2 milijardi dolara što je porast od 5,5 % u odnosu na prošlu godinu. Ovime je Deloitte zadržao prednost u odnosu na konkurenciju. Slijede ga PwC, EY i KPMG.
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
ZAPOŠLJAVANJE
Valamar zapošljava 400 djelatnika na neodređeno i isplaćuje 13. plaću kako bi zadržao zaposlenike u turizmu
POREČ- S obzirom na kasno otvaranje većine hotela, kampova i ljetovališta i normalizaciju poslovanja tek u srpnju, turistički djelatnici nisu mogli raditi veći dio godine te nisu postigli razinu primanja iz redovnih godina.
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
EPILOG
Prekinuta potraga za hrvatskim pomorcem u Japanskom moru, proteklo je preko 25 sati od njegovog nestanka
DUBROVNIK – Prekinuta je potraga za hrvatskim pomorcem s broda Atlantske plovidbe (AP) “Miho Pracat” u Japanskom moru, zbog proteka vremena za preživljavanje od preko 25 sati, izjavila je u nedjelju voditeljica odnosa s investitorima i javnošću AP-a Sanja Putica.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE